Zelda Majora's Mask 3D - 5 причини защо не трябва да пропускате този римейк

Съдържание:

Zelda Majora's Mask 3D - 5 причини защо не трябва да пропускате този римейк
Zelda Majora's Mask 3D - 5 причини защо не трябва да пропускате този римейк
Anonim

1. Маската на Majora е продължението на Ocarina of Time

Много игри ще се съгласят, че Ocarina of Time е най-великата игра на Zelda, правена някога, и лесно се нарежда сред най-важните игри на всички времена. Поради това не отне много време преди Nintendo да излезе с продължение под формата на Majora's Mask.

Използван е същият двигател (някои излъскани тук и там) и много от същите герои също се връщат. Геймплеят обаче е напълно различен, благодарение на новия часовник, който ви дава три дни за изпълнение на куестове и подземия. Можете да нулирате това време до първия ден по всяко време, но това също означава, че светът се връща три дни назад във времето. За щастие вашите елементи и напредък остават същите, но това създава постоянен натиск във времето, което може да не се хареса на всеки геймър.

2. Лудият свят на Майора с луди герои

Majora's Mask е най-причудливата, странна игра в цялата поредица Zelda и дори малко страшна на някои места. Фактът, че над света виси гигантска луна с луда усмивка, която след три дни ще забие лицето си в лицето на земята, може да говори достатъчно. В допълнение към тази зла планета има и много други герои, които имат разхлабен шев.

Освен това една ферма е разтърсена от извънземно нашествие, което отвлича крави, и има мистериозен мъж, който изпълнява ритуален танц върху гигантска гъба сам през нощта. В комбинация със зловещата музика, светът на Majora's Mask е много страховит и единствен по рода си.

3. Събирайте маски в Majora's Mask

Както подсказва заглавието на играта, играта е изцяло за маски и събирането им. Тези обекти не само придават на Link различно лице, всеки от тях има своя собствена функция. Десетки маски са разпръснати по света, които понякога получавате като част от основната история, но често трябва да откриете сами, като си пъхнете носа в работата на другите (вижте също точка 5).

Най-впечатляващите маски са тези, които напълно ви трансформират в дървен човек Deku, заоблен корем Goron и рибоподобна Zora. Всеки от тези нови герои има напълно различен набор от движения и играе важна роля в решаването на творческите пъзели, които изпълват подземията.

4. Маската на Майора има трагична, любопитна история

Няма да ви разваляме всичко тук, но е важно да знаете, че историята в Маската на Майора е специална. След завършване на приключенията в Ocarina of Time (така че това е директно продължение, което е рядкост за игрите на Zelda), Link оставя Hyrule, заедно с коня си Epona и Ocarina в джоба си.

В една гора той попада в засада от мистериозното Хлапе Череп и неговите две феи, които открадват Окарината и бягат с Епона. Когато Link тръгва да гони, той попада право в капана на Skull Kid, който го превръща в деликатен, слаб Deku скраб. За да спаси вещите си, Епона и формата си, Линк се спуска в света на Термина, където го очаква съвсем нова опасност.

5. Majora's Mask предлага часове и часове време за игра

Сега повечето игри на Zelda са достатъчно дълги, ако следвате историята, но Majora's Mask е играта с най-много странични куестове заедно с The Wind Waker. Дори получавате специална брошура (The Bombers Notebook), за да следите всичко, която бързо се превръща в най-добрия ви приятел в играта.

Поради постоянното времево ограничение, ще трябва да сте на определено място в определени часове на деня, тъй като всички герои имат собствен дневен график. Странични мисии като тази понякога изискват да сте в парка в 15:00, за да можете да се срещнете с някого, след което да предотвратите уличен обир на стара дама по-късно същата вечер.

Ако искате да съберете всички маски в играта (и го правите, защото наградата, която получавате за тях е наистина страхотна), ще трябва напълно да обърнете Termina отвътре.

Популярна тема