5-те най-добри маски на Majora's Mask

Съдържание:

5-те най-добри маски на Majora's Mask
5-те най-добри маски на Majora's Mask
Anonim

Преди да започнем с тази класация е важно да споменем, че съзнателно не броихме определени маски. По-точно маските, които те карат да променяш формата си. За щастие, можете да прочетете много повече за това в нашия преглед на играта.

Маската Zora, Goron, Deku и Fierce Deity в крайна сметка са толкова готини и добре познати, че биха направили тази петица много лесна. За този списък навлязохме дълбоко в мрачния свят на Термина, събирайки само най-неясните, загадъчни украси за лицето.

Kamaro's Mask Маските на Majora's Mask
Kamaro's Mask Маските на Majora's Mask

5. Маски на Majora's Mask: Maska на Kamaro

По-голямата част от 20-те нетрансформиращи маски на Majora's Mask, които събирате, имат много от тях, които са изненадващо малко полезни. Поставяте ги върху лицето на Линк веднъж по време на странично търсене, след което те изчезват в инвентара ви завинаги, за да не излязат никога повече.

Маската на Камаро е една от тях, но смятаме, че определено не трябва да липсва. Маската е доста страховита на първо място, така че се вписва идеално в депресиращия свят на Majora's Mask у дома.

Всъщност това е главата на танцьорката Камаро, която е пришита върху лицето на Линк. Звучи доста зловещо, но цялата тази мрачност пада от раменете ви, когато натиснете бутона B, докато носите тази маска.

Полюшващият се ханш танц, който Линк използва в този момент, е едновременно обезпокоителен и забавен. Музикалният фон трябва да направи място за мистериозна мелодия на флейта, което прави всичко още по-глупаво. Просто гледайте видеото по-долу и уважавайте ходовете на Link.

4. Маските на Majora's Mask: Giants Mask

Маската на гигантите прави точно това, което бихте очаквали от маска с това име: тя трансформира Линк в гигантска версия на себе си, което е полезно, когато се биете с боса в Каменния храм.

Моментът, в който младият Линк внезапно придобива същия размер като гротескното чудовище, срещу което се изправя, е толкова готин, че винаги ще остане с нас като един от най-готините босове в поредицата Zelda.

Маската на гигантите със сигурност е допринесла за това и може да се задоволи с номер четири в този списък.

3. Маските на Majora's Mask: Stone Mask

В топ 3 стигаме до практичните маски Majora's Mask, които вие (ако сте разумни) получавате възможно най-скоро, когато започнете играта. И трите маски могат да бъдат получени с малко болка и усилия и ще направят вашето приключение в Термина много по-лесно.

Каменната маска, например, ви прави невидими за определени врагове и това нещо изглежда невероятно измамно. Тази маска е незаменима в две части от историята (които няма да разкриваме тук), където тактиката ви за промъкване ще бъде подложена на изпитание, ако не разполагате с тази маска.

Освен това маската невидимка може да бъде много полезна в трудни моменти или когато просто не ви се иска да накарате още един враг на меча си.

2. Маските на Majora's Mask: Blast Mask

Преди да излезе връзката между световете, повечето предмети имаха ограничен брой употреби, докато не трябваше да косите трева, за да ги напълните отново. Например стрели и бомби, а в Majora's Mask това със сигурност е така.

Всеки път, когато се върнете към „Зората на първия ден“, ще загубите всички бомби, стрели и други ограничени предмети в инвентара си. Хубаво е, че Blast Mask е може би първата маска на Majora's Mask, която получавате.

С поставянето на маската Линк поставя бомба на лицето си, която можете да взривите с натискане на бутона B. Напълно непрактично, опасно и неразумно, но дяволски полезно, когато камък препречи пътя ви и ви свърши запасът от бомби.

Protip: Взривът (разбира се) нанася щети на лентата за живот на Link, но поддържането на щита вдигнат, докато детонирате бомбата, ще ви попречи да понесете щети. Не е логично, но ефективно.

1. Маските на Majora's Mask: Bunny Hood

Номер едно в нашия списък с любими маски на Majora's Mask случайно е тази, която видяхме и в Ocarina of Time, въпреки че все още нямаше силата, която я прави толкова специална тук.

The Bunny Hood кара Link да работи много по-бързо и в игра, в която всичко е свързано с времето, тази допълнителна скорост понякога може да означава разликата между преправянето на подземието или просто достигането до края.

Връзката така или иначе работи сравнително бавно, така че малко повече скорост благодарение на тези две клатещи се заешки уши никога не е проблем. Или просто се превръщате в Горон и се търкаляте до местоназначението си със светкавична скорост, разбира се.

Популярна тема