Това са най-добрите игри, излезли през 1998 г

Съдържание:

Това са най-добрите игри, излезли през 1998 г
Това са най-добрите игри, излезли през 1998 г
Anonim

10. Банджо-казуи

Banjo-Kazooie е платформена игра, която излезе за Nintendo 64 на 17 юли 1998 г. В тази игра вие играете като мечка Банджо, докато птицата Kazooie е в раницата ви и ви помага. Опитвате се да спрете плановете на вещицата Грунтилда. Тази вещица се опитва да размени собствената си красота с тази на сестрата на Банджо, Тути.

През 2000 г. имаше продължение на една от най-добрите игри от 1998 г., наречена Banjo-Tooie. В тази игра Gruntilda трябва да бъде победена отново. През 2008 г. Banjo-Kazooie впоследствие беше ремастерирана за Xbox 360, а през 2015 г. играта беше включена в колекцията от видеоигри Rare Replay за Xbox One.

Сега може да е трудно да си представим, но графиките бяха на много висок стандарт за времето. Отчасти поради това играта беше толкова добре приета през 1998 г.

Image
Image

9. Портата на Балдур

Baldur's Gate е ролева игра, пусната за PC на 30 ноември 1998 г. Играта е разработена от BioWare и публикувана от Interplay Entertainment. Това е първата игра от поредицата Baldur's Gate. В това заглавие ще търсите убиеца на баща си, Goiron, но докато го правите, ще бъдете въвлечени в множество битки с различни противници.

Издадени са три разширения, последното от които е пуснато през 2016 г. В допълнение, има две спин-офи на Baldur's Gate, наречени Baldur's Gate: Dark Alliance I и II. През 2012 и 2013 г. бяха пуснати подобрените издания на Baldur's Gate: Dark Alliance I и II.

Baldur's Gate е класирана на девето място сред най-добрите игри за 1998 г. RPG на Bioware беше една от най-добрите игри на своето време. Графиката на героите не беше много добра, но фонът от друга страна беше с високо качество.

Image
Image

8. Resident Evil 2

Resident Evil 2 е една от най-добрите игри на ужасите, излезли през 1998 г. за PlayStation и PC. По-късно играта беше пусната и на Nintendo 64, Dreamcast и GameCube. Играта е продължението на Resident Evil, която ни накара да настръхнем две години по-рано, през 1996 г.

Действието на Resident Evil 2 се развива два месеца след събитията от първата игра. Жителите на град Ракуун Сити са превърнати в зомбита от вирус. Леон Кенеди и Клеър Редфийлд, двамата главни герои, трябва да избягат от града. Разбира се, това не е гладко и затова дуото трябва да се бори със зомбитата.

Resident Evil 2 беше много добре приет. Графиката и звукът вече са създадени за много добро изживяване на ужасите. Графиката беше много добра в сравнение с първата игра Resident Evil.

След Resident Evil 2 много повече игри бяха добавени към серията Resident Evil. Последната, Resident Evil 7: Biohazard, беше пусната през 2017 г. за PlayStation 4, Xbox One и PC. Римейкът на Resident Evil 2 ще излезе през януари 2019 г.

Image
Image

7. Tom Clancy's Rainbow Six

Tom Clancy's Rainbow Six е първата игра от поредицата Rainbow Six. Игрите със стрелба от първо лице са базирани на едноименната книга на Том Кланси. Тази книга е за Джон Кларк и Динг Чавес и международна група за борба с тероризма, наречена Rainbow. Rainbow Six е една от най-добрите игри от 1998 г. и поредицата от игри е актуална и днес.

Много различни разширения бяха пуснати през годините, както и редица официални игри Rainbow Six. Rainbow Six: Rogue Spear беше пуснат за Dreamcast и PlayStation през 1999 г. През 2015 г. Rainbow Six Siege, най-новата игра от поредицата, беше пусната за PlayStation 4 и Xbox One.

Rainbow Six Siege е проектирана като игра за електронни спортове. Rainbow Six Pro League беше създадена и този турнир имаше 321 000 зрители в Twitch през 2018 г. Rainbow Six Siege не е най-големият шутър от първо лице в електронните спортове в момента, но се надяват скоро да свалят Counter-Strike: Global Offensive от трона.

Image
Image

6. Spyro the Dragon

Spyro the Dragon е платформена игра, пусната за PlayStation през октомври 1998 г. Това е първата игра от серията Spyro. В играта играете като дракона Spryo, който пътува из кралството на драконите със своя приятел Sparx. Тук той трябва да спаси други дракони от заклинанието на Gnasty Gnorc.

В Spyro the Dragon се случва в различни светове, до които може да се стигне през така наречените порти. За да пътувате до следващия свят, първо трябва да постигнете всичките си цели в настоящия свят.

Spyro the Dragon се смята за една от най-добрите 3D платформени игри за PlayStation на своето време. Графиката беше много добра за това време и отчасти поради тази причина Spyro е една от най-добрите игри от 1998 г. През 1999 и 2000 г. излязоха две нови Spryo игри, наречени Spyro 2: Ripto's Rage! и Spryo: Годината на дракона. Ремастерирана версия на първата игра Spyro ще бъде пусната през ноември 2018 г. наречен Spyro Reignited Trilogy.

Image
Image

5. Легендата за Зелда: Окарина на времето

The Legend of Zelda: Ocarina of Time е екшън-приключенска игра, издадена в Европа през декември 1998 г. Това е петата игра от поредицата Legend of Zelda и първата игра с 3D графика. Ocarina of Time излезе на Nintendo 64. Тази игра на Zelda е една от най-добрите игри на 1998 г. Играта се смяташе за почти перфектна поради графиката, звука и кинематиката. Играта дори се възприема като новия стандарт за RPG жанра.

В Legend of Zelda: Ocarina of Time играете като Link в земята на Hyrule. Тук трябва да се уверите, че Ganondorf, кралят на племето Gerudo, няма да получи Triforce. Triforce е свещена реликва, която изпълнява вашите желания.

През 2000 г. излиза продължението на Ocarina of Time, наречено The Legend of Zelda: Majora's Mask. Тази игра излезе на GameCube. През 2003 г. Ocarina of Time излезе на iQue Player. Играта беше пусната за Wii през 2007 г. и за Wii U през 2015 г. Тези игри бяха приети добре, но графиките не бяха по-добри. През 2011 г. беше пуснат римейк на Nintendo 3DS Ocarina of Time и графиките бяха подобрени тук.

Image
Image

4. Fallout 2

Fallout 2 е ролева игра в отворен свят. Играта се играе на походова основа. Играта се развива в пост-ядрен апокалипсис през 2241 г. Това е осемдесет години след събитията от оригиналната игра Fallout.

В играта играете като потомък на Vault Dweller и всички ви наричат Избрания. За да спасите село Аройо, трябва да възстановите комплект за създаване на райската градина или GECK. С това можете да спасите хората от селото.

Геймплеят на Fallout 76 беше особено добър. Сюжетът на играта оправда очакванията, които имаше след оригиналната игра Fallout.

Fallout 2 беше пуснат само за PC през 1998 г., но с пускането на Fallout: Brotherhood of Steel през 2004 г. поредицата беше представена и на конзолите PlayStation и Xbox. Най-новата игра се казва Fallout 76 и ще бъде пусната на 14 ноември 2018 г. за PlayStation 4, Xbox One и PC. Fallout 2 от 1998 г. е една от най-добрите игри от този период!

Image
Image

3. Starcraft

Starcraft е стратегическа игра в реално време и е пусната за компютър на 1 април 1998 г. Играете играта в измислено бъдеще, където сте космически заселник. Ще се биете в играта с различни същества като Zerg.

Целта в Starcraft е да се изгради база, която може да устои на атаки от противници. За това ви трябват пари и ресурси, но в същото време и единици. С тези единици можете след това да атакувате противниковата база отново, за да спечелите победа!

Официалното продължение на Starcraft е Starcraft 2: Wings of Liberty, пуснато през 2010 г. от Blizzard. Тази игра има нова 3D графика и изглежда много по-добре в сравнение с оригиналната игра на Starcraft. Между 2001 и 2009 г. не са пуснати нови игри на Starcraft. Ремастерираната версия на оригиналната игра Starcraft беше пусната за компютър през 2017 г.

Играта е особено популярна в Южна Корея и се играе главно един срещу друг под формата на професионални турнири. Starcraft наистина е eSport там, но в Европа е малко по-малко.

Image
Image

2. Half-Life

Half-Life е игра със стрелба от първо лице, издадена от Valve на 19 ноември 1998 г. Това беше първата голяма добре позната игра на Valve, основана от Майк Харингтън и Гейб Нюел. Half-Life стана изключително популярен за кратко време!

В Half-Life играете като Dr. Гордън Фрийман. Трябва да опитате да излезете от подземна лаборатория, след като експериментът се е объркал. Поради това всички същества са освободени в лабораторията, които довършват всичко и всеки, който им попадне. Той остава между извънземните и екипа за евакуация.

Half-Life е най-популярната игра със стрелба от първо лице за компютър. От него се появиха няколко официални модификации. Един от тези модове е известен днес като Counter-Strike. Counter-Strike е най-големият eSport шутър от първо лице за компютър. Почти 1,9 милиона души гледаха финала на един от най-големите турнири, PGL Major Kraków 2017.

Image
Image

1. Metal Gear Solid

Metal Gear Solid е екшън-приключенска игра, издадена за PlayStation през 1998 г. Това е една от най-добрите игри от 1998 г., разработена от Konami. В играта играете като Solid Snake. Той нахлува в ядрена фабрика, за да спре терористичната група FOXHOUND. Но това не се прави просто така, тъй като има и заложници и заплашва да бъде изстреляна ядрена ракета.

Metal Gear Solid постави стелт жанра на картата. Този уникален жанр наистина се появи за първи път в игрите на Metal Gear. През 2004 г. е направен римейк, наречен Metal Gear Solid: The Twin Snakes. Тази игра излезе за GameCube. Тази игра е разработена от Silicon Knights, но кътсцените са направени от Konami.

Metal Gear Solid V е последната голяма игра от поредицата и беше пусната през 2015 г. Metal Gear Survive беше пуснат на 20 февруари 2018 г. Това е отделяне и допълнение към Metal Gear Solid V.

Кои според вас са най-добрите игри от 1998 г.? Кажете ни в коментарите по-долу!

Популярна тема