Услугата за стрийминг Tiktok на компанията майка прави Spotify конкурент

Съдържание:

Услугата за стрийминг Tiktok на компанията майка прави Spotify конкурент
Услугата за стрийминг Tiktok на компанията майка прави Spotify конкурент
Anonim

Всеки го е чувал или виждал, видео в TikTok. Кратък филм, в който един или повече хора могат да правят всичко в ритъма на музиката. Видеоклиповете са станали вирусни в TikTok няколко пъти и там се създават знаменитости. Но какво общо има Bytedance с това? Тя се възползва от успеха на популярността и използва джобните пари, предоставени от TikTok, за да започне услуга за стрийминг на музика. Разпространиха се слухове, че стрийминг услугата ще бъде пусната през есента и ще е насочена към бедните страни, където платените музикални услуги са твърде скъпи.

Какво е известно

Все още не е публикувана много информация за приложението. Освен че знаем, че ще има платена услуга и безплатна версия. Има песни и видеоклипове, които можете да гледате веднага, без да изтегляте. Но сега идва важният въпрос. Защо трябва, когато имаме Spotify? Не трябва да се тревожим за това, според Bloomberg. Услугата няма да стане клонинг на Spotify или Apple Music. DanceByte търси следващия си хит от известно време.

TikTok даде добра основа на DanceByte, но компанията иска повече. Това също доведе до замяна на Slack, наречена Lark, и копие на Snapchat, наречено Duoshan. Те искат да прехвърлят клиенти от TikTok към стрийминг услугата чрез своя нов продукт. Това им позволява да превърнат някои от своите потребители на TikTok в плащащи клиенти, което може да генерира печалба за компанията.

Услугата за стрийминг на TikTok решението ли е?

ByteDance има проблем с TikTok от известно време. Приложението, което набра популярност, не беше начин за печалба. Приложението беше безплатно и не трябваше да харчите нищо, за да използвате услугата. Рекламите също не са много печеливши за компанията и затова сега се търсят нови възможности. Следователно Bytedance също (според слуховете) ще бъде първият, който ще пусне своята услуга за стрийминг на музика в Индия.

Очевидно вече се правят сделки между T-series (един от нововъзникващите Youtube канали и номер две най-следван канал в света) и Times Music. Освен това големите компании като Sony, Universal и Warner вече са на път. Дори и да не харесвате TikTok, вижте нашите топ 10 на най-добрите iphone приложения на всички времена тук! Нямате iPhone? вижте нашите топ 10 на най-добрите приложения за Android на всички времена!

Популярна тема