5-те най-добри лайфхака за Playstation 5

Съдържание:

5-те най-добри лайфхака за Playstation 5
5-те най-добри лайфхака за Playstation 5
Anonim

Лесно прехвърлете игрите си от PlayStation 4 на Playstation 5

Ако просто преминавате от PlayStation 4 към PlayStation 5, очевидно не искате да изтегляте цялото съдържание от вашата PlayStation 4 отново. не е нужно, Sony измисли много елегантно решение за това.

 • Уверете се, че и двете конзоли имат най-новия фърмуер и свържете стандартен мрежов кабел между двете конзоли. Използването на WiFi също е възможно, но е толкова бавно, че не се препоръчва. Ако конзолите не са близо една до друга, и двете могат да бъдат свързани към един и същи рутер. Стига и двете конзоли да са в един и същ (локален) мрежов домейн.
 • Сега на PS5 изберете от системното меню Настройки> Система> Системен софтуер > Прехвърляне на данни> Продължи.
 • Ако всичко е свързано правилно, PS4 трябва да се появи, след което може да бъде избран.
 • Ако сега видите съобщението Подготовка за трансфер на данни, можете да включите PS4, като натиснете и задържите бутона за захранване за поне секунда (докато чуете звуков сигнал).
 • Изберете своя PS5 и Стартирайте прехвърлянето.

Когато PS5 е готова, тя ще се рестартира и вашата PlayStation 5 ще бъде пълна със съдържанието на вашата PlayStation 4, включително подробности за акаунта. Готови за игра!

Image
Image

Свържете вашата PlayStation 5 със социални медии

PlayStation 5 е социален звяр и е проектиран с мисъл за социалните медии. Искате ли да предавате любимата си игра? Свържете конзолата към Twitch. Искате ли бързо да споделите този страхотен ход или убийствена серия? PlayStation 5 го е запомнил и ви позволява лесно да го споделите в Twitter или Facebook. Това сдвояване е много лесно: от началния екран отидете на Настройки> Потребители и акаунти> Свързване с други услуги Тук можете лесно да свържете акаунта си в PlayStation 5 с всички видове социални медии.

Контролерът DualSense на PlayStation 5 има специален бутон Създаване за запис и споделяне на съдържание. Бутонът има множество функции и е много полезно да знаете разликата между тях. Това са различните опции:

 • Натиснете бутона Създаване веднъж, за да получите меню с различни опции, включително правене на екранна снимка или запис на видео. Внимавайте това да НЕ спре играта!
 • Натиснете бутона Създаване малко по-дълго, за да направите веднага екранна снимка.
 • Натиснете два пъти бутона Създаване, за да запишете кратък видеоклип.

Можете да регулирате автоматичното време за запис с последната опция в екрана за конфигурация:

 • Отидете на Настройки> Заснемане и излъчване.
 • Изберете Captures, Shortcuts за клавиша Create
 • Изберете Дължина на наскоро създадения видео клип и го настройте до желаната дължина между 15 секунди и един час. Можете също така да регулирате повече настройки тук, включително желаната разделителна способност на вашите екранни снимки.

След това можете да споделите вашето записано съдържание чрез бутона PS и Наскоро създадено.

Изключете автоматичното запазване на видео и екранни снимки

PlayStation 5 е оборудван с много бърз SSD, но дисковото пространство не е много голямо. Така че внимавайте с това. PlayStation 5 прави екранна снимка всеки път, когато получите трофей и прави кратък клип от нея. Всички те се съхраняват на ценното ви SSD пространство и могат да се добавят значително. Ако не възнамерявате да показвате спечелените си трофеи (вижте съвета по-горе), тогава трябва да изключите автоматичното запазване.

 • За да направите това, отидете на Настройки> Заснемане и излъчвания. на началния екран
 • Изберете Автоматични заснемания, Трофеи и коригирайте следните настройки.
  • Запазване на екранни снимки на трофей (Да/Не)
  • Запазване на видеоклипове с трофей (Да/Не)
  • Продължителност на видеоклипа с трофея

Това спестява ценно SSD пространство и ако все пак искате да покажете новия си трофей на света, винаги можете сами да направите екранна снимка или видеоклип.

Image
Image

Скриване на вашето съдържание

Това може да звучи странно, имате игри и искате да ги видите също. Но тези, които притежават PS Plus, PS Now и различни игри за кръстосано купуване, често получават нежелани или дублиращи се икони. Например, ако сте закупили PS4 версията на Horizon Forbidden West (тъй като беше по-евтина), но искате да играете само безплатната надградена версия за PlayStation 5, можете просто да скриете иконата на PS4 версията.

 • Във вашата Библиотека с игри отворете раздела Вашата колекция и маркирайте играта(ите), които искате да скриете.йени
 • Натиснете клавиша OPTIONS и изберете Скриване.

Ако все още искате да видите скритите си игри, можете да направите и това:

 • Изберете Филтриране и сортиране във вашата библиотека с игри.
 • Включете Скрити елементи, за да покажете временно скритите си игри.

Ако не искате другите да виждат какво играете, това също е възможно. За целта можете да използвате настройките за поверителност на вашата Playstation 5:

 • Отидете на началния екран и изберете Настройки> Потребители и акаунти> Поверителност.
 • Изберете Преглед и регулиране на вашите настройки за поверителност> Скрийте игрите си от други играчи и след това изберете игрите, които искате да скриете.

Много полезно, ако не искате да уведомите вашата група приятели, че тайно харесвате My Little Pony!

Image
Image

Разширете вашето дисково пространство

Този съвет е вечен, но с PlayStation 5 стана още по-спешен. Дисковото пространство на вътрешния SSD не е много голямо и игрите стават все по-обемисти. Поради това бързо възниква необходимостта от разширяване. За щастие има няколко варианта. Например, вече има налични бързи SSD карти, които можете лесно да монтирате сами във вашата PlayStation 5. Например тествахме Corsair MP600 Pro и веднага ви показваме как протича инсталацията.

Това не е единствената опция: добрият стар надежден твърд диск все още е много полезен. Това не е толкова бързо, колкото SSD, но съотношението цена/размер е в пъти по-изгодно. Външният твърд диск е напълно подходящ за свързване към PlayStation 5 чрез USB порт. На самата конзола след това можете да зададете предпочитаното място за инсталиране както на PS4, така и на PS5 игри.

Тъй като игрите за PS5 не могат да стартират от конвенционален твърд диск, препоръчително е да го инсталирате на вътрешния или допълнителния SSD и да инсталирате игрите за PS4 на външен твърд диск. Ако искате да играете игра много често, винаги можете да обмислите ръчно прехвърляне на играта на SSD. Същото важи и за игрите за PS5: ако няма да играете игра известно време, можете временно да я поставите на HDD. Възстановяването на (вътрешен) SSD е многократно по-бързо от повторното изтегляне.

Популярна тема