Xbox Series X обратна съвместимост по-обширна от всякога

Съдържание:

Xbox Series X обратна съвместимост по-обширна от всякога
Xbox Series X обратна съвместимост по-обширна от всякога
Anonim

Джейсън Роналд, Партньорски директор по управление на програмата за екипа на платформата Xbox, съобщава в публикацията в блога, че скоро ще можем да се насладим не само на нови игри, но и на Xbox One заглавия чрез обратна съвместимост. Това само по себе си не е новина, но това, което той трябваше да каже в публикацията, беше. Xbox Series X има най-обширната обратна съвместимост досега. Конзолата ще бъде обратно съвместима с хиляди игри. Това включва игрите за Xbox One, които сега играем масово, но също и цяла планина от игри за Xbox 360.

В момента доста Xbox 360 и оригинални Xbox игри вече могат да се играят на Xbox One. Екипът, който направи това да се случи, в момента работи върху обратна съвместимост за Xbox Series X. В момента се провеждат обширни тестове (с повече от 100 000 часа игра), в резултат на които хиляди игри вече ще могат да се играят на Xbox Series X.

Image
Image

Старите игри са по-добри на Xbox Series X

Не само, че старите игри могат да се играят на новата конзола, те също са още по-добри за игра според Роналд. Игрите с обратна съвместимост се изпълняват на хардуер Xbox Series X без използване на емулатори. Това означава, че са налични пълните спецификации на конзолата от следващо поколение, включително SSD и процесора. В резултат на това старите игри ще имат възможно най-доброто представяне по отношение на разделителната способност и по-стабилна честота на кадрите. В допълнение, SSD на Xbox Series X осигурява по-кратки времена за зареждане. Това гарантира, че когато стартирате отново стари игри, ви очаква изцяло ново изживяване. Такъв, който може да ви взриви от мястото дори на стари игри. За някои игри е възможна дори по-висока скорост на кадрите според Роналд.

Старите игри не само ще работят по-бързо и по-стабилно на предстоящата конзола. Те също ще изглеждат по-добре от всякога според Роналд. Това се постига с редица техники. От една страна, методът на Heutchy се използва за повишаване на разделителната способност. Този метод вече се прилага и за стари игри на Xbox One X.

В допълнение, партньорството с Xbox Advanced Technology Group създаде възможността да предостави на старите игри HDR реконструкция. Този ще направи всичко да изглежда по-хлъзгаво от всякога. Това не се отнася само за игрите за Xbox One и Xbox 360, но и оригиналните заглавия на Xbox, които бяха пуснати преди създаването на HDR, също ще имат тази опция.

Image
Image

Продължете откъдето сте спрели

Xbox Series X предлага функция за бързо възобновяване, която ви позволява винаги да продължите оттам, откъдето сте спрели в дадена игра, дори ако сте играли други игри между тях. Всички обратно съвместими игри ще бъдат оборудвани с функцията Quick Resume, която Xbox Series X носи със себе си. Това означава, че винаги можете да продължите оттам, откъдето сте спрели, ако започнете игра след известно време. Така че, ако сте напълно потънали в огромна ролева игра от Xbox 360, Xbox One или Xbox и не можете да намерите точка за запазване за известно време, не е нужно да се притеснявате, че ще се върнете в тази игра за няколко часа. Тази функция също ще работи през конзолата, а не през самата игра. Така че разработчиците не трябва да правят нищо, за да направят това възможно.

Как работи със стари файлове за запис на текущата ви конзола, все още не е известно. Xbox One има опцията да запазва напредъка ви в облака, но дали можете да прехвърлите текущия прогрес към новата конзола, не е ясно. Роналд накратко споменава в публикацията си в блога, че в Microsoft е известно, че играчите трябва да пренасят своите „любими игри и франчайзи, напредъка и постиженията, както и приятелствата и общностите, създадени по време на игри, през цялото време на новото поколение“. Освен това той съобщава, че вашите любими аксесоари за игри също трябва да бъдат пренесени в новото поколение. За съжаление, той не дава подробности за това в публикацията в блога.

Райън Уитакър, старши дизайнер в Xbox, каза през март, че поне контролерът Xbox One ще работи на Xbox Series X и обратно, контролерът Xbox Series X ще работи на Xbox One. И двата контролера използват една и съща техника за връзка.

Популярна тема