The Persistence VR Review - Усеща се като пълноценна игра на ужасите

Съдържание:

The Persistence VR Review - Усеща се като пълноценна игра на ужасите
The Persistence VR Review - Усеща се като пълноценна игра на ужасите
Anonim

Постоянството е пълна катастрофа. Не играта, а космическият кораб, от който играта носи името си. Неуспешен експеримент е заразил целия екипаж и ако нещата не могат да се влошат, корабът без рул се насочва към черна дупка. Надвисва пълно унищожение, докато Серена, изкуственият интелект на космическия кораб, не ви събуди от криосън и ви даде заповеди да върнете кораба обратно на курса.

Това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Цялата мисия вече е на фалстарт, когато се оказва, че вашият герой, служителят по сигурността Зимри Едер, е починал. Само след няколко минути ще намерите оригиналното си и бездушно тяло на пода. Невъзможно, може да си помислите, но напредналите технологии са прехвърлили вашето ДНК и съзнание в ново тяло. Така че вие все още сте същият човек, само в различно тяло.

Смразяващо кръвта

По време на историята ще преживеете много повече от тези странни и ужасяващи сюжетни обрати. Очевидно е, че създателите са разгледали добре филми като Alien и игри като BioShock и Dead Space: обстановката е натрапчива и зловеща, конфронтациите с враговете смразяват кръвта и - може би най-важното от всичко - носят усещането за самота и уединение само допълва това ужасяващо ужасно преживяване.

И все пак основно виртуалната реалност придава на The Persistence собствено лице, какъвто е и случаят с Resident Evil 7. Препъвайки се бавно през тъмни коридори, криейки се зад стени или кутии и бягайки, когато мутантите крещят зад вас пристига: Постоянството наистина влиза под кожата ви понякога. Така че е добре, че контролите са наред: взаимодействието между контролера DualShock и проследяването на главата на PSVR означава, че можете лесно да играете играта часове наред, без да ви се завие свят.

прегледът на постоянството vr
прегледът на постоянството vr

Винаги нови среди

Дали наистина ще издържите с часове зависи от постоянството ви: Постоянството е особено пикантно. Противниците не са много силни сами по себе си, след няколко удара те вече се гмуркат на земята, но става наистина предизвикателство едва когато няколко зомбита и роботи се нахвърлят върху вас. Особено във VR понякога искате да загубите нишката, ако ви бият навсякъде около вас. За щастие изобщо не е толкова зле. Смъртта е неизбежна, точно както в Dark Souls. Всъщност дори е част от него. Persistence е roguelike, което означава, че играете в нови среди всеки път, когато бъдете върнати към живот.

Играта се вписва перфектно в текущия дух на времето. Roguelikes набират популярност напоследък: геймърите обичат да бъдат изненадвани и опитват нови неща през цялото време. В The Persistence нито една игрална сесия не е същата. Всеки път, когато умрете, всичките шест етажа на кораба се пренареждат. Следователно всички врагове, предмети и дори основни мисии могат да бъдат намерени на различни места. Разбира се, стаите са много сходни, но произволният състав на чудовища и предмети ви държи нащрек и нащрек.

прегледът на постоянството vr
прегледът на постоянството vr

Не се доверявайте на приятелите си

В известен смисъл също е пристрастяващо, защото всички намерени предмети и оръжия можете да вземете със себе си на следващата си игра. Това означава, че определено чувствате, че напредвате в The Persistence, дори ако изглежда, че трябва да започнете отначало. Космическият кораб е пълен с гласови клетки, фабрични чипове и специални жетони, необходими за захранване на вашите оръжия и екипировка. Това варира от увеличаване на лентата за живот до удвояване на амунициите ви за пушка. Бавно, но сигурно ще установите, че ставате по-силни в The Persistence и това ниво на прогресиране е може би най-силният елемент в цялата игра.

Друга забавна част е опцията да играете The Persistence с приятели. Това е много изненадващо чрез опция за втори екран. Трима приятели могат да се присъединят към играча, който носи очилата, чрез приложението за смартфон The Persistence. Те могат да му помогнат, като например отварят врати или замразяват противници, но също така и да противодействат, като умишлено го оставят да умре от ръката на зомби. Това прави играта изключително страховита, защото можете ли да се доверите на собствените си приятели?

Няма ли какво да критикуваме за The Persistence? За съжаление да. Както споменахме, играта не извлича максимума от нея визуално. Докато Resident Evil 7 се отличава с красив декор и разнообразни стаи, The Persistence е доста еднообразен и невълнуващ в своя дизайн. Това са предимно сиви, механични пространства с неонови светлини, през които преминавате и в някакъв момент сте виждали това отново. Враговете също заслужаваха малко повече разнообразие.

прегледът на постоянството vr
прегледът на постоянството vr

Прегледът на Persistence VR - Усеща се като пълноценна игра на ужасите

Въпреки тези дребни несъвършенства, The Persistence е задължителна покупка за всеки уважаващ себе си собственик на PSVR. За по-малко от тридесет евро получавате ужасяваща игра на ужасите, която се чувства като пълноценна игра в почти всички отношения: от потискащата обстановка, ужасяващите сблъсъци с враговете до чудесно клишираната научно-фантастична история и безгрижните опции за мултиплейър. Persistence е най-голямата VR изненада за годината!

Плюсовете и минусите

  • Смразяващо кръвта изживяване на ужасите във VR
  • Roguelike по душа и следователно винаги нови среди
  • - Липса на разнообразие в средата и оръжията

Популярна тема