Astro Bot Rescue Mission Review - Най-добрата VR игра за момента

Съдържание:

Astro Bot Rescue Mission Review - Най-добрата VR игра за момента
Astro Bot Rescue Mission Review - Най-добрата VR игра за момента
Anonim

Astro Bot Rescue Mission не е съвсем нова, но произхожда от една от кратките мини-игри в безплатната за изтегляне The PlayRoom. Сладките липсващи роботи, красивият дизайн на ниво и гениалното използване на VR накараха играчите да искат повече.

Sony бързо забеляза това: те се върнаха към чертожната дъска с екип, доразвиха идеята за Astro Bot и междувременно почерпиха вдъхновение от страхотни примери като Donkey Kong Country и Crash Bandicoot. Любовта към платформените игри наистина изскача от екрана.

Златен ход

Междувременно можем да кажем, че индивидуализирането на Astro Bot е златен ход. Astro Bot Rescue Mission може лесно да се нарече една от най-добрите, ако не и най-добрата платформена игра на годината. Постижение, което се дължи главно на несравнимото използване на виртуална реалност.

Astro Bot дори изтрива конкуренцията и показва кой отговаря за всички VR игри с някои хитри трикове. Голямо предимство е начинът, по който играта използва височина и ниски разлики. Всеки, който носи VR очила, трябва редовно да гледа нагоре, надолу и дори назад, за да води Astro Bot безопасно през нивото.

Началната сцена е незабавен хит. Супер очарователните роботи висят от своя космически кораб и изпълняват някакъв ритуален танц, когато внезапно чудовище в реален размер (с онези VR очила в реален размер) се появява и атакува космическия кораб.

Стотиците виещи роботи са брутално отделени един от друг. Те гърмят още повече в космоса и се спускат на една от шестте планети, които трябва да изследвате. Началната сцена е красиво заснета, с герои, които се появяват точно пред вас и експлозии, които ви изпращат обратно на дивана у дома.

Преглед на Astro Bot Rescue Mission
Преглед на Astro Bot Rescue Mission

Какъв лов на съкровище

От този момент нататък всъщност вече знаем: това ще бъде VR приключение, което няма да бъде забравено скоро. От първата секунда, когато изпратите своя капитан на Astro Bot да намери приятелите му, той удря мястото. Симпатичният робот излиза от вашия контролер, пада върху света и скоро отскача, махайки щастливо около вас. Търси тайни. Търси изгубените си приятели, които чува да викат за помощ в далечината.

Търсенето на изгубените ботове е наистина серия от акценти. Само да се разхождате и да скачате през цветните светове не е достатъчно. Роботите често са толкова добре скрити, че вие като играч също трябва да предприемете действие. Понякога те са високо в дърво и буквално трябва да гледате право нагоре с главата си, за да може вашият капитан да стигне до приятеля си. Друг път изпъваме вратовете си и провираме глави през пън. По дяволите, зад ъгъла има робот, хванат в мрежа.

Преглед на Astro Bot Rescue Mission
Преглед на Astro Bot Rescue Mission

Изяждайте се

Голямата сила зад тази възхитителна мисия е нейният новаторски и разнообразен дизайн на играта. От зелени долини, гигантски небостъргачи до сцени, в които сте изядени от гигантско чудовище и трябва да намерите пътя си през стомаха му, това е игра, която ще продължи да ви изненадва по време на вашето десетчасово пътуване.

И това е страхотно, защото самият Astro Bot всъщност е доста ограничен в своите възможности. Роботът може да скача, да удря с юмрук и временно да се движи във въздуха с малкия реактивен ранец, монтиран под краката му. Полезно за летене от платформа на платформа и за прескачане на врагове, за които Astro Bot не може да се мери. За останалото Astro Bot не може да направи толкова много в сравнение с други герои на платформата.

За щастие, това не означава, че няма нищо общо с него. Паметните моменти с него не се броят на две ръце. Особено страхотни са сцените, в които роботът буквално прелита зад теб и трябва да се въртиш с цялото си тяло, за да не изоставаш с него. Също така сцената, в която той се катери по растение с височина десетки метри и го виждате да намалява отдолу, показва добре на какво е способна VR.

Преглед на Astro Bot Rescue Mission
Преглед на Astro Bot Rescue Mission

Напръскайте го мокър

Следователно Astro Bot е много ограничен в способностите си, но за щастие можете да му подавате ръка от време на време. Като играч постепенно получавате опцията да превърнете своя контролер в специално оръжие, с което след това можете да решавате пъзели и да зашеметявате врагове. Помислете за воден пистолет, с който можете да напръскате растение - което след това служи като част от платформа - или кука за захващане, с която Astro Bot може да преодолява дупки, дълги метри.

Напред, пъзелите изискват малко мислене и дори са доста очевидни. Това се дължи на доста линейния ход на играта. Вие следвате път, който е напълно фиксиран от А до Я. Едва ли можете да се отклоните и следователно не можете просто да отидете в друг свят. Някак си е жалко, че Astro Bot не показва дъното на езика си в това отношение, но ние сме убедени, че Astro Bot има достатъчно в себе си, за да прерасне в пълноправен франчайз, където това вероятно е възможно по-късно.

Преглед на Astro Bot Rescue Mission
Преглед на Astro Bot Rescue Mission

Твърде сладко

Завършването на шестте свята в крайна сметка ще ви отнеме между седем и девет часа, но след това не е приключило. Във всяко ниво има скрит хамелеон, който ви дава достъп до предизвикателство. Те варират от изнервящи изпитания до премахване на възможно най-много врагове за кратко време.

Накрая, можете да използвате вашите събрани монети, за да украсите различни стаи във вашия космически кораб, където вашите възстановени роботи весело се втурват. Няма да ви отведе никъде, но повярвайте ни: няма да получите по-сладка игра от тази.

Преглед на Astro Bot Rescue Mission - Истински VR убиец

Не позволявайте на детското име и привидно простото представяне да ви заблудят: Astro Bot Rescue Mission е най-добрата игра, която можете да закупите за PlayStation VR в момента. Играта изглежда красиво цветна, пълна е със запомнящи се VR моменти и с ботовете има може би най-очарователните герои в историята на игровата индустрия. Първият истински PSVR убиец пристигна, хора!

Плюсовете и минусите

  • Несравнимо използване на виртуална реалност
  • Страхотно проектирани нива
  • Астроботовете са твърде сладки за думи
  • - Все още не показвайте гърба на езика

Популярна тема