EA купува създателя на Golf Clash за солидна сума

Съдържание:

EA купува създателя на Golf Clash за солидна сума
EA купува създателя на Golf Clash за солидна сума
Anonim

EA изгражда клон в мобилните игри от известно време. По-рано тази година EA купи и Glu за 2,1 милиарда долара. Сега Playdemic, създателят на Golf Clash, също е придобит от EA за солидните 1,4 милиарда, съобщава The Verge. Playdemic първо беше част от WarnerMedia, но чрез сливане между Discovery и WarnerMedia Playdemic беше обявен за продажба.

EA казва, че това е стъпка в бъдещето и иска да работи с компанията, за да пренесе някои от франчайзите на EA в мобилни устройства. Компанията не е в състояние да го направи сама поради липса на опит в мобилните игри, но EA вярва, че трябва да може да го направи с помощта на Playdemic и нейния екип.

Коя игра EA прави мобилна?

Все още не е ясно какво точно EA планира да направи с мобилните игри от своите франчайзи. Тъй като EA вече купи производител на голф игри, шансовете са много големи това да е PGA мобилна игра. EA също така посочва, че иска да използва редица елементи за собствените си мобилни игри. От друга страна, това, което може да работи много добре, е мобилна версия на Battlefield, която работи успоредно на предстоящия Battlefield 2042. Това може да работи много добре и да бъде забавно, но трябва да изчакаме и да видим, докато чуем повече за мобилното бъдеще на EA. Кой знае, може да научим повече за плановете по време на предаването на живо на EA Play на 22 юли.

Популярна тема