Най-важните нови функции на Pokemon от предишни поколения

Съдържание:

Най-важните нови функции на Pokemon от предишни поколения
Най-важните нови функции на Pokemon от предишни поколения
Anonim

Преди да започнем, искаме да изясним едно нещо: червено, синьо и жълто не участват в това специално. Не защото не оценяваме тези игри, а защото ще ни отнеме твърде много време да споменем всичко ново в първото поколение. Червеното и синьото са стандартът, а жълтото не го е променило толкова драстично, че заслужава място в списъка.

6. Нови видове покемони (злато, сребро, кристал)

Първото поколение игри Pokémon беше страхотно, но балансът наистина не беше правилен. Психическият тип беше твърде силен. Нямаше типове (с изключение на самия психически), които да устоят на психическите атаки. Психическият беше слаб само срещу Bug, но този тип почти нямаше добри атаки. За капак, Ghost, другата планирана слабост на Psychic, беше напълно неефективен поради грешка в програмирането.

Разбира се, че не можеше да продължава така. За второто поколение Pokémon грешката Ghost беше коригирана, но основните нови функции на Pokemon бяха типовете Dark и Steel. И двамата можеха да издържат на Psychic, Dark дори беше имунизиран. В допълнение, Dark също беше добър в атаката на Psychic. Въвеждането на нов тип е рядко, но когато се случи, това променя начина, по който се играят игрите.

Image
Image

5. Способности (Рубин, Сапфир, Изумруд)

Типовете и атаките са чудесна основа за една бойна система, но малко допълнителна сложност никога не вреди. Може да не забележите много способности на пръв поглед, но ако сте играли Pokémon известно време, вероятно имате пример за момент, когато способността на вашия Pokémon е спечелила битка за вас.

Може би никога не бихте победили този лидер във фитнеса без Poison Point. Може да се влачите през двойни битки чрез Earthquake на един Pokémon, докато другият не усеща нищо чрез Levitate. Една добра способност се чувства като карта в ръкава ви: момент, в който казвате „Сигурно си мислехте, че сте спечелили“и след това отвръщате силно. Нищо не може да сравни покемон с добра способност.

Image
Image

4. Разделянето на физическо и специално (диамант, перла, платина)

Има два вида атаки, физически и специални. До четвъртото поколение това зависеше изцяло от вида на атаката. Например водата винаги е била специална, а Нормалното винаги е било физическо. Това не винаги беше нелогично, но беше неудобно. Ако воден покемон имаше добри точки при физическа атака, този покемон нямаше късмет: неговите водни атаки имаха малък ефект.

За щастие, от четвъртото поколение всяка атака се определя индивидуално дали е физическа или специална. Това внезапно компенсира много покемони, които преди бяха доста безполезни. Освен това сега трябва да мислите по различен начин за атаките, които един покемон има. На покемон, който не е точно Шварценегер, може да искате да запазите физическа атака под ръка в случай на спешност. Просто не знаете на какво ще се натъкнете.

Image
Image

3. Постоянни Pokémon анимации (черно и бяло)

Досега в този списък с нови функции на Pokémon говорихме главно за стратегия и баланс. Но Pokémon е нещо повече от битка, иначе вероятно отдавна щяхме да сме отегчени от игрите. Черно-белите също успяха да добавят малко трайност към битките. Тройните битки и ротационните битки бяха нови функции на Pokémon, но оттогава те изчезнаха. За щастие, тези игри успяха да добавят известен чар към самия Pokémon.

Вероятно не сте мислили за това често, но Pokémon се движеше забележително малко по време на битка в предишни игри. В черно и бяло, Pokémon най-накрая получи анимация за моментите, когато са бездействали. Това изглежда малко нещо, но летящият покемон е много по-жив, когато маха с криле. Pokédex може да нарече чудовище хиперактивно, но ние няма да повярваме, докато не остане неподвижно за момент по време на битката.

Image
Image

2. Външен вид на треньор (X и Y)

Може би, когато става въпрос за нови функции на Pokémon, представянето на типа Фея е по-важно за вас, отколкото да облечете своя треньор. Говорихме само за баланса между видовете Pokémon по-рано в този списък с нови функции на Pokémon от стари поколения и не искаме да се повтаряме. Плюс това, възможността да персонализирате външния вид на вашия треньор беше едно от най-запомнящите се нови неща в X и Y.

От самото начало игровият герой на игрите Pokémon е бил нещо като заместник за играча. И все пак минаха години, преди да успеем да направим нашия треньор да изглежда като нас. Все още е далеч от съвършенството (тракорът на момчето има много ограничен избор на облекло в сравнение с треньора на момичето), но това не го прави по-малко добре дошъл.

Image
Image

1. Яздете Pokémon (Слънце и Луна)

Кой никога не е бил раздразнен от HM? Поредица от атаки, необходими за откриването на света, изглеждат доста безобидни, докато не се окаже, че повечето от тези атаки са доста безполезни в битка. Добавете към това факта, че не можете да ги замените, без да отидете на определено място в играта, и ще имате една от най-досадните функции на Pokémon.

Разбира се, ние разбираме, че от време на време трябва да срещнете блок, за да не се изгубите напълно. Но за да се преодолее в крайна сметка това блокиране, трябва да има по-елегантно решение, нали? За щастие Game Freak също мислеше така и HMs бяха нормални атаки от Sun и Moon насам. Със сигурност не искаме да се връщаме. Разбира се, ако някога се върнем в Sinnoh, се надяваме да е без HMs.

Какви нови функции на Pokemon бихте искали да видите в Sword and Shield?

Следващите игри на Pokémon вероятно ще донесат нещо ново със себе си. Вече чухме нещо и може би ще чуем повече преди пускането. на какво се надяваш Има ли нещо остаряло, което наистина се нуждае от нови функции на Pokémon? Има ли нещо, което трябва да се промени козметично, или се надявате на първата фундаментална промяна в бойната система след Diamond and Pearl? Кажете ни в коментарите!

Ако искате да бъдете един от първите, които ще научат какви ще бъдат новите Pokémon функции на Sword and Shield, можете да гледате The Pokémon Direct в сряда, 5 юни от 15:00 ч. Може да се гледа в канала на Nintendo в YouTube и на уебсайта на Nintendo Direct.

Популярна тема