Популярното приложение Houseparty се затваря

Съдържание:

Популярното приложение Houseparty се затваря
Популярното приложение Houseparty се затваря
Anonim

Houseparty е приложение, което ви позволява да провеждате видео разговори заедно и да играете игри като Uno, любопитни факти и много други. Приложението е създадено през 2015 г. и е придобито от Epic Games през 2019 г. Epic Games интегрира Houseparty с Fortnite, първоначално за да покаже на геймърите емисия на живо на техните приятели, докато играят. Тази интеграция на Fortnite също ще изтече след октомври.

Две години след обявяването на придобиването на Epic Games и по-малко от половин година след добавянето на поддръжка за поточно предаване на живо към приложението, Houseparty се затваря. Компанията обяви това чрез публикация в блог.

Приложението ще бъде премахнато от магазините за приложения с незабавен ефект, въпреки че Epic каза, че хората, които вече са изтеглили Houseparty, могат да продължат да използват приложението, докато услугата не бъде прекратена. Epic също казва, че никой от екипа на Houseparty няма да загуби работата си и твърди, че ще бъдат назначени в други екипи, за да развиват социални взаимодействия за продуктовото семейство на Epic Games.

Значителен растеж по време на пандемията от корона

Колко потребители все още има Houseparty не е известно. Приложението Houseparty спечели значителен брой нови потребители по време на началото на корона пандемията. Разработчиците казват, че са имали десетки милиони потребители от стартирането на приложението през 2016 г. В разгара на блокировките Houseparty каза, че има 50 милиона нови регистрации в приложението за един месец.

Но с напредването на пандемията други приложения за чат станаха популярни, като Zoom и Facebook Rooms. Потребителите превключиха към други приложения за видеообаждания, в резултат на което Houseparty загуби своите потребители.

Популярна тема