Ревю на Super Mario 3D All-Stars - Автентично изживяване с Марио

Съдържание:

Ревю на Super Mario 3D All-Stars - Автентично изживяване с Марио
Ревю на Super Mario 3D All-Stars - Автентично изживяване с Марио
Anonim

През 35-те години на съществуване на Super Mario Bros., мустакатият герой осигури много забавления за малки и големи. Например, има хора на 40 години, които все още имат NES със Super Mario Bros на тавана, хора на двадесет години, които са израснали със Super Mario World и дори деца, които сега се запознават с приключенията на Марио.

Това не е изненадващо, защото платформените игри на Mario гарантират вечно забавление и качество. Никъде другаде това не е по-очевидно от игрите, които ще намерите в колекцията Super Mario 3D All-Stars. Super Mario 64, Super Mario Sunshine и Super Mario Galaxy са специални топ заглавия. Разберете дали са издържали теста на времето с отличителни черти в нашия преглед на Super Mario 3D All-Stars.

Акробатични скокове

Геймплеят на тези три игри е много подобен; Марио тича и скача с акробатични скокове и бонуси през цветни 3D нива в търсене на така наречените звезди на силата, като най-накрая освобождава Пийч от лапите на Баузър.

По този начин Super Mario 3D All-Stars звучи като всяка друга игра за Марио, така че какво прави тези три заглавия толкова специални? Отговорът са фантастичните контроли, които водят Марио през нивата. Освен че Марио може да скача високо, той може да прави салта, дълъг скок, скок на стена и всичко това едновременно!

Контролирането на Марио се чувства като каране на влакче в увеселителен парк или игра на клетки с маймуни, както сте правили във фитнеса. Хубаво е, ако е забавно да контролирате игровия герой, защото това означава, че играта осигурява забавление поне в това отношение през цялото пътуване.

Идвам

Тези топ контроли не са по-очевидни, отколкото в Super Mario 64. В тази игра Марио дебютира с новите си акробатични таланти. Когато започнете свят 1 'Bob-Omb Battlefield', се озовавате в огромна детска площадка, където можете да играете всичко можете да правите каквото искате. Играта ви дава подсказка за силната звезда, а за останалото можете да го разберете сами.

Super Mario 64 съдържа около 15 нива, но качеството може да варира. За съжаление, последните две нива в частност отнемат малко темпото на играта, защото трябва да чакате много на тези нива и има малко почва под краката ви, върху която да скачате. Super Mario 64 също е пълен с тайни, като тайни нива на слайдове, звезди и авантюристични играчи непрекъснато се награждават.

Слънце, море и екшън

Super Mario Sunshine разполага със също толкова успешни контроли, но дори го издига на ниво, като дава на Марио водно оръдие, което му позволява да плава временно в допълнение към всички видове скокове. С този чучур за вода, наречен FLUDD, излизате на остров Делфино, докато Марио е обвинен във вандализъм. Марио няма нищо общо с това, разбира се, и от вас зависи да намерите истинския виновник, като същевременно съберете възможно най-много блясъци.

Super Mario Sunshine съдържа 9 нива, много по-малко от Super Mario 64, но те са много по-динамични и детайлни. Световете се променят, докато събирате повече блясъци. Нивата използват силно новата играчка с водно оръдие на Марио, но в някои бонус нива това ви се отнема и трябва да разчитате на собствените си умения за платформиране.

Това осигурява освежаващо разнообразие в играта и редовно предлага доста предизвикателства. Не се заблуждавайте, Super Mario Sunshine не винаги е лесна игра, тъй като някои от предизвикателствата са дори малко несправедливи или просто лошо проектирани (гледаме вашата пачинко машина).

Вземете кошче, пълно с идеи

В Super Mario Galaxy нещата са малко по-различни. Super Mario Galaxy има безброй повече нива от 64 или Sunshine, но тези нива предлагат малко по-малко свобода за изследване, тъй като нивата са малко по-ясни. Super Mario Galaxy предлага много различни опции за игра и играта е креативна всеки път.

Galaxy може да се опише като един вид голяма чанта, пълна с идеи; той е пълен с предимно добри идеи, но понякога се натъквате на по-незначителни, като пролетното захранване и измамните нива на издухване на балончета. Гравитационната механика на Super Mario Galaxy, която от време на време ви обръща с главата надолу, от друга страна, остава страхотна.

Super Mario Galaxy вече може да се играе с контролер за първи път, но за ентусиастите също е възможно да играят Super Mario Galaxy с контроли за движение благодарение на контролите Joy-Con, точно както на Wii. Марио може да извърши известната си атака със завъртане, когато разклатите Joy-Con, но това вече е възможно и с натискане на бутона Y. Вземате звездните частици, като движите курсора на joy-con върху екрана. Възможно е дори втори играч да вземе звездните части за кооперативно забавление!

Image
Image

Автентично изживяване

И трите игри поддържат Joy-Con контроли и функция за тътен. Игрите също са подобрени графично с подобрена разделителна способност на изображението и HD графика, но този основен ремонт е минимален, тъй като Super Mario 64 дори не може да се играе на широк екран. Ако можете да мечтаете за тези игри и искате да закупите играта само за графична актуализация, ние не препоръчваме тази колекция, защото тогава 60 евро са просто твърде много за това, което получавате.

Пропусната възможност, но от друга страна това осигурява автентично изживяване. В крайна сметка това е малък минус, защото тази колекция 3D Mario е стабилна като скала, дори и без модерна суматоха като подобрена графика. Контролите на Mario са просто купон сами по себе си и в Super Mario 3D All-Stars ще откриете много начини да се забавлявате с тях, дори по време на по-слабите моменти от игрите.

Super Mario 3D All-Stars също обръща допълнително внимание на саундтрака, защото целият OST на трите игри може да бъде чут в колекцията. Някои емблематични песни на Марио бяха чути за първи път в тези игри, като Princess Peach's Castle, Delfino Plaza и Gusty Garden Galaxy. Това определено си заслужава да се чуе за феновете!

Преглед на Super Mario 3D All-Stars - Super Mario 3D All-Stars е парти

Super Mario 3D All-Stars не е красива HD римейк колекция, а просто донякъде проста колекция от портове с малки технически подобрения. Наистина не е нужно да е повече от това, защото и трите заглавия са все още здрави.

Това са едни от най-добрите игри на Марио и дори недостатъците не са достатъчни, за да не препоръчаме тази мечтана колекция. Поздравяваме Марио за 35-ата годишнина на Super Mario Bros, но Super Mario 3D All-Stars е наистина купон.

Плюсовете и минусите

  • Три топ заглавия в едно!
  • Марио си остава удоволствие за шофиране
  • Свободата на Супер Марио 64
  • Водното оръдие на Super Mario Sunshine
  • Super Mario Galaxy's Gravity
  • Целият саундтрак е добавен
  • Много минимална графична актуализация
  • Super Mario 64 не може да се играе на широк екран
  • И трите игри също имат лоши моменти

Популярна тема