Окупиран преглед - норвежкият полицейски трилър разочарова

Съдържание:

Окупиран преглед - норвежкият полицейски трилър разочарова
Окупиран преглед - норвежкият полицейски трилър разочарова
Anonim

Occupied започва вълнуващо с отвличане на норвежкия президент. Русия стои зад атаката и значително увеличава натиска. Там, където президентът искаше да премине към устойчива енергия, руснаците мислят съвсем различно, според тях петролът и газът изобщо не трябва да се спират! „Окупацията“може да започне.

Окупиран преглед
Окупиран преглед

Интересна тема и огромен актьорски състав

Сериалът има интересна тема и отвличането е вълнуващо, което прави началото добро. Заетият веднага задава тона и обещава много. Но скоро сериалът се срива и политическият съспенс не е толкова лош. Това, което бързо се откроява, е колебливият актьорски състав, нещо, което авторът Джо Несбо вероятно не е имал предвид.

Запознаваме се с широк кръг от актьори и актриси; тази на норвежкия президент, норвежката полиция, руското правителство, журналист, войници, терористи и др. Това е кратко резюме, Occupied наистина има десетки хора, много от които играят важна роля.

Окупиран преглед
Окупиран преглед

Разтърсващо актьорско представяне

Може да се каже, че трима души играят водеща роля и това са трима души, които са централни в първия епизод: това е норвежкият президент Йеспер Берг (изигран от Хенрик Местад), полицаят Ханс Мартин (изигран от Елдар Скар) и журналистът Томас Ериксен (изигран от Вегар Хоел).

Въпреки че и тримата се държат „добре“, никой от тях не се отличава и много бързо може да се заключи, че не действат с хъс. Начинът, по който една София Хелин получава ролята си в The Bridge, е безпрецедентен, тя носи сериала, а никой от тези трима души в Occupied не го прави. Местад само изглежда малко труден от време на време, за да покаже ясно, че му е трудно в ролята си, защото да не слуша руснаците е проблем за него. Хоел е сравнително надежден като журналист, но не се откроява наистина, въпреки че основно Скар прави бъркотия.

Той непрекъснато си има работа с норвежците и руснаците и затова е много важна връзка в историята, но прави бъркотия. Постепенно почти оставате с впечатлението, че той има поддържаща роля, защото той просто не се откроява особено. Докато не разберете, че той постоянно присъства и е много важен за историята.

Окупиран преглед
Окупиран преглед

Клишета, които да ви разболеят

Някъде нещо не е наред. Във всеки случай има твърде много сюжетни линии, преплетени с обрати, които едва ли имат добавена стойност. Ситуацията на журналиста е представена реалистично, какво е да публикуваш, да работиш независимо. Натискът от страна на руснаците също е убедително реализиран, но е жалко, че сериалът идва с толкова много клишета, че едва ли не ти се гади.

Защо руснаците са толкова стереотипно представени зле? Защо един младеж веднага се радикализира толкова бързо и не може да се проследи развитието на характера му. И защо изведнъж трябва да се намеси една афера? Един сериал може да бъде добър и без романтика.

Освен това тази романтика дори не означаваше нищо. Целувката на екрана не предизвиква веднага фойерверки. Не добавя нищо и трябваше да бъде пропуснато.

Окупиран преглед
Окупиран преглед

Заето за съжаление разочарова

Основната история и тема, които са избрани, са достатъчно интересни, за да запълнят десет епизода. Но историята върви от нулата, непрекъснато сменяме герои, които никъде не играят убедително, и към това добавяме факта, че сериалът няма хумор и гледате нещо, което бързо става скучно. След половината вече сте го гледали и след това имате още почти пет часа… Occupied разочарова, за съжаление.

Плюсовете и минусите

  • Интересна тема
  • Настройката е добра
  • Без хумор
  • Главните герои не се открояват
  • Кога руснаците няма да бъдат стереотипни?

Популярна тема