Ревю на сезон 1 на Рей Донован – вече е хит

Съдържание:

Ревю на сезон 1 на Рей Донован – вече е хит
Ревю на сезон 1 на Рей Донован – вече е хит
Anonim

Ако сериалът вече не е. Защото пилотният сезон 1 на Рей Донован привлече най-много рейтинги на Showtime досега, повече от 6 милиона. Декстър не можа да се справи с това. Главният герой е Лив Шрайбър, който поема ролята на Рей Донован.

На кого ще се обадиш? Рей Донован

Той е „фиксатор“: някой, на когото се плаща да върши мръсни работи за елита. Убийство? проверка. Изнудване? проверка. Известен баскетболист в беда, след като му изневери една вечер и мацката почина внезапно… какво правиш? Обадете се на Донован, той ще реши всички проблеми.

Но както често се случва: животът на човек често не е напълно наред. Личният живот на Донован оставя всичко да се желае. Женен е и има две деца. Семейството му го обожава, но Донован почти не им обръща внимание.

Красива руса жена редовно се изправя срещу него, така че той трябва да стои много здраво, за да не изневери и още по-лошо: баща му Мики (Джон Войт) е освободен след 20 години. Кумът беше заключен, нещо, за което Рей се е погрижил сам в миналото.

Ревю на Рей Донован Сезон 1
Ревю на Рей Донован Сезон 1

Всяка къща има своя кръст

Мики небрежно се връща при Рей и братята му: Тери, Бънчи и Дарил, сякаш нищо не се е случило. Но Рей е пълен с нея към баща си, въпреки че никой не знае защо. Рей иска да се отърве от баща си Мики и за предпочитане старият му просто да умре.

Това, което Рей просто не знае е, че Аби е поддържала връзка със съпругата му (Пола Малкомсън) в продължение на 20 години, когато Мики е бил в затвора. Изпращала му пари и писма със снимки на децата. Тя приема Мики, отначало тайно, с отворени обятия. Въпреки че скоро тя го пита защо Рей го мрази толкова много. Омразата избухва.

Отговорът му е прост: той не беше добър баща. Той търгуваше с кокаин, обираше банки и беше с друга жена, когато жена му умираше. Той признава, че не е бил добър баща на Рей. Това ли са единствените причини, поради които Рей желае смъртта на баща си?Не, това се оказва много по-късно. Телевизионният сериал започва бавно, но успява да стигне до гигантска кулминация. Едва в един от последните епизоди (има 12 с продължителност около час) става ясно защо Рей смята Мики за мъртъв повече от 20 години.

Ревю на Рей Донован Сезон 1
Ревю на Рей Донован Сезон 1

Фантастичен актьорски състав в ролята на Рей Донован

Рей Доновон Сезон 1 никога не става скучен. Това отчасти се дължи на фантастичния актьорски състав. Не само поддържащите роли са добре изиграни от Еди Марсан, който играе един от синовете с Паркинсон. Лив Шрайбър и Джон Войт са тези, които играят звездите на небето.

Рей е човек на малко думи и жена му няма емоционална връзка. Той редовно пие чаша уиски и търси тъгата си в нея. Неговото нещастие не се изразява с думи. Той е закоравял от живота и изглежда не получава много удоволствие от този живот, пълен с грижи.

Мики наистина се забавлява и очевидно има слабост към младите, както и към черните жени, защото с такава жена някога е имал дете. Бащата на Рей идва от криминалната верига, но сега не е толкова лошо момче, колкото беше. Той обича да излиза с внуците си и от време на време да прави секс с красива жена. Той обича танците и бокса и предпочита да минава през живота по този начин. Въпреки че Мики и Рей изглеждат много различни един от друг, не е толкова лошо, ябълката не пада толкова далеч от дървото след няколко начини. Разговорите между Рей и Мики са невероятно убедителни. Това е най-добрата връзка баща-син, представена в телевизионен сериал. Въпреки че Шрайбер има главната роля, Войт играе в него. Сезон 1 на Рей Донован беше по-малко успешен без него.

Ревю на Рей Донован Сезон 1
Ревю на Рей Донован Сезон 1

Ревю на Рей Донован - Първият сезон е хит

Showtime понесе успех и сезон 1 обещава много за следващите сезони. DVD и Blu-ray вече са на пазара и си струва да ги разгледате. Екстрите на Blu-ray са кратки, но мощни: гледане как се изгражда напрежението между Рей и баща му, например. Въпреки че няма смисъл екстрите да са само няколко минути и да са разпръснати по всички дискове. Би било по-разумно всички екстри да бъдат поставени на един диск.

Както и да е, забавни са. Харесвате ли сериали на Showtime? Е, тогава едно е сигурно: Декстър е стар. Рей Донован е новият хит и ще има страхотни сезони. Поне така си мислим. Рей Донован е една от изненадите в сериала тази година!

Плюсовете и минусите

  • Силна актьорска игра
  • Напрежение между Лив Шрайбер и Джон Войт
  • Започва бавно
  • Екстрите на Blu-ray са твърде кратки

Популярна тема