Съществуващ преглед на сезон 1 (Blu-Ray) - Изкуствен интелект за любов

Съдържание:

Съществуващ преглед на сезон 1 (Blu-Ray) - Изкуствен интелект за любов
Съществуващ преглед на сезон 1 (Blu-Ray) - Изкуствен интелект за любов
Anonim

В наши дни често гледаме филми и сериали в жанра на научната фантастика, но те не винаги са толкова силни. Използват се все повече клишета, които ви карат да се откажете след няколко епизода. Extant започва силно и поддържа мистерията висока още от първия епизод. Искате да разгледате, просто за да разберете как са възникнали всички тези събития.

Съществуващ преглед на сезон 1 (Blu-Ray) ethan
Съществуващ преглед на сезон 1 (Blu-Ray) ethan

Не толкова средностатистическо семейство

В Extant следваме Моли, която се завръща на Земята в първия епизод, след като е била сама в космоса в продължение на 13 месеца. Тя усилено се опитва да свикне да се върне у дома със съпруга и сина си, което е по-трудно, отколкото изглежда. Доста логично само по себе си, защото след тринадесет месеца сам си свикнал да водиш разговори само със себе си.

Скоро виждаме, че атмосферата в къщата на Моли е малко странна. Трябва да имате предвид, че поредицата се развива далеч в бъдещето, със сензорни огледала, движещи се картини (Хари Потър, някой?) и изкуствен интелект. Скоро разбирате какво е толкова странно, когато синът Итън казва, че трябва да бъде сменен. След това съпругът й Джон отваря отделение в гърба на Итън и сменя някакъв вид батерия.

Добре, значи син робот. Джон е известен бизнесмен в сериала, работещ в индустрията за изкуствен интелект. Итън е неговото доказателство, което показва, че роботите също могат да имат емоционална връзка.

Съществуващ преглед на сезон 1 (Blu-Ray) molly
Съществуващ преглед на сезон 1 (Blu-Ray) molly

Сувенир от космоса

Моли скоро разбира, че нещо не е наред и се подлага на тестове с най-добрата си приятелка, която е и неин лекар. Моли се оказва бременна няколко седмици, което е невъзможно по две причини. Първата причина е, че Моли и Джон не могат да имат деца (това обяснява и детето робот), а втората причина е много очевидна… тя беше сама в космоса тринадесет месеца.

Поредицата използва много ретроспекции, което е особено полезно при поредица като тази: има много въпроси, на които бихте искали да получите отговори. Виждаме в първите няколко епизода как Моли излетя в космоса и как внезапно видя мъртвото си бивше гадже да се появява в нейния космически кораб. Когато поглежда назад, няма какво да види, така че тя изтрива някои кадри от пътуването си, за да не се усъмнят нейните ръководители.

Съществуващ преглед на сезон 1 (Blu-Ray) Moto
Съществуващ преглед на сезон 1 (Blu-Ray) Moto

Повече въпроси, отколкото отговори

Скоро научавате, че мистериозната мисия на Моли не е единственото нещо, което повдига въпроси, когато тя срещне друг астронавт. Междувременно тя се опитва да запази бременността си в тайна, въпреки че съпругът й се чуди какво не е наред с нея.

Скоро нещата се объркват ужасно, когато ръководителите на космическата станция преследват Моли и семейството й заради мистериозни изображения на нейната мисия. Изведнъж в поредицата се случват много неща и става почти трудно да се следи всичко. Това е едно нещо в поредицата: началото е много силно, но с напредването започва да става малко несвързано.

Съществуващ преглед на сезон 1 (Blu-Ray) mollyy
Съществуващ преглед на сезон 1 (Blu-Ray) mollyy

Мистериозното бебе

Голяма част от сериала е за бебето на Моли. В един момент е бременна, а в следващия се събужда в болницата и вече не носи бебе. Майчинският й инстинкт й казва, разбира се, че това не е възможно и тя скоро разбира, че бебето й е откраднато от нея. Когато разбира, че нейни колеги са взели бебето, тя прави всичко възможно, за да си върне детето.

Освен това, голяма част от поредицата е за развитието на Итън. Целта на неговото съществуване разбира се е да стане като истински човек, защото не винаги е лесно. Итън започва сериала доста безчувствено, той също носи доста неутрално изражение, което понякога плаши Моли. Итън бързо се превръща в истинско момче, когато има мечта за първи път.

Особено в последните няколко епизода, много се случват внезапно, което прави малко трудно да се поддържа отново. Моли намира бебето си със своя ръководител, който не иска да се откаже от детето, защото бебето му позволява да види отново починалата си дъщеря. Оказва се, че дъщеря му също е имала подобна мисия като Моли, но никога не се е върнала.

Съществуващ преглед на сезон 1 (Blu-Ray) потомство
Съществуващ преглед на сезон 1 (Blu-Ray) потомство

Extant ви отвежда до по-високи сфери

Мистерията зад детето на Моли се изяснява в последния епизод, но всичко се разбулва малко. Extant не е стандартната научно-фантастична поредица и не бяга от добра дискусия за човечеството и изкуствения интелект, но историята се развива доста бавно. Сериалът иначе е силен, но вероятно ще върви по-добре като мини-сериал, отколкото закъсал сериал, който продължава няколко сезона.

Extant задава интересни въпроси, но тъй като сериалът продължава дълго време, той е принуден да отложи всички тези отговори за дълго време, което ви прави като зрител нетърпелив. Все пак това със сигурност е страхотен сериал с интересен сюжет и красиви специални ефекти. Extant определено се препоръчва, ако харесвате научната фантастика и искате да видите нещо оригинално.

Плюсовете и минусите

  • Силен старт
  • Удебелени специални ефекти
  • Оригинална история
  • Твърде много проблеми
  • Твърде много се случва за твърде кратко време
  • Някои клишета

Популярна тема