Ревю на Stranger Things - нов хит за гледане на Netflix

Съдържание:

Ревю на Stranger Things - нов хит за гледане на Netflix
Ревю на Stranger Things - нов хит за гледане на Netflix
Anonim

Stranger Things е известен с носталгичната си обстановка от 80-те. Историята се развива през 1983 г. в малкото градче Хокинс. Това е толкова типично място, което всички познават. Намира се в гора с тайна лаборатория наблизо. В селото наистина никога нищо не се случва, поне така си мислеха.

В мазето на семейство Уилър четири момчета участват в ожесточена игра Dungeons & Dragon. Уил Байърс (Ноа Шнап) прави последния си ход, но уви. Демогоргонът е по-силен и момчетата са загубили. След напрегнатата игра на Dungeons & Dragons, 12-годишният Уил Байърс тръгва за нощта с колелото си.

Преглед на Stranger Things - Dungeons & Dragons
Преглед на Stranger Things - Dungeons & Dragons

След известно време той усеща, че нещо тъмно го преследва. Първо си помисли, че си въобразява, но скоро стана реалност. Той хвърля колелото си настрани и започва да бяга. Той мисли, че е в безопасност у дома. Без брат си и майка си той е съвсем сам. Той със сигурност не е в безопасност сега и злото нахлува в къщата му. Той все още се опитва да се защити, но скоро установява, че това е безполезно.

Следващата сутрин започва като обикновен ден за Джойс Байрс (Уинона Райдър), но скоро тя намеква за шокиращо откритие. Уил го няма. Изчезването му хвърля в смут целия град. Жителите се присъединяват към полицията в няколко мисии, но Уил не се вижда никъде. Неговите най-добри приятели: Майк Уилър (Фин Волфхард), Дъстин Хендерсън (Гейтен Матарацо) и Лукас Синклер (Кейлъб Маклафлин) продължават сами, да разследвам. Запознават се с младо момиче. С обръсната коса и болнична рокля, тя изглежда като току-що избягала от лудница. На Майк не му пука и я взема под крилото си. Скоро той открива, че това момиче има изключителни сили.

Ревю на Stranger Things - Майк, Дъстин, Лукас и Единайсет
Ревю на Stranger Things - Майк, Дъстин, Лукас и Единайсет

Приятелите никога не лъжат

С тяхното тайно ръкостискане, разговори по уоки-токи и буркани Dungeons & Dragons, които могат да издържат до десет часа. Майк, Уил, Дъстин и Лукас са екипът от приятели, за които всички са мечтали. Те винаги са до един за друг, дори понякога да имат различия в мненията помежду си. Накрая винаги се получава.

Приятелството се оказва най-голямата мотивация в Stranger Things. Един от най-известните цитати от сериала е: „Приятелите никога не лъжат“. Stranger Things показва много силно, че с приятелство можете да победите всяко зло. Без значение колко е голям и силен.

Рецензия на Stranger Things - Джойс Байърс
Рецензия на Stranger Things - Джойс Байърс

Страхотна актьорска игра

Stranger Things се върти около пет деца, всяко от които играе важна роля и които също така представят добра актьорска игра. Не може да се сравни с това, което показват децата актьори по Disney Channel. Това е истинската сделка. Те знаят как да забавляват зрителя много добре, точно като възрастните, с реалистична игра.

Уинона Райдър, която играе Джойс Байрс, знае как да отговори на чувствата на зрителя изключително добре. Като майка на Уил, изчезването му оказа голямо влияние върху нея и бихте очаквали тя да откачи малко. Не е малко постижение да играеш майка, чието дете е изгубено, а да играеш такъв човек изисква много убеждаване.

Мили Боби Браун е втората звезда, която открадва шоуто като Eleven. Ролята й изискваше много талант и отдаденост, тъй като тя трябваше да обръсне косата си за тази роля. Единадесет е невежо момиче, което почти не казва нито дума. Не й се наложи да изучава много от сценария си, но със сигурност вложи това допълнително време в изпълнението си.

Ревю на Stranger Things - Eleven
Ревю на Stranger Things - Eleven

Препратки към класиката от 80-те

Някои хора бързо забелязват, че има няколко препратки към добре познати филми от 80-те години. Може да се каже, че създателите на Stranger Things, Мат и Ръс Дъфел, известни също като The Duffer Brothers, са почерпили много вдъхновение от тези класики. Елементи от известни филми като Jaws, Carrie, The Fog, Alien (комплект. и дори A Nightmare on Elm Street се завръщат по свой начин в Stranger Things. От концепцията за злото, преследващо Уил, до силите, които притежава обръснатото момиче Eleven. Общо има повече от 29 препратки.

Единственият недостатък на това е, че всичко е толкова разпознаваемо, серията има много малко или никакви нови елементи, които все още не сме виждали.

Ревю на Stranger Things - Фенерчета
Ревю на Stranger Things - Фенерчета

Ревю на Stranger Things

Ако все още не сте гледали Stranger Things, препоръчваме ви да го направите възможно най-скоро. Това е сериал, който ви държи приковани към телевизора. С осем епизода е напълно достатъчно, за да стане като пълнометражен филм, който сте гледали през дъждовен уикенд.

Stranger Things е много вълнуващо от първите десет минути. Историята също се движи с добро темпо и не е твърде дълга. Точно като Stranger Things, тематичната песен е вълнуваща с добър намек за влиянието на музиката през 80-те години.

С отворен край, има голяма възможност за втори сезон. Първият сезон все още не е отговорил на всички въпроси, така че феновете нямат търпение за сезон втори. Stranger Things е ужасяващо добър, спечелвайки му желаното място в списъка с най-популярните оригинали на Netflix.

Плюсовете и минусите

  • Изобилие от атмосфера
  • Увлекателна история
  • Страхотни актьори
  • Малко нови елемента
  • Може да се гледа само с абонамент за Netflix

Популярна тема