Преглед на Black Mirror - Наблюдавайте и се шокирайте

Съдържание:

Преглед на Black Mirror - Наблюдавайте и се шокирайте
Преглед на Black Mirror - Наблюдавайте и се шокирайте
Anonim

За да преминем направо към въпроса: Black Mirror е толкова странен сериал, че не можете да повярвате на това, което виждате отново и отново. И е добър, странно добър. Сериалът не без причина е отличен с международна награда Еми.

Влиянието на технологиите

Кутията се състои от два сезона, всеки от които съдържа 3 епизода. Времето за игра е различно. Понякога един епизод продължава 48 минути, понякога 37 минути. А останалите епизоди са между тях. Те имат едно общо нещо: влиянието на технологиите върху хората и обществото. Просто не се отчайвайте, ако прочетете някъде „темата за хората и технологиите“.

Почти бихте си помислили, че имате работа с някакъв научен сериал и че Black Mirror е добра храна за гледане само за умните сред нас. Защото това не е вярно. Black Mirror е много достъпен и ще се хареса на всеки, който харесва странни обрати. Mindfuck ви се дава всеки път на сребърен поднос. Като зрител ставате шокирани и наблюдавани.

Преглед на Black Mirror
Преглед на Black Mirror

Окончателна дилема

Вземете първия епизод сам. В това един политик е много отблъснат. Британският премиер е изнудван, когато се оказва, че британската принцеса е отвлечена. Похитителят заплашва да убие принцесата, освен ако министър-председателят не направи нещо странно. Ако прави секс с прасе на живо по телевизията, принцесата ще бъде освободена. Като зрител усещаш борбата, на която се подлага премиерът. Не само той е притиснат от похитителя, но и в цяла Белгия. Имиджът му се разваля, когато казва „не“. Но кой иска секс с прасе?

Не знаете какво виждате като зрител. Black Mirror прави някои наистина, наистина луди неща. И това веднага задава тона с този първи епизод. Добър епизод за начало, защото след това ще се увлечете и няма да можете да спрете да гледате. Вземете го от нас!

Не знаете какво виждате

Също в останалите пет епизода се случват неща, от които ушите ви ще зашумят. Толкова странно! Ще ни тласне ли технологията в тази посока към това, което виждаме в Black Mirror? Това е почти невъзможно. Жалко е да посочим в това ревю за какво става въпрос във всеки епизод и нашият съвет е преди всичко: не четете! Просто седнете и се изненадайте. Защото, ако гледате празно, „ударът“е най-големият всеки път.

Болката, която хората могат да си причинят един на друг, благодарение на технологичните възможности. Връзки, които могат да се разпаднат, модерен лов на вещици и подобни странни глупости. Поне създателят на сериала Чарли Брукър има гениален мозък и можем да разберем защо този минисериал спечели Еми. Всеки любител на сатирата харесва това.

Black Mirror Review
Black Mirror Review

Робърт Дауни Джуниър иска повече

Хубава подробност е, че Робърт Дауни Джуниър е посочил, че иска да направи пълен игрален филм на един от епизодите (The Entire History of You). Нещо, което наистина е възможно, защото епизодът те кара да мислиш и да вкусиш много повече.

Трябва да видите това

Black Mirror прави всичко както трябва и знае как да направи огромно впечатление! Ако имате Blu-ray плейър, изберете Blu-ray. Минисериал, който трябва да се показва във всеки гардероб и който ще ви накара да кажете на всичките си приятели „Виждали ли сте това вече?“Трябва да го гледате! Не знаете какво виждате.

Плюсовете и минусите

  • Странно
  • Не искате да спрете да гледате
  • Да живее сатирата
  • - Последният епизод очевидно по-малко

Популярна тема