Рецензия на Daredevil Сезон 1 - Свети в мрака

Съдържание:

Рецензия на Daredevil Сезон 1 - Свети в мрака
Рецензия на Daredevil Сезон 1 - Свети в мрака
Anonim

Имаме работа с Мат Мърдок, който ослепя като дете, докато отказваше на никого достъп до отвъдното. Със своите свръхразвити останали сетива, Мърдок може да възприема много повече от обикновения смъртен и в това се крие силата на Daredevil. Иронията е очевидна: един сляп супергерой трябва, разбира се, да е адвокат, защото правосъдието е сляпо.

Преглед на Daredevil сезон 1
Преглед на Daredevil сезон 1

Вътрешна борба

Мърдок, нашият главен герой, се оказва в трудна позиция благодарение на своите качества. Той има силата сам да се справя с престъпниците, но като адвокат научавате, че никой не може да играе собствен съдия. Този аспект е добре представен в Daredevil и вие се питате като зрител какво бихте направили в същата ситуация. За съжаление, действителните съдебни дела, които харесахме в ревюто на Daredevil за първите няколко епизода, отпадат по-късно в поредицата.

За щастие, Daredevil предлага много други забавления, на които да се насладите. Не само Мърдок има проблеми, но и антагонистът Уилсън Фиск (Винсънт Д'Онофрио) има някои дилеми. Като крал и престъпен мозък вие естествено привличате врагове. Какво правиш, когато се влюбиш? Daredevil показва, че дори и най-лошите злодеи имат вътрешна битка. Освен любов, която всъщност отвлича вниманието от незаконния бизнес, Фиск има и други интересни качества.

Несигурността, която е имал като дете, все още се отразява в характера. От една страна, той е твърд и студен лош човек, от когото всички се страхуват. От друга страна, можете да видите, че Фиск изпитва затруднения в социални ситуации, което го кара да изглежда малко неудобно. Той се опитва да покаже признателност към най-близките си сътрудници, което оценявате като зрител. Въпреки това, щом някой в сериала направи нещо нередно, той лесно смачква череп във вратата на кола.

Този контраст и това наслояване подхождат много добре на Фиск, те го правят човек, което генерира емпатия. Хубаво е, че се обръща внимание на основния противник на Мърдок, който дори получава цял епизод, в който можем да видим предисторията му. Когато в началото все още имаме работа с клишета врагове, по-късно те се оказват сложни герои.

Преглед на Daredevil сезон 1
Преглед на Daredevil сезон 1

Най-доброто от двата свята

Голямото предимство на сериалния формат е, че сега има и време за навлизане в дълбочина. В Avengers Age of Ultron всяка звезда от екипа на супергероите трябва да получи своето екранно време и всичко трябва да отговаря на определена формула. Daredevil предлага както хумора на Отмъстителите, така и суровите, мрачни елементи от поредицата за Батман на Нолан. Специална комбинация, която понякога изглежда малко странна, но в крайна сметка работи добре.

Поддържащите роли логично също получават повече внимание. Разбира се, колегите на Мърдок Фоги Нелсън и Карън Пейдж имат приоритет, но близките на Фиск също са подчертани. Някои сцени между забавния Нелсън и сериозния Пейдж изглеждат малко излишни, но илюстрират добре света, в който Daredevil живее през деня. Триото формира отбор и наистина имат само един друг, за да се състезават срещу останалия свят.

Вероятно благодарение на платформата Netflix, но шоуто изглежда оригинално. Това е първият продукт на Marvel, който се чувства пораснал. Споменахме го в първото ревю, но действието е великолепно. Бойната сцена, заснета в един дълъг кадър в коридора на апартамент, вече е известна, а фактът, че Мърдок се бори да победи някои противници и всъщност бива наранен, е похвален и освежаващ. Той може да нанесе много удари, но също така поема достатъчно, за да изисква медицинска помощ. Тази добре дозирана форма на реалистично действие е една от най-силните страни на поредицата.

Daredevil в крайна сметка си остава просто смъртен, нормален човек с работа. Това гарантира, че вие като зрител лесно можете да се поставите на мястото на най-добрия мъж, дори ако той има свръхчовешки сетива. По-бедната, сляпа версия на Батман. За щастие, фокусът на поредицата не е върху самата тема за супергероите, ние бяхме хвърлени на смърт с това. Daredevil е отлична криминална поредица преди всичко и следователно в крайна сметка по-добра поредица за супергерои.

Преглед на Daredevil сезон 1
Преглед на Daredevil сезон 1

Рецензия за Daredevil сезон 1

Като цяло, Daredevil продължи възходящата тенденция от първите няколко епизода. Изненадващи сюжетни обрати, добър екшън и добър декор за втори сезон. Kingpin Fisk е фантастичен лош човек, а останалите герои също са запомнящи се. Marvel има нова визия за жанра на супергероите и бъдещето изглежда светло. Daredevil блести в тъмнината, осмелява се да поема рискове и е първата поредица за супергерои за възрастни. Нямаме търпение за втори сезон!

Плюсовете и минусите

  • Развити герои/връзки
  • Трудно действие
  • Изненади
  • - Малко е да се види Мърдок като адвокат

Популярна тема