Преглед на Flash Сезон 2 (Blu-Ray) - Визуален спектакъл

Съдържание:

Преглед на Flash Сезон 2 (Blu-Ray) - Визуален спектакъл
Преглед на Flash Сезон 2 (Blu-Ray) - Визуален спектакъл
Anonim

Шест месеца след събитията от Сезон 1, Бари и колега са посетени от Джей Гарик. Този мистериозен човек е дошъл в STAR Labs, за да каже на екипа, че светът им е в опасност. Джей не е просто кой да е, той е Светкавицата в паралелен свят (наричан Земя-2), където влезе в битка със зъл скоростен автомобил на име Zoom. Този Zoom има зли планове за Земя-1 и от Бари и колеги зависи да го спрат.

Кой е?

Голямата мистерия на този сезон, разбира се, е около Zoom: кой е този спийдстър и какво иска да постигне? Втори сезон поддържа напрежението високо заради многото мистерии около новия антагонист. В допълнение, този нов злодей е наистина лош и едно нещо е ясно: той е многократно по-могъщ от Бари във всяко отношение. Лоши новини за Земята-1, така че…

Добавянето на паралелни светове също отваря много нови възможности за сюжета. Героите от предишния сезон се завръщат благодарение на съществуването на техния двойник на Земя-2: Харисън Уелс се завръща в STAR Labs в началото на сезона и отново поема доста важна роля, нещо, което динамиката на екипа със сигурност е от полза.

прегледът на флаш сезон 2
прегледът на флаш сезон 2

Страхотен екшън и специални ефекти

Както можем да очакваме след сезон 1, сезон 2 на Светкавицата също е пълен със страхотно действие. Виждаме широк набор от нови и страхотни метачовеци, като King Shark: чудовищна и гигантска човекоподобна акула. Не само влизаме в контакт с нови метачовеци, но и някои стари познати се връщат: помислете за горилата Грод или семейство Снарт.

Всички тези екшън сцени, разбира се, трябва да изглеждат добре. За щастие, специалните ефекти в сезон 2 също са с висок стандарт, така че тези сцени идват на мястото си: на визуално ниво сезон 2 на The Flash е празник за очите.

прегледът на флаш сезон 2
прегледът на флаш сезон 2

Задълбочава се в знаците

Това, което Сезон 2 прави добре е, че предоставя повече фон на героите. По този начин се задълбочават героите и стават по-живи. Например много повече внимание се обръща на Cisco и нейните наскоро открити силни страни. Алтер-егото на Земята-2 на вече съществуващи герои също е интересно и добре изпълнено: изведнъж виждате напълно различна страна на определен герой, например обикновено доста сладката Кейтлин Сноу като хладнокръвния Килър Фрост или детектив Джо Уест, който е на Земята-2 е джаз певец, който наистина мрази Бари.

На моменти този сезон обаче надделява над това и навлиза твърде дълбоко в героите, особено в областта на семейните връзки. Посредствената семейна драма, която вече присъстваше в сезон 1, преобладава малко повече в сезон 2. Предпочитаме да сме виждали по-малко от това.

По-специално семейство Уест е жертва на много драма. Посредствени нови герои и взаимни връзки, които всъщност не ви интересуват, привличат твърде много внимание, което понижава средното ниво на поредицата: страхотните битки между метачовеци са много по-забавни за гледане от заяждането, което се случва на Запад. - семейни игри.

прегледът на флаш сезон 2
прегледът на флаш сезон 2

Съдържа малко оригиналност

Докато първият сезон на The Flash беше глътка свеж въздух в телевизионния пейзаж, сезон втори оставя много точки в областта на оригиналността. Например, сюжетът на втори сезон е много подобен на това, което вече сме виждали в предишния сезон. Самите събития са различни, но цялостната сюжетна линия не изглежда много оригинална.

Някои от новите герои също могат да бъдат сравнени почти един към един с герои от първия сезон. Това със сигурност се отнася за антагониста Zoom. Този злодей е много подобен в много отношения на този от първия сезон и със сигурност можете да поставите под въпрос креативността на сценаристите. Това е жалко, особено след като първата част изглеждаше толкова оригинална.

прегледът на флаш сезон 2
прегледът на флаш сезон 2

Blu-ray версията съдържа хубави екстри

Blu-ray версията на сезон 2 съдържа доста бонус материали, които ще ви занимават общо 4 часа. Помислете за VFX зад кулисите, панели от Comic Con, изтрити сцени, гафове и кросоувър Arrow. Това дава на Blu-ray версията малко повече стойност.

Точно, както и в предишния сезон, кросоувърите с телевизионния сериал Arrow също присъстват. Тези кросоувъри основно добавят стойност, когато гледате и двете серии, защото по този начин се създава малко допълнителна дълбочина в историята. Кросоувърите в Сезон 2 на The Flash също осигуряват задна врата към нов сериал на DC, наречен Legends Of Tomorrow.

прегледът на флаш сезон 2
прегледът на флаш сезон 2

Преглед на Flash Сезон 2 - Празник за окото

Вторият сезон на The Flash е друг визуален спектакъл. Силните страни са главно в ударното действие и красивите визуални ефекти. Badass Zoom е изключително гаден и героите получават повече дълбочина, особено с добавянето на паралелни светове.

За съжаление, задълбочаването на героите понякога отива твърде далеч, така че малко повече внимание се обръща на семейната драма. В допълнение, сюжетът е твърде подобен на този от предишния сезон и Светкавицата наистина губи някои точки по отношение на оригиналността. Все пак поредицата като цяло е забавна и силно препоръчителна за феновете.

Плюсовете и минусите

  • Страхотно действие
  • Добри специални ефекти
  • Увеличението е гадно
  • Повече дълбочина със знаци
  • Blu-ray съдържа страхотни екстри
  • Сюжетът не е много оригинален
  • Твърде много акцент върху посредствената семейна драма

Популярна тема