IPhone 6 Plus Преглед

Съдържание:

IPhone 6 Plus Преглед
IPhone 6 Plus Преглед
Anonim

Защото едно нещо е ясно: iPhone 6 Plus е не само много по-голям телефон, но телефонът може да предложи много повече. Корпусът е първото нещо, което забелязвате, щом вземете телефона в ръка. Предлага се в три различни цвята и е с различен завършек, отколкото сме свикнали от по-старите модели, защото разпознаваме кръглото покритие от модела iPhone 3G.

В допълнение към размера на iPhone 6 Plus, тънкият дизайн е поразителен, който е дори по-тънък от предишните iPhone. iPhone 6 Plus е 7,1 мм; което е повече от един мм по-тънко от своите предшественици. iPhone 6 също е малко по-тънък: 6,9 mm.

Различните дебелини на новия iPhone 6
Различните дебелини на новия iPhone 6

Екран Gorilla Glass

Не без значение за телефона е дебелината на екрана. Екранът е изработен от Gorilla Glass и изглежда много здрав. Стъклото е заоблено в краищата, също като корпуса. Gorilla Glass гарантира, че екранът може да издържи на надраскване, тъй като Gorilla Glass е устойчиво на надраскване. Не успяхме да проверим - разбира се - дали това ще бъде така и на практика, но предполагаме.

Освен това, iPhone 6 Plus съдържа най-добрия екран, който Apple е правил до момента. Контрастът е много по-добър, което увеличава ъгъла на видимост на екрана. Вече можете лесно да гледате в екрана под ъгъл и пак да виждате добре изображението.

тествано от Netflix

Освен спецификациите, разбира се, тествахме екрана и с Netflix и различни игри. Когато стартирахме Netflix, забелязахме, че някои неща като аватарите не изглеждат много добре. Все още има някои приложения и части в приложенията, които все още не са напълно оптимизирани за новите iPhone. Но освен това, самото изображение в Netflix изглеждаше спиращо дъха. Толкова остър и толкова пълен с цвят!

Благодарение на Metal, начинът на игра на игри на iPhone също се промени много. След пускането на iPhone 6 и iPhone 6 Plus не са се появили много игри в Apple Store, които поддържат Metal. Успяхме да тестваме добре познатата Zen Garden от презентацията на Apple Keynote. Това изглеждаше наистина добре и бяхме наистина изненадани колко много частици (движещи се части в изображението) могат да се движат в изображението едновременно.

Това обещава много страхотни игри в бъдеще. Текущите игри в категорията Metal в Apple Store не са се променили много. Те все още изглеждат така, сякаш ги играете на предишното поколение iPhone. Така че това просто ще трябва да изчака, докато излязат първите игри, които наистина са направени за Metal.

Нов и по-бърз хардуер

iPhone 6 Plus, също като iPhone 6, е оборудван с барометър, който може да види точно на каква височина се намирате. Броят на стъпките, които изминавате, също може да бъде измерен по този начин. Това е хубаво за новия He alth Kit от Apple например. В допълнение към новия барометър, iPhone 6 Plus е оборудван с нов и по-бърз процесор, а телефонът има и M8 копроцесор за допълнителна изчислителна мощност.

Новият хардуер, разбира се, е задължителен за нови приложения и игри, а новият процесор A8 също помага. Щом щракнете върху неща на екрана, те автоматично се отварят и затова нямате чувството, че наистина трябва да чакате нещо. Игрите също се зареждат много по-бързо.

Невероятна камера

Камерата на iPhone 6 Plus има допълнителна опция, която iPhone 6 няма, а именно стабилизация. Това гарантира, че изображенията, заснети във видео режим, също могат да бъдат стабилизирани. Благодарение на по-големия корпус има повече място за този вид екстри, където iPhone 6 няма място.

В допълнение, още аспекти са подобрени, а именно функцията за разпознаване на лица и вграденият непрекъснат автофокус. Освен това е възможно да се снима в 1080p, при 60 fps и вече е възможно да се записват изображения на забавен каданс при 240 fps.

Непрекъснатият автофокус е добро подобрение. Обикновено можете да видите фокусирането на обектива и това отне няколко секунди. Това вече е нещо от миналото, защото веднага щом смените обекта, той е рязък в рамките на една секунда и това винаги прави фокуса добре.

Изображенията на забавен каданс вече са още по-забавни, тъй като всичко вече може да се възпроизвежда два пъти по-бавно от преди. Това разбира се създава забавни видеоклипове и забавни моменти.

Снимка, направена с iPhone 6 Plus
Снимка, направена с iPhone 6 Plus

По-голяма батерия за повече употреба

iPhone 6 Plus има по-голяма батерия от iPhone 6. Това се дължи на по-големия корпус и следователно издържа по-дълго. Времето за разговори е до 24 часа през 3G, от които iPhone 6 издържа само 14 часа, а животът на батерията зависи много от нещата, които правите по телефона.

Това, което със сигурност можем да кажем е, че iPhone 6 Plus издържа много по-дълго благодарение на по-голямата си батерия, което е много полезно, ако телефонът ви се изтощи бързо. В днешно време много телефони издържат само един ден или дори трябва да ги зареждате между тях.

Какво може да предложи iOS 8

iOS 8, разбира се, също е много по-голям по отношение на екрана, което означава, че имате повече място в приложенията и виждате повече съобщения в WhatsApp, например. Много приложения все още не са адаптирани към големия екран и следователно изглеждат по-малко красиви.

Тъй като е доста трудно да щракнете върху приложение на iPhone 6 Plus с пръст в горната част на екрана, Apple са създали функцията за достъпност. Докосването на началния бутон два пъти ще свали приложенията на екрана ви и ще ви улесни да достигнете до горния ред с приложения с пръст. Дори ако наклоните екрана, приложенията се завъртат. Преди това виждахме само на iPad, а сега е достъпно и на iPhone 6 Plus поради по-големия екран.

iPhone 6 или iPhone 6 Plus

Ако смятате, че iPhone 6 Plus е твърде голям, винаги можете да изберете iPhone 6, който е 4,7 инча. Малко по-малък, но почти същият. IPhone 6 е много по-голям от, например, iPhone 5S и iPhone 5C. Преглед на разликите между iPhone можете да намерите на уебсайта на Apple.

iPhone 6 Plus наистина е телефон, който трябва да ви подхожда. Той е доста голям, но въпреки това устройството има какво да предложи. В допълнение към iPhone 6 Plus има предимства, но те струват повече. Въпреки че е голям и много скъп, iPhone 6 Plus е много добра технология. Имате ли iPhone 5S? Тогава телефонът не си струва да се купува. Моля, обърнете внимание: има цена, тъй като iPhone 6 Plus струва не по-малко от 799 евро (16GB).

Все още ли не знаете кой iPhone искате да получите. Вижте нашата статия за този избор.

Плюсовете и минусите

  • Невероятна камера
  • Голяма батерия
  • Хубав екран
  • Много скъпо
  • Чувствам се твърде голям
  • По-тежък от iPhone 6

Препоръчано: