Батерията на Galaxy Note 7 скоро вече няма да може да се зарежда

Съдържание:

Батерията на Galaxy Note 7 скоро вече няма да може да се зарежда
Батерията на Galaxy Note 7 скоро вече няма да може да се зарежда
Anonim

Според The Verge е изпратено съобщение до поне един потребител на Note 7 в US Cellular, американска телекомуникационна компания. Съобщението ще гласи, че „от 15 декември софтуерът ще бъде препрограмиран от Samsung, така че батерията на Galaxy Note 7 да не може повече да се зарежда“. Като прави невъзможно зареждането на телефона, телефоните вече не могат да се използват след празна батерия.

Samsung беше помолен за коментар, но компанията отказа да го направи. US Cellular все още изобщо не е отговорила на искане за коментар.

Не е напълно сигурно, че същите мерки ще бъдат предприети и в други телекомуникационни компании, въпреки че това е правдоподобно. Преди това някои актуализации също причиняваха някои опции на Note 7 да спрат да работят. Това започна във Verizon по това време, последвано от други компании.

Какво се случва с батерията на Galaxy Note 7?

От средата на септември Samsung започна изтегляне на Note 7. Батерията се запалваше в относително много случаи, а в някои случаи батерията на Galaxy Note 7 дори експлодираше. Поради актуализация, телефоните, които все още не са намалени, могат да бъдат таксувани до шестдесет процента. През октомври Samsung спря окончателно да продава фаблета.

Отзоваването все още не е завършено. Към този момент около 85 процента от продадените телефони са върнати на дребно, което означава, че 285 000 Note 7 все още са в роуминг само в Америка. С това ново съобщение Samsung вероятно се надява, че и останалите ще бъдат върнати. Да предположим, че собствениците на телефона не направят това, тогава телефоните поне ще станат безполезни в разумен срок.

Samsung Galaxy Note 8

Въпреки голямото фискално фиаско, причинено от Note 7, Samsung иска да продължи със серията. Според информационната агенция Reuters, Samsung просто ще дойде с Note 8 в бъдеще. Това дори противоречи на съветите на Korea Insight Institute. Ким Дук-джин каза на Samsung, че трябва да се отърват от марката Note.

Препоръчано: