С тези съвети можете значително да удължите живота на батерията на вашия iPhone

Съдържание:

С тези съвети можете значително да удължите живота на батерията на вашия iPhone
С тези съвети можете значително да удължите живота на батерията на вашия iPhone
Anonim

Енергоспестяващ режим

Разбира се, това е много очевидно, но един от най-ефективните начини да удължите живота на батерията на вашия iPhone, разбира се, е енергоспестяващият режим.

С тази опция някои функции автоматично ще бъдат деактивирани или намалени, за да сте сигурни, че няма да изтощите батерията. Например, яркостта на вашия екран ще бъде намалена и приложенията във фонов режим няма да се опресняват или ще се обновяват по-рядко. Режимът за пестене ще се изключи автоматично, когато имате повече от 80% батерия, но разбира се, той наистина е полезен, когато стигнете до долните части.

Намалете яркостта с една степен

Един от най-големите глъткащи енергия на вашия iPhone е, разбира се, самият екран. Необходима е много енергия за показване на всички приложения и функции, особено когато смартфонът ви е на максимална яркост. Друг обичаен заподозрян е автоматичният режим. Без да го осъзнавате, телефонът ви често ще бъде по-силен от необходимото.

Затова се уверете, че контролирате ръчно яркостта на вашия iPhone и се опитайте да изберете само яркостта, която е необходима. Не е нужно да осветявате цяла стая с него, просто трябва да бъде видим за вас.

Image
Image

Използване на тъмен режим

Повечето смартфони и iPhone днес използват AMOLED екран или един от вариантите на технологията. Екранът се състои от много, малки LED светлини, които светят в цвета, който е необходим в този момент. Следователно с бял фон LED осветлението ще бъде предимно бяло.

Има само едно изключение от правилото. Когато трябва да се покаже черно, светлината няма да се опита да покаже черна светлина, а ще се изключи. Всеки черен пиксел на вашия екран означава допълнителен живот на батерията в края на деня. Така че активирайте Dark Mode за възможно най-много приложения. С тази функция приложенията ще направят много части от оформлението черни, защото не само е по-приятно за очите, но и гарантира, че само малка част от екрана наистина трябва да бъде „включена“.

Изчакайте още малко за вашите имейли

Имейл адресите на повечето хора са синхронизирани на техния iPhone. Когато пристигне имейл във вашия Gmail, Outlook или други приложения, незабавно получавате известие и незабавно сте информирани. Много удобно, разбира се, ако изпращате и получавате много имейли за работа.

Възможно е също така да имате много малко живот на батерията в края на деня благодарение на всички тези имейли. Ако искате вашият iPhone постоянно да се синхронизира с входящата ви кутия, приложенията за електронна поща непрекъснато ще сканират за нови имейли. Можете да зададете само по-дълъг интервал между тях. Например, накарайте вашия смартфон да се синхронизира с вашата пощенска кутия на всеки 15 минути. По този начин можете да спестите много живот на батерията на вашия iPhone.

Image
Image

Поверителността е добра за живота на батерията

Днешните компании искат да знаят все повече и повече за вас и вашият GPS играе основна роля в това. Например, супермаркетът ще иска да знае какви са били вашите пазаруващи преживявания, а местният ресторант с радост ще ви примами с известие за менюто. Понякога е полезно да откриете информация за дадено местоположение, но това отнема много от батерията ви.

За цялата тази информация и взаимодействие са необходими данните за вашето местоположение. За да го споделите, вашият iPhone ще каже на близките местоположения чрез GPS дали сте наблизо. Google Maps например също се нуждае от тези данни, за да ви изпрати на правилния адрес. GPS само черпи много енергия от батерията ви и като изключите данните за местоположението си, можете лесно да извлечете няколко допълнителни часа от вашия iPhone.

Пазете своя iPhone хладен

Потребителите на лаптопи несъмнено са го забелязали: когато имат твърде много отворени програми, температурата се повишава и животът на батерията намалява бързо. Такъв е и случаят със смартфоните.

Когато процесорът се нагрее, независимо дали това се дължи на тежко приложение или просто защото навън е много по-горещо от нормалното, смартфонът ще трябва да използва допълнителна енергия, за да охлади процесора отново. Това може да отнеме доста от живота на батерията ви. Няма да ви предлагаме да вземете торба с кубчета лед със себе си, но не оставяйте приложенията, които изискват много от процесора ви, да работят твърде дълго или да поглъщат енергия на заден план. Помислете за вашата камера, игри и Netflix.

Имате ли още съвети за удължаване на живота на батерията на вашия iPhone? Или често сте без батерия по средата на деня? Кажете ни в коментарите!

Препоръчано: