DOOM за Switch - Удряне на ръчно устройство

Съдържание:

DOOM за Switch - Удряне на ръчно устройство
DOOM за Switch - Удряне на ръчно устройство
Anonim

От известно време работим с DOOM върху Nintendo Switch, в офиса на Bethesda. Успяхме да играем там само в ръчен режим, а не в докинг режим.

Как играе DOOM за Switch?

DOOM е светкавично бърз и жесток шутър от първо лице за компютър и конзоли от Sony и Microsoft и не е изключение за Switch. Играчите поемат контрола над учения Самуел Хейдън. Той трябва да се бие на Марс с демони, които идват от Ада през портал. Кървавата експедиция на Хейдън не само се провежда на Марс, но и отвежда играчите в самия ад.

Геймплеят на DOOM се състои от стил на игра, който награждава играча за това, че остава в движение и не се прикрива. Когато враговете получат достатъчно щети, те светват, за да бъдат екзекутирани от Хейдън с атака в меле - така нареченото Убийство със слава. По този начин не само събирате боеприпаси за вашите оръжия, но и генерирате точки живот. Така че по време на играта непрекъснато тичате към врагове, за да останете в потока и да извършите възможно най-много Glory Kills.

Въпреки хаоса, който често настъпва, DOOM за Switch никога не се претрупва на малкия екран. Враговете са ясно видими благодарение на техните поразителни атаки и външен вид, а контролите също са добре развити. Има много различни бутони за много различни действия, но всичко е логично попълнено и никога няма да се чудите какво прави определен бутон, когато сте в средата на добър поток.

Как изглежда?

На компютър и конзоли DOOM изглежда впечатляващо, особено като вземете предвид, че играта има постоянна честота на кадрите от 60 кадъра в секунда - идеална за бърз шутър като DOOM. За съжаление DOOM трябва да направи някои жертви за Switch в тази област, защото хардуерът не може да се справи с цялото това графично насилие.

Все пак сме впечатлени от графиките на DOOM за Switch. Разбира се, малкият екран на ръчния режим помага. Ниската разделителна способност се компенсира от силно Anti-Aliasing, така че да виждаме малко или никакви назъбени ръбове по обектите, специалните ефекти се виждат добре и кръвта все още тече обилно.

Най-голямата точка, която DOOM трябва да загуби за Switch в сравнение с по-големите си братя, е честотата на кадрите. За разлика от постоянните 60 кадъра в секунда, версията Switch работи при 30 кадъра в секунда. Подобно на оригинала, това е почти последователно и не забелязахме никакви колебания в честотата на кадрите по време на нормална игра. От друга страна, когато се показват много фойерверки и експлозии, играта прави огромен спад на кадрите и след това отново се стабилизира на 30 кадъра в секунда.

Обикновено 30 кадъра в секунда са добри за шутър от първо лице, но липсата на постоянни 60 кадъра в секунда е загуба в супер бърза игра като DOOM. Няма да имате никакви проблеми с него в първите няколко нива, но докато напредвате в играта и увеличавате трудността, 60 кадъра в секунда са силно оръжие в битката срещу демоните.

Конзолна версия или версия за превключване?

Най-големият въпрос сега е, разбира се, дали трябва да вземете DOOM за Switch или дали е по-добре с версията за компютър или конзола. На този въпрос не е много лесно да се отговори с просто „да“или „не“, зависи от вашата домашна ситуация и транспортни средства.

Ако имате само Switch вкъщи, отговорът разбира се е много прост: вземете DOOM у дома. Това все още е стабилно заглавие и един от най-добрите шутъри в момента. В по-късните нива по-ниската честота на кадрите и спадовете на кадрите могат да причинят разочарование, но това ще бъде по-малък проблем, ако вече играете играта с 30 кадъра в секунда, отколкото ако преминете от 60 кадъра в секунда.

Ако имате и добър компютър, PlayStation 4 или Xbox One в допълнение към Switch, тогава зависи от това колко можете да използвате ръчния режим. С аркадния режим - където трябва да завършите нива възможно най-бързо - DOOM за Switch е идеална игра за игра в обществения транспорт и следователно има ясно предимство пред конзолната версия. Дори ако имате само един телевизор в къщата и множество потребители, можете да включите Switch със същата лекота и да играете няколко нива в ръчен режим.

Ако отивате на работа или училище с кола, велосипед или пеша и имате неограничен достъп до телевизор у дома, не препоръчваме Switch for DOOM. По-добрата графика, 60 кадъра в секунда и по-ниската цена ясно говорят в полза на конзолната версия.

Препоръчано: