Xenoblade Chronicles 3D Ревю - Голямо приключение в движение

Съдържание:

Xenoblade Chronicles 3D Ревю - Голямо приключение в движение
Xenoblade Chronicles 3D Ревю - Голямо приключение в движение
Anonim

Историята на Xenoblade Chronicles 3D е непроменена; двама титани са въвлечени в древен конфликт, но цивилизациите са изградени на гърба на тези огромни същества и човечеството – наречено Хомс – живее в мир на гърба на титана Бионис.

Е, не съвсем в мир, тъй като Хомс са под постоянна заплаха от роботизираните мехони. Една година преди историята на Xenoblade Chronicles 3D, войникът Дънбан почти сам победи легионите на Мехон с Монадо - мистериозен и много мощен меч - и след това изчезна.

Xenoblade Chronicles 3D преглед
Xenoblade Chronicles 3D преглед

История от стотици часове

Точно една година по-късно се срещаме с младия изследовател Шулк, който обикаля зелените морави на Бионис със своя приятел Рейн за полезни материали. Както вероятно бихте очаквали, няма да мине много време преди Mechons да се завърнат и от Shulk зависи да се присъедини към Reyn и други членове на групата, за да спре роботите. Разбира се, Монадото също играе важна роля в историята и наистина имате идеята, че това е изключително мощно оръжие.

Историята на Xenoblade Chronicles 3D е много грандиозна и ви отвежда от една област в друга. Това със сигурност не е наказание, защото е прекрасно да тичаш през необятния свят. По пътя ще срещнете чудовища, предмети са разпръснати навсякъде и ще се озовете в различни градове и села, където всеки NPC има да каже нещо интересно. Не преминавате през историята за известно време, но вече планирате стотици часове, които играта може да предложи.

Xenoblade Chronicles 3D преглед
Xenoblade Chronicles 3D преглед

Куестове и битки

За да завършите всичките тези часове, ще трябва да завършите куестове в голям брой, които ще ви възнаградят с пари, опит и понякога ценни нови оръжия или броня. За съжаление, има и много куестове, които страдат от MMO вируса - победете X на брой врагове, съберете X на брой предмети - но те са направени да вървят много по-бързо от обикновено. Когато приключите с мисията, вие просто я изпълнявате там, където сте, така че не е нужно да се връщате обратно до героя, от който сте получили мисията.

Относно най-пристрастяващото нещо в Xenoblade Chronicles 3D е много интензивната битка, която става по-предизвикателна и вълнуваща колкото повече напредвате в историята. Ако имате само няколко умения за избор в началото и разчитате главно на вашата автоматична атака - битката на Xenoblade е напълно в реално време - ще бъдете там двадесет часа по-късно, стреляйки с различни умения по враговете си. Те също стоят на земята и нанасят тежки удари. Ето защо е много важно да се събере балансирана група, която да овладее всяка ситуация.

Xenoblade Chronicles 3D преглед
Xenoblade Chronicles 3D преглед

По-мощният хардуер държи своето

Всичко това се случва много гладко на екрана на новия 3DS и е много впечатляващо какво е предоставил разработчикът Monster Games на джобен компютър, ясно е, че това не беше възможно на стария 3DS. Има обаче някои предупреждения, които трябва да добавите: Xenoblade Chronicles 3D не е точно остра като бръснач. Играхме играта на нов 3DS XL и това може да има нещо общо с това, но на някои места ниската резолюция беше много забележима. Докато други 3DS игри изглеждат по-резки на същия 420p екран.

И все пак приемаме това за даденост, когато вземем предвид високите кадри в секунда и липсата на сериозно заекване. В редки случаи изображението заекваше малко, оказвайки голям натиск върху процесора с много специални ефекти и експлозии, но като цяло играта върви гладко и това е сравнително важно с бойна система в реално време.

Xenoblade Chronicles 3D преглед
Xenoblade Chronicles 3D преглед

Струва ли си Xenoblade Chronicles 3D?

Тъй като по същество нищо не се е променило в играта, трябва да се запитате дали играта си заслужава да бъде купена. Ако вече сте играли Wii играта, въпросът е дали искате да я играете отново, но в движение в 3D. Въпреки това, ако никога не сте играли играта, сега е идеалният момент да изживеете приключението на Shulk и Monado. За тези хора играта със сигурност е идеална причина да закупят нов 3DS.

Между другото, ако изтеглите Xenoblade Chronicles 3D, имайте предвид, че играта няма да се побере на SD картата, която се предлага във вашия нов 3DS, така че ще ви трябва по-голяма SD карта. Въпреки че повечето просто ще купят играта в магазина.

Плюсовете и минусите

  • Огромна голяма и дълга история
  • Страхотна бойна система
  • Широко отворен свят
  • Впечатляващо за джобно устройство…
  • - …но можеше да е малко по-рязко

Препоръчано: