Oreshika Tainted Bloodlines Преглед - Състезание срещу времето

Съдържание:

Oreshika Tainted Bloodlines Преглед - Състезание срещу времето
Oreshika Tainted Bloodlines Преглед - Състезание срещу времето
Anonim

Всъщност е жалко, че отличната PlayStation Vita е загърбена като неуспешен проект от много американци. Ръчният компютър има какво да предложи, но малко разработчици вече поемат риска. За щастие, PS Vita е мечта за феновете на японски игри (особено RPG), тъй като разработчиците продължават да изпомпват този вид игри.

Ако тези ролеви игри са със същото качество като Oreshika Tainted Bloodlines, можем да продължим с PS Vita. Но, разбира се, не трябва да предрешаваме фактите. Какво ни предлага тази игра?

Oreshika Tainted Bloodlines Преглед
Oreshika Tainted Bloodlines Преглед

Състезание срещу часовника

Oreshika Tainted Bloodlines се развива в древна феодална Япония. Вие сте член на клан, който е бил измамен и прокълнат от зловещия съветник на императора. Този подвиг на беззаконие трябва, разбира се, да бъде коригиран, нещо, за което боговете са твърде щастливи. Вашият клан е възкресен от мъртвите с цел отмъщение на съветника.

За ваше съжаление, освен че сте немъртви, вие сте и прокълнат. Членовете на клана живеят само две години и не могат да създават деца с нормални хора. Така че това е надпревара с времето да убивате демони, да поддържате клана си жив и разбира се да получите сладко отмъщение.

Всичко това звучи много важно, разбира се, но как се превежда в играта? Започвате играта с трима членове на вашия клан, всеки от които може да избере свой собствен клас. Всеки герой живее приблизително 24 месеца и докато изследвате различните подземия в играта, месеците бавно минават.

Вие се биете с митични японски демони в класически походов RPG стил. Всеки спретнато изчаква реда си, преди да се атакува един друг с копия, гигантски чукове, самурайски мечове или пистолети. Самият геймплей не е много оригинален, но елементите около него отново са креативни.

Oreshika Tainted Bloodlines Преглед
Oreshika Tainted Bloodlines Преглед

Уникални знаци

Всички различни класове са уникални, със свои собствени специални способности. Например, алебардистът може да унищожи няколко врага наведнъж, стрелецът стреля по врагове отдалеч, а фехтовачът удря враг няколко пъти.

В допълнение, не оставате с едни и същи герои по време на играта. Разбира се, те умират след около две години, така че съставът на вашия клан непрекъснато се променя. Също така е жалко, че не се привързвате наистина към героите. Те също така не казват нищо по време на играта и всъщност нямат собствен характер.

Въпреки това, всеки герой е уникален по своите способности, дори ако са от един и същи клас. Всичко зависи от това с кои богове изпълнявате Ритуала на Съединението, за да създадете дете. С кого трябва да направите това е много сложно. Има десетки видове променливи, които вие като играч трябва да вземете под внимание.

Oreshika Tainted Bloodlines Преглед
Oreshika Tainted Bloodlines Преглед

Празник за лафове

Ако има нещо, което може да се каже за Oreshika Tainted Bloodines, това е количеството малки неща, които можете да правите в играта. За някои геймъри може да е впечатляващо да видят какво можете да направите, преди всъщност да започнете да играете.

Имате ли нужда да надстроите селото си? Или да накарате ковача да направи специална реликва? Трябва ли да се свързвам с други кланове, за да създавам деца или да търся нови свитъци с умения в подземието? Какво е пак Празникът на всички демони??

За щастие, играта знае, че този вид микроуправление не е за всеки. Ето защо KÅchin (вид човек-невестулка) е там, за да направи всичко малко вкусно. Всеки месец KÅchin може да настрои всичко вместо вас, така че да можете веднага да се впуснете в приключение, без да се притеснявате.

Oreshika Tainted Bloodlines Преглед
Oreshika Tainted Bloodlines Преглед

Автентичен модерен

Един от най-добрите елементи на Oreshika Tainted Bloodlines е отличната графика. Цялата игра изглежда като Final Fantasy игра, смесена с японска акварелна картина. Знаеш ли, онези стари рисунки, които виждаш да висят в музеите.

Графичният стил добавя много към атмосферата на играта, карайки ви наистина да се чувствате сякаш се разхождате из стара Япония. Тоест, ако в древна Япония имаше наистина луди демони, тичащи около котешки храмове.

Музиката в Tainted Bloodlines се чувства свежа, но и автентична. Класическите японски инструменти са осеяни с модерни плавни темпа и закачливи мелодии. Слушайте малко музика от играта тук. Толкова заразително!

Oreshika Tainted Bloodlines Преглед
Oreshika Tainted Bloodlines Преглед

Часове забавление

Може би най-важната характеристика на Oreshika Tainted Boodlines е невероятно дългото време за игра. Това не е игра, която можете да играете при пътуване с влак до Южен Лимбург. В началото на играта можете да избирате между три режима, най-краткият от които има време за игра от поне 30 часа.

Най-дългата? Над 100 часа игра! Ако говорите за игра, на която можете да се насладите известно време, тогава не търсете повече от Oreshika Tainted Bloodlines. Това ще ви отнеме няколко пътувания със самолет до Нова Зеландия.

Играта не става ли ужасно скучна след известно време? Първоначално бихте си помислили това, но нищо не може да бъде по-далеч от истината. Тъй като постоянно търсите нови членове на клана, никога няма да почувствате, че играта губи време. Винаги има какво да се прави и досадното шлайфане почти не съществува.

Oreshika Tainted Bloodlines Преглед
Oreshika Tainted Bloodlines Преглед

Oreshika Tainted Bloodlines Review – Перфектната RPG в движение

Oreshika Tainted Bloodlines е ролева игра, която ще ви държи ангажирани с часове. Просто има твърде много за обсъждане в това ревю, така че единственият начин да се насладите напълно на тази игра е като я изиграете докрай. И трябва!

Oreshika е предизвикателна, сложна и има красива графика и музика. Ако сте фен на JRPGS, тогава не трябва да се колебаете да закупите тази игра. Или във влака. Все пак това е игра за PS Vita.

Плюсовете и минусите

  • Страхотна графика
  • Оригинални елементи
  • Часове игра
  • Японска митология
  • Малко прекалено преобладаващо по отношение на избора
  • Не много интересна история

Препоръчано: