Историята на Assassin's Creed Origins е обяснена по-подробно

Съдържание:

Историята на Assassin's Creed Origins е обяснена по-подробно
Историята на Assassin's Creed Origins е обяснена по-подробно
Anonim

В това специално изтъкваме два аспекта от историята на Assassin's Creed Origins. Миналото – конкретната история, в която можем да работим с Байек – и настоящето; централната история, която минава като нишка през целия франчайз на Assassin's Creed. Основно обясняваме сюжета, но не можем да направим това без да използваме спойлери. Така че тази статия съдържа спойлери от цялата поредица на Assassin's Creed!

Основата на днешната история на Assassin's Creed Origins

Дълго време Дезмънд Майлс и неговият екип бяха редовният екип на днешната история на Assassin's Creed. Разпределението на ролите беше ясно. Дезмънд и неговият екип създадоха днешните убийци и трябваше да пазят злите Абстерго - съвременните тамплиери - от световно господство.

В тази битка така наречените Едемски ябълки, създадени от изчезналата първа цивилизация, изиграха основна роля. В крайна сметка, който притежава такъв Apple, придобива власт над волята на хората. И това е, което Абстерго иска и това, което убийците не искат. Една донякъде успокояваща мисъл е, че има няколко ябълки, така че първо трябва да ги притежавате, преди да имате абсолютно господство.

И това е целта на днешната история на Assassin's Creed: да измъкнем Едемските ябълки от ръцете на Абстерго. От осемте известни копия, поне две са притежание на Убийците: едно от Уилям Майлс, бащата на Дезмънд, и едно от Калъм Линч от филма Assassin's Creed. Собственикът на всички останали ябълки е неизвестен. И неговите местоположения се опитват да разберат както убийците, така и Абстерго, като съживяват отново генетични спомени на ключови убийци.

След Дезмънд Майлс

Това е историята на Дезмънд Майлс и неговия екип в първите пет части. В Assassin's Creed III приключението на Дезмънд приключва внезапно само след като той решава да даде живота си, за да спаси света от унищожение.

След това съвременната история остава на заден план. В Assassin's Creed Black Flag се опитвате като анонимен (и несъзнателен) служител на Abstergo да получите някаква информация за Дезмънд, но в Assassin's Creed Unity and Syndicate почти не се обръща внимание на това как продължава историята на Дезмънд. Въпреки че Apples of Eden се завръщат от време на време, включително унищожено копие в Syndicate.

Лейла Хасан

Пет години след смъртта на Дезмънд - Assassin's Creed III датира от 2012 г. - нишката се подхваща отново. Този път влизаме в ролята на Лейла Хасан, донякъде непокорна служителка на Abstergo. Тя не знае много за сенчестите планове на компанията си и е част от историческия екип на Abstergo. Нейната мечта е един ден да работи за Animus Project, но досега не е успяла.

Един ден, заедно с приятелката си Деана, тя е изпратена в Египет, за да намери "исторически артефакт" (Едемската ябълка). Тя случайно се натъква на мумиите на Bayek и Aya от Assassin's Creed Origins в пещера и решава да използва тяхната ДНК, за да изпита техните генетични спомени в контрабандна машина Animus. Абстерго научава за случая, не е доволен и започва преследването на двамата. Можете да видите как завършва това в Assassin's Creed Origins.

И къде са тези ябълки от Едем сега?

В днешната история на Assassin's Creed Ябълките от Едем играят централна роля. Колкото повече ябълки има човек, толкова по-голяма е силата му, ако иска да злоупотреби с нея. Това са осемте известни ябълки и техните (последни собственици)

  • Apple of Eden 1: Templars
  • Apple of Eden 2: Унищожен, последният известен собственик е Уилям Гриър (Тамплиер)
  • Apple of Eden 3: Вероятно тамплиер
  • Apple of Eden 4: Вероятно убийци
  • Apple of Eden 5: Неизвестно, последното известно местоположение е Луната
  • Apple of Eden 6: William Miles, Assassins
  • Apple of Eden 7: Унищожена, последният известен собственик е Дейвид Брустър (тамплиери)
  • Apple of Eden 8: Callum Lynch, Assassins

Вероятно останалата част от днешния сюжет е за проследяване на неофициално проследените ябълки.

Историята на Assassin's Creed Origins от Bayek

Що се отнася до настоящето, към самата история на Assassin's Creed Origins. По-голямата част от играта и следователно историята на Assassin's Creed Origins се развива през 48 г. пр.н.е. Вие сте Байек, меджай, който трябва да се притече на помощ на своя фараон и египетския народ, когато е необходимо. Той го прави, докато учи сина си Кхему на триковете на занаята.

Докато един ден не се обърка. Петима членове на Ордена на древните, тамплиерите на Древен Египет, отвличат Байек и Кхему и ги отвеждат в мистериозен храм на Първата цивилизация под крепост в Сива. Те просто не знаят нищо и затова правят всичко възможно, за да се освободят.

Двамата успяват, но младият Кхему скоро е победен. Bayek е малко по-труден за спиране и е на път да убие член на Ордена. Той избягва атаката си, след което ножът на Байек се забива изцяло в гърдите на сина му. Той е убит незабавно, докато Байек е повален.

Отмъщение през Египет

В крайна сметка Байек се събужда и иска само едно нещо: отмъщение. Всеки, отговорен за смъртта на Кему, трябва да плати. И това е мястото, където започва търсенето на Байек за отмъщение в Египет, търсейки членове на Ордена на древните, които да убият. Търсене на отмъщение, което изпраща меджая в големи градове като Александрия и Мемфис и го свързва с исторически личности като Клеопатра, Аполодор и Юлий Цезар. Освен това египтянинът от време на време може да разчита на помощта на съпругата си Ая, която е лична помощничка на Клеопатра.

Как се развива историята на Assassin's Creed Origins може да се изпита в самата игра. Assassin's Creed няма да бъде Assassin's Creed, ако не е придружен от необходимите конспирации, сюжетни обрати и емоционални моменти.

Препоръчано: