10 Snapchat съвети за вас - Снимайте като професионалист

Съдържание:

10 Snapchat съвети за вас - Снимайте като професионалист
10 Snapchat съвети за вас - Снимайте като професионалист
Anonim

Ако не познавате Snapchat, значи сте живели под камък през последните няколко години. Приложението за социални медии е едно от най-популярните в света и ви позволява да избирате от голямо разнообразие от филтри, някои за подобряване на вашата снимка, а други просто за забавление. Но трябва да знаете как работи всичко и приложението не винаги е ясно за това. Особено защото от време на време излиза нова актуализация, която променя интерфейса.

Обърнете камерата си

Ако искате да направите хубава снимка на този красив силует или украсената ви торта за рожден ден, вероятно сте избрали задната камера. Освен ако не искате да го направите сами. В този случай има много готини филтри, които да направят всичко малко по-зрелищно. Но можете също да избирате от всички видове ефекти, когато правите селфи.

Изглежда логично, но това, което лесно може да се пренебрегне е, че филтърът може да се промени, когато сменяте камерите. Snapchat също го посочва в някои случаи с текстове като „опитайте това със задната камера“. Когато правите селфи на зимна тема, може внезапно да видите всякакви допълнителни снежинки около вас, когато сменяте камерите.

Snapchat е достъпен за изтегляне за iOS и Android.

Филтри за филми

Неподвижните снимки са подходящи за много ситуации, но понякога моментът наистина идва на мястото си с филм. Ако задържите бутона в долната част на екрана, Snapchat ще започне да записва. Това, което не е непременно очевидно, е, че можете да използвате и филтри за видеоклипове.

Филмите наистина имат по-малко филтри, но от друга страна можете да възпроизвеждате изображенията по-бързо, по-бавно или назад. По този начин една усмивка или изказване, които първоначално са изглеждали невинни и нормални, изведнъж изглеждат много по-странни!

Няколко филтъра наведнъж

Сякаш не е достатъчно да изберете цветен филтър или да възпроизвеждате видеоклипа си на забавен каданс, можете също да комбинирате няколко филтъра един с друг. Например, можете да изпратите черно-бял видеоклип с филтър за геолокация, който се възпроизвежда назад към други.

Как го правиш? След като направите снимка, изберете филтър, задръжте един пръст върху екрана и плъзнете настрани в същото време. Ще го забележите достатъчно скоро, когато активирате втори филтър. Ако нещата станат малко непосилни, винаги можете да премахнете филтрите, като просто плъзнете екрана.

Рисуване със символи

В Snapchat, в допълнение към поставянето на филтри, можете също да рисувате върху вашите снимки. След като направите снимка и докоснете молива, можете да се развихрите с артистичните си умения. Можете да изберете други цветове, като преместите лентата. Но има още една опция.

Можете също да рисувате с малки символи като "четка". За да направите това, можете да докоснете иконата вдясно, която е точно под цветната лента. След това ще видите опции като диамант, сърце или усмивка.

Изрежете и поставете

Какъв срам, че най-добрият ви приятел липсва на груповата снимка на вашите приятели в събота вечер. Освен ако не си го залепил! Със Snapchat това е възможно, въпреки че трябва да кажем, че би било твърде добро нещо да наречем редактирането на снимки реалистично. И все пак това създава забавен ефект.

Ако искате да поставите обект или най-добрия си приятел в снимка, първо трябва да го премахнете от друга снимка. За целта са ви необходими ножиците, разположени от дясната страна на екрана. Веднъж изрязан, можете да използвате перфектния силует завинаги, освен ако не го завлечете в кошчето. Можете да намерите вашите изрезки в иконата за разглеждане и ножицата в долната част.

Използване на Shazam

Може би си спомняте приложението Shazam? С песни, които изведнъж се появиха по радиото или някъде другаде и за които трябваше да знаете кои са, можете набързо да отворите приложението и да запишете фрагмент. Приложението регистрира звука и след това посочи заглавието и изпълнителя, супер удобно!

Тази функция вече е интегрирана в Snapchat, така че вече не е необходимо отделно приложение Shazam. Да предположим, че някога чуете песен, чието заглавие не знаете, след това отворете Snapchat и натиснете центъра на екрана на камерата. Автоматично ще се появи кръг от музикални ноти, докато дойде изкупителният отговор, който отчаяно търсите в продължение на две години.

Запазване на историята

Понякога имате онези дни, когато споделяте твърде много снимки и видеоклипове в историята си в Snapchat. Ако погледнете назад хронологично по-късно, всъщност е доста смешно. Така че е добре, че можете да запазите цялата история заедно.

Това е възможно от две или повече снимки във вашата история. Ако щракнете върху трите вертикални точки и докоснете иконата за изтегляне, Snapchat ще ви помоли да запазите историята. След това това ще завърши под „спомени“, които можете да видите, като докоснете иконата под бутона за снимка в екрана за снимки.

Използване на нощен режим

Въпреки факта, че камерите и екраните на смартфоните стават все по-усъвършенствани, правенето на снимки на тъмно често остава катастрофа. Изображенията изглеждат зърнести и неясни, понякога просто сива мъгла. Все пак нощният режим на Snapchat може да промени това донякъде, макар и леко!

Когато правите снимка, която смятате, че е недостатъчно експонирана, можете да докоснете луната в горната част на екрана. След това яркостта ще бъде виртуално увеличена, така че пияните лица на вашите приятели в този тъмен бар да могат да се видят малко по-добре.

Незабавен отговор

Ако видите видеоклип или снимка на някой друг и искате да му отговорите, не е необходимо да ви отнеме толкова много време. Всъщност можете да започнете да пишете след просто плъзгане по екрана.

Докато гледате интересното Snap на другия човек, можете да плъзнете нагоре от долната част на екрана, където пише „чат“. След това се отваря виртуалната клавиатура, с която можете да поставите текст. Дете може да пере!

Пестете батерия и данни

За хората, които искат да използват смартфона си дълго време и не обичат да се занимават с празна батерия или с хапване от вашия пакет, има специален режим, наречен data saver. Това ви оставя с повече мобилни данни и по-пълна батерия.

Можете да намерите настройката, когато отидете до призрака от екрана със снимки и докоснете зъбчето горе вдясно. След това отидете на „управление“, където можете да намерите „запазване на данни“. По-рано тази опция се наричаше „режим на пътуване“, но можете, разбира се, да я включите и по подразбиране.

Какви съвети за Snapchat имате?

Това бяха десет съвета на Snapchat, които се надяваме да ви помогнат! С тези знания можете да използвате приложението много по-ефективно, но ако имате собствени съвети и трикове за Snapchat, споделете ги по-долу. Кой знае, останалите може да са от голяма полза! Прочетете също нашите десет съвета за WhatsApp, защото вероятно има какво да научите и там.

Препоръчано: