Рецензия на трилогията Spyro Reignited - Подпалвач на сърцето ви?

Съдържание:

Рецензия на трилогията Spyro Reignited - Подпалвач на сърцето ви?
Рецензия на трилогията Spyro Reignited - Подпалвач на сърцето ви?
Anonim

В трилогията Spyro Reignited можете да започнете с оригиналната игра Spyro, Spyro 2: Rypto's Rage и Spyro 3: Year of the Dragon. Три игри, в които можете да скачате, летите и подпалвате всичко със сладък лилав дракон. И всичко това в изчистена опаковка, която можете да закупите за 39,99 евро за PlayStation 4 и Xbox One. Оставете тези Skylanders настрана, защото истинският Spyro се завръща!

Старо и познато

Преди двадесет години игрите бяха много по-прости, отколкото сме свикнали днес, но точно затова трилогията Spyro успя. Това не е сложна конструкция, пълна със сюжетни обрати, а по-скоро лилав дракон, който се опитва да освободи хората си, след като всички останали дракони са се превърнали в камъни. От Spyro зависи да ги освободи от каменния им затвор и да проследи и смаже виновника.

Правите това чрез прости и донякъде старомодни контроли, а именно като бягате, летите, бълвате огън и набивате врагове с вашите оранжеви рога. Забавно, просто и понякога много трудно. Контролите от миналото изглеждат точно така и това е старомодно.

Например, когато трябва да летите във въздуха, за да стигнете от една платформа на друга, управлението е доста трудно. Spyro е по-малко пъргав от очакваното и това понякога може да доведе до разочароваща смърт. Не само при летене, но и когато трябва да унищожите враг, това може да бъде проблем. Случва се така, че не правите добър ход, пропускате врага и той след това ви бие на пух и прах.

Преглед на трилогията Spyro Reignited - XGN
Преглед на трилогията Spyro Reignited - XGN

Събиране на ярост

След като овладеете контролите, играта е един голям празник на признание за старите ветерани и чисто забавление за младите. Събирането на скъпоценни камъни, освобождаването на дракони и кражбата на яйца от крадците в първата игра никога не е изглеждало толкова добре. С красиви 4K визуализации и плавни анимации, пътуването от свят на свят и събирането на всичко никога не е било по-забавно.

Колекционерство е правилната дума, която трябва да използвате, защото това е основната тема на първата част. Тук отново забелязвате, че това всъщност е римейк на нещо, което излезе преди години. Това е просто, бързо и преди всичко пристрастяващо. Когато най-накрая завършите основната сюжетна линия след пет или шест часа и сте събрали достатъчно, е време да преминете към втората част, Rypto's Rage.

Преглед на трилогията Spyro Reignited - XGN
Преглед на трилогията Spyro Reignited - XGN

По-добър във всяко отношение

Фактът, че не само първата, но и следващите части са включени, е нещо, от което да се вълнувате. И двете продължения са по-скоро като съвременни игри с история, в която трябва да се изправите срещу голям враг, но за да направите това, трябва да преминете през всякакви светове. Докато правите това, ще срещнете всякакви весели, цветни герои, които, за разлика от едностранните дракони от част 1, ще останат с вас.

Героите имат личности, които струват повече от прославен намек и дори досадни герои като краста мечка Moneybags, които просто грабват парите ви, са запомнящи се. Всички те стават много по-добри в третата част, Year of the Dragon, в която дори можете да играете като някои.

Въпреки че заедно разказва малко повече от забавна детска история, тя е много трогателна и пасва идеално на визуално лъчезарния свят. Това се дължи на цветовата палитра, която докосва всички цветове на дъгата и много повече, и блясъка, който прави лавата дори да изглежда привлекателна.

Преглед на трилогията Spyro Reignited - XGN
Преглед на трилогията Spyro Reignited - XGN

Изгорено

Дори екраните за зареждане изглеждат красиви и трябва да бъдат. Ще ги срещнете многократно и макар това да е забавно в началото поради мини-играта, която ви дава възможност да бълвате огън или да пляскате с крилата на Spyro, бързо става досадно. Те продължават много по-дълго, отколкото бихте очаквали, и се връщат всеки път, когато се преместите от една област в друга или когато умрете.

Не че ще правите последното много, защото играта е доста лесна за игра и в рамките на петнадесет часа ще успеете да изиграете и трите истории. След това можете да се мотаете още малко, за да съберете всичко и да правите мини игрите тук и там. Нещо силно препоръчително.

Например, Rypto's Rage има забавна мини-игра, в която можете да играете хокей на лед срещу обитателите на ледена планета, а в Годината на дракона е крайно време да покажете трикове на скейтборд. Има още много забавни неща за правене, които ви дават възможност да събирате неща креативно, като например да преследвате крадци и да ги събаряте. Най-трудната задача е наистина да завършите ниво на полет отгоре надолу.

Преглед на трилогията Spyro Reignited - XGN
Преглед на трилогията Spyro Reignited - XGN

По суша, море и мълния

Голям брой светове имат бонус ниво, където трябва да летите през малък свят като Spyro, за да събирате различни видове обекти. Само тук става болезнено ясно, че понякога Spyro все още е игра от миналото. Летенето е трудно, защото понякога не виждате добре какво е пред вас и също така е трудно да прецените колко далеч все още лети нещо.

Под вода не е много по-добре. Въпреки креативните врагове, които могат да бъдат намерени както над земята, така и под земята, понякога е трудно да се видят благодарение на камерата, която не винаги съдейства. Понякога е малко прехапване от киселата ябълка, но е поносимо.

Никога няма момент, в който наистина да се ядосаш на Spyro, защото играта излъчва чиста радост и го показва. С красиви тонове и приятни за слуха звуци можете да се насладите само на тананикане заедно с това, което можете да чуете в нивата. И точно това е трилогията Spyro Reignited: чиста радост.

Преглед на трилогията Spyro Reignited - XGN
Преглед на трилогията Spyro Reignited - XGN

Преглед на трилогията Spyro Reignited – Beautiful Purple Pyromaniac

Трите оригинални Spyro игри са удоволствие да се играе в този добър римейк, където почти трябва да държите кофа под главата си, за да не започне да тече слюнка. Играта блести като скъпоценен камък в 4K, което кара красивата графика да блести и приказните герои оживяват. Дори екраните за зареждане изглеждат страхотно, въпреки че са много дълги.

Когато тогава играете, правите това с усмивка от ухо до ухо на лицето си. И когато скачаш и пламтиш, и в забавните мини игри е удоволствие да се играе, въпреки че контролите не винаги са плавни. Същото важи и за камерата, но незначителните проблеми, които срещате, са твърде малки, за да изтрият тази усмивка от лицето ви.

Плюсовете и минусите

  • Три Spyro игри
  • Красива графика
  • Приказни герои
  • Забавни мини-игри
  • Красива музика
  • Контролите не са съвсем гладки
  • Дълги времена за зареждане
  • Камерата е нестабилна на моменти

Препоръчано: