Horizon Zero Dawn Преглед на The Frozen Wilds - Out in the Mountains

Съдържание:

Horizon Zero Dawn Преглед на The Frozen Wilds - Out in the Mountains
Horizon Zero Dawn Преглед на The Frozen Wilds - Out in the Mountains
Anonim

По-рано тази година холандският разработчик Guerilla Games изненада много геймъри на PlayStation с чисто нова ролева игра: Horizon Zero Dawn. Заглавието представя свят, в който хората живеят по примитивен начин, докато пейзажите са пълни с древни руини и мистериозни роботи динозаври.

Главната роля в тази вълнуваща история е запазена за Алой; изгнаник от племето Нора, който научава за произхода на механичните зверове и техните създатели, докато играта напредва. Сега, половин година по-късно, играта получава първото си и единствено разширение, озаглавено The Frozen Wilds, на цена от 20 евро. Това DLC за Horizon Zero Dawn разширява приключението на Aloy и също така предлага нови оръжия и умения, с които да се забавлявате.

Преглед на Horizon Zero Dawn The Frozen Wilds
Преглед на Horizon Zero Dawn The Frozen Wilds

Запознайте се с Banuk

В тази нова глава пътувате до област, която досега е оставала неизвестна. Отвъд планините на север се намира снежното местообитание на Разрезът на племето Банук; народ, който най-добре може да се сравни с ескимосите. Докато останалият свят има пълни ръце в борбата срещу Eclipse в Horizon Zero Dawn, Banuk отчаяно се бори с така наречения „Демон“и неговата собствена армия от мутирали роботи динозаври.

Историята на Frozen Wilds е почти изцяло отделена от основния сюжет и следователно може да бъде започната по всяко време. Така че не е нужно да сте опитен играч, който вече е завършил основната игра, въпреки че се препоръчва да имате малко по-високо ниво, преди да започнете с Horizon Zero Dawn DLC.

Това е така, защото всички зверове, с които се представяте в многото битки, имат доста високо ниво и следователно са доста трудни за победа от начинаещите играчи. Много от враговете се завръщат, но The Frozen Wilds DLC също добавя някои нови чудовища към играта. Ето вашия шанс да се биете с Scorcher, гигантски звяр, подобен на хиена, който бълва нажежени пламъци по пътя ви по всякакви начини.

Преглед на Horizon Zero Dawn The Frozen Wilds
Преглед на Horizon Zero Dawn The Frozen Wilds

Вземете го с King Kong

Достоен противник, въпреки че Frost и Fireclaw остават най-готините нови противници, които експанжънът може да предложи. Като някакъв механичен Кинг Конг, тези чудовища се нахвърлят върху вас и се опитват да направят живота ви нещастен. Вие не просто получавате тези врагове по-малки и не са по-ниски от, например, Thunderjaws от оригинала.

За щастие Алой не е с празни ръце в това приключение и героинята също има нови оръжия в своя арсенал. Например, огнехвъргачката и леденото копие вече са част от нейния списък с оръжия и тя може също така да закупи силни варианти на съществуващи оръжия в новата област. В допълнение към дървото на уменията е добавен нов ред от умения, въпреки че те не са толкова големи, колкото повечето съществуващи умения.

Например, в DLC-то получавате опцията да вземете предмети от коня си или да закърпите механични съюзници с намерени ресурси. Не е толкова вълнуващо и можеше да има малко повече на този етап. За щастие, основата от оригинала вече предлага достатъчно материал, с който да се забавлявате, така че няма да я оплаквате твърде дълго по време на това ново излизане.

Преглед на Horizon Zero Dawn The Frozen Wilds
Преглед на Horizon Zero Dawn The Frozen Wilds

Забавни и екшън

Защото шест до седем часа, необходими за завършване на историята на DLC, са пълни с красиви кътсцени, завладяващо разказване на истории и солидни екшън сегменти. Битката е добре осеяна с платформени елементи и пъзели, като някои нови елементи са въведени на последния фронт. По отношение на историята, The Frozen Wilds също се свързва добре със сюжета на основната игра, като новата информация от разширението предлага допълнителни обяснения за голямата картина.

Трябва да се каже, че историята като отделна част от играта ще има малко по-малко въздействие, отколкото ако някой грабне DLC, докато пресича основната история. Удовлетворението, което получавате в края на нормалната игра, малко липсва в това DLC. Може би защото не сте опознали племето Банук и неговите членове достатъчно през тези няколко часа.

Емоционалната връзка липсва и следователно събитията в The Frozen Wilds идват малко по-малко. Това е една от малките критики на разширяването. Например, изследването на района на гърба на вашия механичен приятел също е много по-неудобно поради многото сняг и малки камъни, които са разпръснати навсякъде, а снежните бури понякога могат да бъдат твърде интензивни, така че буквално да не виж ръка пред очите си.

Преглед на Horizon Zero Dawn The Frozen Wilds
Преглед на Horizon Zero Dawn The Frozen Wilds

Horizon Zero Dawn The Frozen Wilds Review - Icy Adventure

Това са малки неща, които за щастие не развалят цялостното изживяване. Horizon Zero Dawn The Frozen Wilds изглежда и играе познато от първата минута, но успява да въведе достатъчно нови елементи, за да запази краткото ново приключение завладяващо. Новите зверове са трудни за борба и всички имат свой собствен привкус.

Само сюжетът е малко разочароващ в сравнение с основната история, отчасти защото стигате до края след около седем часа. Въпреки че DLC не може да се сравнява с оригиналната игра, The Frozen Wilds е разширение, което - както за феновете на играта, така и за играчите, които току-що са се включили - определено си заслужава да бъде взето. Дори само за да може да се бие срещу механичен Кинг Конг.

Плюсовете и минусите

  • Изглежда и играе познато
  • Чисто нов район
  • Нови зверове за битка
  • Убедително действие и разказване на истории
  • Сюжетът не е толкова увлекателен като оригинала
  • Малки точки на дразнене

Популярна тема