Ревю на Red Dead Redemption 2 - Седани, револвери и престъпници

Съдържание:

Ревю на Red Dead Redemption 2 - Седани, револвери и престъпници
Ревю на Red Dead Redemption 2 - Седани, револвери и престъпници
Anonim
Image
Image

Ако има едно студио, което знае как да създава правдоподобни игрови светове, това е Rockstar Games. Къде щяхме да бъдем без компанията на братята Сам и Дан Хаузър? Благодарение на тях успяхме да тероризираме красивия Лос Сантос като Майкъл, Франклин и Тревър и благодарение на тях видяхме дебелия, плешив Макс Пейн да се завръща в целия си блясък. И ако се върнем още по-назад във времето, обратно до 2010 г., стигаме до приключението на разбойника Джон Марстън.

Джон Марстън участва в Red Dead Redemption, в който е принуден да преследва старата си банда: бандата на Дъч ван дер Линде, която се е разпаднала по някаква мистериозна причина. И кой е участвал в клането в Блекуотър, за което сте чували най-лошите истории. Всички въпроси останаха без отговор след драматичния край, докато Red Dead Redemption 2 не е тук осем години по-късно.

Дългоочаквано събиране

Както много типични уестърн филми, Red Dead Redemption 2 веднага задава тона. Не знаете какво точно се случва, но бандата на Дъч е избягала в заснежените върхове. Голяма паника, защото нещо се е объркало. Най-добре е да останете заедно, но само с подслон от бушуващата виелица.

След като изиграете първата част, бързо ще разпознаете редица важни герои като Дъч, Абигейл и Бил Уилямсън. Усещането е като събиране на стара група приятели, но този път всички са много по-млади. Red Dead Redemption 2 се развива повече от десетилетие по-рано и следователно е предистория. Артър Морган е нов, главният герой на тази част и дясната ръка на Dutch.

Като Артър излизате с още няколко от престъпното си „семейство“, за да намерите подслон. След въвеждащ филм от няколко минути можете сами да управлявате бутоните и приключението започва. Rockstar се придържа към характерното си разказване на истории и познатия начин на движение, но закачливо обяснява как работи всичко.

Преглед на Red Dead Redemption 2
Преглед на Red Dead Redemption 2

Около света за 60 часа

И всичко е много в случая. През първите няколко часа ще следвате линейни мисии, но скоро ще се озовете в открития свят и бандата на Дъч ще създаде лагер. В разгара на номадския живот Дъч и членовете на неговата банда мечтаят за богатство, добре познатата американска мечта, която активно преследват. Оттам можете да отидете където искате, освен в Blackwater. Но вие сами ще трябва да разберете защо е така, ние не искаме да разкриваме това.

Сега този момент звучи доста поразително и може да е малко. Особено защото почти постоянно има няколко основни мисии, които да стартирате едновременно, освен всички случайни срещи и непознати, които срещате по подобен начин, както в Grand Theft Auto V. Все пак Rockstar знае как да картографира света по интуитивен начин, включително какво се случва. дейности за вършене.

Оставете го и правете каквото искате. Red Dead прави по-малко разграничение между основните и страничните мисии в сравнение с други игри с отворен свят, защото ако не ви харесва историята, просто отивате на лов (на един от безбройните видове животни), гмуркате се в салона или играете на ловец на глави. Ефектът е, че можете напълно да се потопите в изключително реалистичен свят, който отнема около шестдесет часа, за да завършите.

Преглед на Red Dead Redemption 2
Преглед на Red Dead Redemption 2

Не бързайте

Ловът е особено обширен. В допълнение към способността да разрушите трилион екосистеми от флора и фауна, като застрелвате едно животно след друго и след това продавате кожите, перата и месото за пари, можете да използвате съставките за изработка на специални предмети.

Изисква се известно търпение, за да се промъкнеш до нищо неподозиращ елен и да удариш с лъка и стрелата си, но - каквито сме садисти - това е много забавно и както споменахме, се отплаща по много начини. Само не забравяйте да използвате правилното оръжие и амуниции, тъй като не искате да повредите кожата и трупа твърде много.

С Eagle Eye можете да следвате следите на животните и да разберете къде са избягали, ако пропуснете изстрел. Виждате и посоката на вятъра, която трябва да вземете предвид, за да предотвратите плячката ви да ви надуши. Ако сте оставили кръвта на вашия ловец да тече в природата, можете да съборите убития дивеч или да го окачите изцяло върху коня си.

Преглед на Red Dead Redemption 2
Преглед на Red Dead Redemption 2

'Извади пистолета си, момче!'

Животните не отвръщат на стрелбата, но повечето хора с оръжие го правят. И доста добре! Все още можете да устоите срещу няколко мъже сами, но не е нужно да се сблъсквате с много врагове, за да се чувствате числено превъзхождани. Покритието е необходимо и работи доста добре.

Понякога нещата се объркат с анимациите, но ще се спрем на това по-късно. Ако сте в полезрението на шепа O'Driscolls или служители на закона, можете да изберете Dead Eye, за да напълните враговете си с олово на забавен каданс. Престрелките винаги са вълнуващи и звукът от изстреляните оръжия, димът от пистолетите и треските, които летят около ушите ви, допринасят за това. Dead Eye има различни нива и по принцип работи точно като предишната част, както и шоудауните, които автоматично преминават в Dead Eye.

Ръкопашният бой е значително подобрен. Все още се свежда до защита с бутон едно, борба с втори и удар с трети, но разнообразието от атаки и представяне е забележително по-добро, отколкото в други игри на Rockstar. Подобно е на това как работи битката в Uncharted 4: A Thief's End.

Преглед на Red Dead Redemption 2
Преглед на Red Dead Redemption 2

Чисто удоволствие за очите

Тъй като има толкова много за вършене и имате ограничен брой бутони на вашия контролер, Rockstar измисли нещо: L2 (LT на Xbox One) действа като контекстуален бутон, който ви позволява да взаимодействате с вашия околен свят. Ако сте пред някой друг, натиснете този бутон и ще се появят опции да поздравите някого, да заплашите някого с оръжието си или да се подиграете на някого. Реакциите, които получавате, се различават всеки път, така че взаимодействието с хората (и животните) остава непредвидимо.

Друго предимство на това е, че когато не е необходимо, практически няма HUD. Вижда се само миникартата и това също може да се изключи или например да се зададе само като компас. В резултат на това действието изскача още повече от екрана, но същото важи и за гледките на бълбукащи поточета, които криволичат из американската провинция и са проектирани като движеща се картина на Боб Рос.

Наистина всяка секунда, в която играете, играта предизвиква истинска радост за очите ви на екрана. Още по-впечатляващо е безпрецедентно голямото разстояние на теглене. Игри като Assassin's Creed и дори собствената GTA V на Rockstar често имат проблеми с изскачането на по-малки обекти като дървета или текстури. По време на нашия преглед на Red Dead Redemption 2 рядко сме срещали нещо подобно.

Преглед на Red Dead Redemption 2
Преглед на Red Dead Redemption 2

Перфектна комбинация между драма и хумор

Този свят нямаше да е толкова забавен, ако не включваше правилно писане. Red Dead Redemption 2 остава преди всичко екшън приключенска игра с фокус върху разказването на истории. Мисиите не са твърде дълги, така че винаги има място за други неща между тях. Но точно историята е тази, която дава смисъл и контекст на света.

Не искаме да казваме много за това, но Rockstar свършихте страхотна работа! Текстът е фантастичен и има перфектен баланс между драма и хумор. Може би най-добрата мисия, която сме играли, беше една разумна в началото, когато влезете в салона с придружител и отидете долу за една нощ заедно. Изобщо не е важно за продължението на историята, но е толкова забавно и фактът, че нещо подобно е в играта, сам по себе си е похвален.

Моменти като тези изобилстват в играта и придават характер на героите. Особено другите членове на бандата, с които постоянно общувате в лагера и можете сами да решите дали това е приятелско или враждебно. Самият лагер може да бъде разширен чрез изпълнение на задачи и поставяне на пари в чекмеджето. От всеки се очаква да допринесе, като предостави храна, лекарства, пари или нещо друго.

Може да се случи, че сте някъде другаде на картата за работа за известно време, не сте допринесли с нищо за известно време и някой ви говори за вашата отговорност, когато се върнете. Не е нужно да правите нищо, всичко е по желание, но вашето отношение и действия имат последствия. Останалите може да станат по-малко мотивирани да дадат най-доброто от себе си. И така има още от тези малки изненади, които не виждате скоро.

Преглед на Red Dead Redemption 2
Преглед на Red Dead Redemption 2

Гладки, понякога досадни анимации

Immersie е на първо място, както вече описахме в визуализацията на Red Dead Redemption 2. Това личи не на последно място от детайлните анимации. Веднага щом се качите на верния си кон и потеглите, ще видите мускулите на краката му да се напрегат, козината и косата на Артър да се веят и той да е вцепенен от студ, докато се насочвате към планинските върхове. И сигурно сте чували новините за конските тестиси…

Като цяло геймплеят на Red Dead Redemption 2 изглежда доста бавен и тромав. Всъщност точно както може би сте свикнали от Rockstar, защото предишните игри също бяха управлявани по подобен начин. От една страна, това е много реалистично, но също така понякога предизвиква разочарование, ако случайно паднете от ръба на скала или автоматично прескочите ограда, докато търсите прикритие. Артър не реагира незабавно на вашите команди, а леко забавено.

И когато искате да избягате, за да спрете или да се обърнете, вие също забелязвате, че той не е Speedy Gonzalez. Маневреността често е била пречка в игрите на Rockstar и остава донякъде присъстваща и тук. На всичкото отгоре идват някои грешки, които имат същия резултат. Яздите коня си спокойно по пътя, спускате се по малък хълм и изведнъж се спускате много силно и сте загубили половината си живот.

Или се сблъсквате с цивилен малко по-твърдо, предполага се, че сте извършили престъпление и сте застреляни от местната полиция. И все пак моменти като тези не са драма и вие не се влияете от тях, ако не спринтирате през цялото време. Това също би било жалко, защото разнообразният пейзаж може да бъде оазис на спокойствие, когато не е намесен барут.

Преглед на Red Dead Redemption 2
Преглед на Red Dead Redemption 2

Рецензия на Red Dead Redemption 2 – добър поглед

Всъщност има много повече да се каже за Red Dead Redemption 2. Можем да напишем книга за това, но дали ще я прочетете е друг въпрос. Не, нека си остане така: ако имате PS4 или Xbox One, трябва да дадете шанс на тази игра. Ако многото трейлъри на Rockstar вече не са ви убедили, надяваме се това ревю да го направи.

Rockstar представи една адски страхотна игра и това е добре, защото след GTA V студиото не е пуснало нито една друга игра освен ремастъра на L. A. Noire. Можете да разберете от всичко, че много години работа са вложени в издаването на тази екшън приключенска игра. Но докато разработката продължи, ще имате толкова много часове забавление!

Плюсовете и минусите

  • Писане
  • Анимации
  • Графично чист бонбон за очи
  • Взаимодействие с коридора
  • Толкова много работа!
  • - Контролите понякога работят срещу

Популярна тема