Топ 5 на най-добрите игри за 2018 г. според Rick Dijs

Съдържание:

Топ 5 на най-добрите игри за 2018 г. според Rick Dijs
Топ 5 на най-добрите игри за 2018 г. според Rick Dijs
Anonim

Както миналата година, бяха пуснати много красиви заглавия. Също така успях да актуализирам малко огромното си изоставане, като например феноменалния Dishonored 2, до който стигнах едва тази година. Все пак той продължава да расте, защото Assassin's Creed Odyssey, Shadow of the Tomb Raider и Return of the Obra Dinn все още не са играни. И поради училищни проблеми, това се отнася и за Super Smash Bros. Ultimate. Все пак това е моят топ 5!

5. Red Dead Redemption 2

Моят списък с топ 5 в края на годината започва с най-новото заглавие на Rockstar Games: Red Dead Redemption 2. Третата игра на Red Dead, която играя, и Rockstar знае точно какво да даде на играча като разработчик: огромен свят и невероятно много внимание към детайла. И производителят го прави отлично.

Случвало ми се е много пъти преди да слизам от любимия си кон и да се оглеждам в огромното великолепие, което Rockstar извиква на екрана. Интензивните първи часове в заснежената зона следователно са един от моите акценти в играта за годината и заглавието не трябва да липсва в списъка ми в края на годината.

Image
Image

4. Селесте

По стечение на обстоятелствата видях Селесте да се отбива в YouTube и си помислих, че ще е забавно заглавие. Тогава не очаквах какво емоционално влакче в увеселителен парк всъщност ще предложи Celeste, тъй като играта е много проста като дизайн.

Ти си момичето Мадлин и трябва да стигнеш върха на планината. Катеренето и скачането са вашите инструменти и на пръв поглед това не изглежда много трудно. Но когато се добавят други измерения, тъмна Маделин и предизвикателни парчета платформа за хвърляне на контролери, това е различна игра. Celeste ме изненада напълно в началото на 2018 г. и емоционалната история на Madeline е прекрасно разказана от разработчика Matt Makes Games. Освен това има и бомбастичен и невероятен саундтрак.

3. Marvel's Spider-Man

Един от любимите ми герои от комикси е Спайдърмен и доста завиждах на колегата Калвин, на когото беше позволено да играе играта по време на E3. Той ме подлуди, че това наистина ще бъде топ игра и през септември изтичах до местния магазин за игри, за да си купя Spider-Man. За нула време разбрах, че Калвин е прав.

Между другото, напълно завърших играта за една седмица с всички колекционерски предмети и допълнителни мисии и постоянното бързане, което трябваше да играя Spider-Man, малко намаля. Да се движиш през фантастичния Ню Йорк наистина е един от любимите ми моменти в играта за тази година и се чудех защо Insomniac Games дори внедриха система за бързо пътуване в Spider-Man, когато можеш да се люлееш по улиците по този начин. Феноменална игра.

2. Бог на войната

Бърза бележка: Никога не съм играл игрите God of War. PlayStation 3 никога не е бил в спалнята ми и никога не съм харесвал бруталността на заглавията. Но представянето на God of War на E3 2016 все още ме преследва и бях заинтригуван от играта. Трейлърите, които последваха, ме затоплиха повече за заглавието.

Видях играта при мой приятел веднага след пускането й и скоро след това разбрах, че трябва да купя God of War веднага. Жестокият екшън никога не омръзва, RPG системата предлага поле за експериментиране с движенията, а вълнуващата и емоционална история между баща и син е фантастично разказана от Santa Monica Studios. Страхотно постижение и завърших напълно играта.

Image
Image

1. Кух рицар

Ако трябва да бъда честен, 2017 година за игри ми е трудно да достигна върха. С един от най-обичаните ми франчайзи, който направи адска игра миналата година, The Legend of Zelda, трябваше да изчакаме и да видим какво ще предложи тази календарна година. Всички по-големи заглавия ме грабнаха добре, но Hollow Knight ме прегърна, пашкули и ме задържа няколко месеца. Заклещен във феноменалния свят на Hollow Knight, който просто търси изхода.

Играта излезе на Nintendo Switch тази година и често си мислех: „Само още малко Hollow Knight“и тогава закъснях с половин час за среща. Това не се случва често, но заглавието на Metroidvania има чар и мрачен тон, който ме държеше пристрастен. Дори след повече от четиридесет часа открих напълно нови области и приключението далеч не беше приключило.

Следователно Hollow Knight е моята игра на годината и това също е изненада за мен. След като бях всмукан от God of War за цял месец, изглеждаше решено, но продуктът на Team Cherry беше нещо съвсем различно и напълно ме изненада.

Сега е време да погледнем напред и да се надяваме, че 2019 също има някои изненади. Във всеки случай очаквам с нетърпение Cyberpunk 2077, The Outer Worlds, Doom Eternal и Control. Ще видим дали 2019 ще надхвърли текущата календарна година.

Популярна тема