PS5 8K поддръжка

Съдържание:

PS5 8K поддръжка
PS5 8K поддръжка
Anonim

Една от най-важните новини за PS5 е резолюцията, която конзолата ще поддържа. PlayStation 5 ще поддържа 8K видео. В допълнение, той обещава бързо време за зареждане, големи опции за честотна лента и преди всичко много графични каскади. Фактът, че конзолата може да поддържа 8K, вече беше разгледан подробно от хардуерния дизайнер на Sony Марк Черни. Той вече каза в интервю за Wired, че PS5 предлага 8K поддръжка. Това означава четири пъти повече пиксели, отколкото PlayStation 4 Pro вече може да предложи в 4K.

Sony предпочита ли PS5 8K игри?

И все пак 8K е предимно музика на бъдещето. Поддръжката вече е налице, но не всички потребители ще се възползват веднага. Ако искате да получите 8K телевизор в дома си, трябва да сложите много пари в джоба си в момента. Освен това само ограничен брой марки пускат само 8K телевизори. Помислете за Samsung, Sony и Sharp. 8K телевизор също не се побира във всеки дом. Ако наистина искате да видите разликата, имате нужда от голям екран и също така ще трябва да седите сравнително близо до екрана.

Стъпката за закупуване на 8K екран е огромна за много потребители. Даже по-големи от тези за 4К. Повечето домакинства все още дори не са предприели тази стъпка. Това не е изненадващо, защото 8K все още е в начален стадий и ако искате да гледате вечер телевизия или филм, това е много трудно в 8K. Дори и да имате телевизор за него, Холандия няма 8K телевизионни програми. А филмите рядко се предлагат на пазара в този формат за момента.

Не всички игри в 8K на PlayStation 5

Освен това, така или иначе не всяка игра ще излезе в 8K. Kazunori Yamauchi, създателят, наред с други неща, на възможното стартиращо заглавие Gran Turismo 7, по-рано спомена, че не вижда голяма полза в разработването на 8K игри. Играта няма да бъде пусната в 8K. „Мисля, че 4K разделителната способност е повече от достатъчна.“Преди това той уведоми GTPlanet, че иска да увеличи честотата на кадрите на игрите. Например от 120 до 240fps.

За VR игри 8K може да означава огромна стъпка. Докато VR понякога все още се разглежда като еднократно забавно пътуване, което често добавя много малко, по-добра резолюция може да бъде интересна тук. Именно защото с VR вие сте толкова близо до света на игрите и по-добрата разделителна способност може да има особено голям принос за вашето игрово изживяване. Sony вече ще използва добре това, за да заложи и на PSVR 2. С тези нови очила се използва и поддръжката на PS5 8K.

Тази вечер ще бъде разкрито повече за PS5 по време на събитието за отложено разкриване. Тогава ще чуем и за дизайна и много повече за игрите, идващи за PlayStation 5! Това помага да се прецени дали искате поддръжка на PS5 8K за тези игри.

Популярна тема