BioShock Прегледът на колекцията - Все още солиден

Съдържание:

BioShock Прегледът на колекцията - Все още солиден
BioShock Прегледът на колекцията - Все още солиден
Anonim

Кевин Левин и неговият екип станаха злато преди почти десет години с първата част от BioShock. Това даде началото на триптиха, който ни отведе в подводен свят, за да се озовем най-накрая високо в небето в BioShock: Infinite. Първата част веднага беше успешна и тази тенденция продължи до последната част.

Bioshock Преглед на колекцията
Bioshock Преглед на колекцията

Малки, но приятни допълнения

И тези части вече са преиздадени в BioShock The Collection. Така че слязохме през добре познатия фар до Rapture, за да поемем отново по туристическия маршрут, за да пристигнем накрая обратно в Колумбия, високо в облаците. Защо туристически? Е, съдържанието на игрите остана до голяма степен непроменено.

Готина добавка е направена само в BioShock. В Rapture можете да намерите филмови ролки навсякъде и никъде, които ви дават достъп до части от интервюта и различни погледи зад кулисите на 2K Games. Ще чуете идеите на екипа, колко време е отнело за определени неща и много повече. Много е интересно да се намерят тези роли!

В допълнение към това допълнение в играта, можете също да намерите Музея на осиротелите концепции в менюто на BioShock. В него се разхождате, така да се каже, през музей с всички концепции, които не са влезли в играта. От Big Daddies до Huge Splicers, ще го намерите там. Това допълнение е хубаво за първи път, но след това вече го видяхте.

Bioshock Преглед на колекцията
Bioshock Преглед на колекцията

Много добър почистващ екип в 2K Games

За щастие, тази колекция BioShock The Collection не е за това. Това са трите игри, които вече могат да се играят на настоящите конзоли за първи път. И това с графична актуализация, за да премахне малко влиянието на времето за баща.

Това предизвикателство трябва да е било най-голямо с BioShock 1, тъй като тази игра е и най-старата. Но колко изпипана е тази игра! Особено в тази част атмосферата на Rapture изглежда много по-добре. Осветлението създава интензивна атмосфера, а цветовете на околната среда осигуряват много повече живот от преди.

Но също така показва контраста с останалия свят (както в BioShock, BioShock 2 и Infinite) много по-добре. Дори малките детайли, които сега се виждат, осигуряват повече живот. Помислете за рибите, които минават зад прозореца в океана, морските звезди, които се залепват за прозореца и разбира се нещата в самия град. Сякаш водният град е напълно обновен!

Разбира се, другите две игри също са излъскани. Само те изглеждаха малко по-добре от първата част. Следователно ефектът е по-малко видим там. И трите игри вече работят с резолюция 1080p и 60 кадъра в секунда. Поне през повечето време.

Bioshock Преглед на колекцията
Bioshock Преглед на колекцията

Технически някои предизвикателства

Когато игрите в миналото са имали необходимите проблеми, те също присъстват в достатъчна степен в тези преработени версии. В миналото например звукът понякога изчезваше с BioShock 2, което вече не е така. Други незначителни неприятности все още са в игрите.

Например, BioShock Infinite често има малко турбуленция (кадър пада), но BioShock 2 също може да се справи. Например, играта често се срива. И това, разбира се, в най-напрегнатите моменти. Например, ако току-що ударите Голяма сестра в главата. Така че е умно да запазвате възможно най-често в играта.

Само BioShock, най-старата част, изглежда има малко грешки. Но това е играта, която несъмнено отне най-много работа. Както и да е, грешките не винаги се показват и несъмнено могат да бъдат коригирани с актуализация.

Bioshock Преглед на колекцията
Bioshock Преглед на колекцията

Пусни всичко както обикновено

Грешките, освен сривовете, не могат да развалят забавлението. Дори рамката не пада. Игрите продължават да се играят както обикновено. Контролите работят гладко, усещането е точно и почти всичко, което знаете от старите версии на игрите, се завръща в ново яке.

Почти всички. Защото BioShock The Collection също има елементи, които изобщо не са включени. Никъде няма мултиплейър режим. Нещо, което Bioshock 2 имаше. 2K Games умишлено не са включили това в тази колекция и честно казано няма да пропуснете нито секунда от нея.

Трите игри отнемат доста време, докато преминете през сюжетните линии и това е целта на игрите. Изживяването за един играч. Нищо повече от това. И това е добре, особено като вземете предвид, че общото време на трите заглавия в колекцията от 45 евро ще бъде доста над 20 до 25 часа. И това е, ако сте бързи.

Bioshock Преглед на колекцията
Bioshock Преглед на колекцията

BioShock Преглед на колекцията - страхотна сделка

BioShock Следователно колекцията абсолютно си заслужава. За тези, които са били в Rapture и Колумбия преди, но и за хората, които не познават тези два града. Игрите са добре изпипани и играят чудесно.

Но точно както двата града бяха страхотни в историята и все още имаха тъмна страна, така е и с игрите. Тази тъмна страна се крие в бъговете, които все още отчасти тормозят игрите. За щастие, те не развалят забавлението напълно и все още има три красиви игри, включително планина от съдържание, само за 45 евро. И това е страхотна сделка!

Плюсовете и минусите

  • Полиране много добро
  • BioShock в 1080p!
  • Играйте както обикновено
  • Страхотна стойност за парите!
  • Отпадания на рамки и сривове
  • Музеят всъщност не добавя нищо

Препоръчано: