Най-добрите стелт игри досега - промъквайте се до падане

Съдържание:

Най-добрите стелт игри досега - промъквайте се до падане
Най-добрите стелт игри досега - промъквайте се до падане
Anonim

10. Invisible Inc

Започваме списъка с най-добрите стелт игри с Invisible Inc, разработена и публикувана от Klei Entertainment. Играта се развива през 2074 г. Огромни корпорации са превзели националните правителства. Invisible Inc. е компания, която предоставя услуги на други компании и извършва прониквания с различни агенти.

В тази игра вие ръководите екип от елитни шпиони, които се опитват да проникнат в най-сигурните комплекси в света. Вашата цел е да се уверите, че мисията протича гладко. Вие правите това, като избирате цели и възможности, крадете от организации и надграждате своите шпиони и програми. Има много различни комбинации, така че всяко ниво е малко по-различно. Различните герои могат да се отключват с шест варианта. Има и различни програми, с които може да хакнете. Освен това можете да избирате от пет различни режима на игра.

Invisible Inc. се предлага за PlayStation 4, PC и мобилни устройства.

Image
Image

9. Знакът на нинджата

Mark of the Ninja, подобно на Invisible Inc., е разработен от Klei Entertainment, но е публикуван от Microsoft Studios. Играта получи много положителни отзиви от критиците и беше особено похвален за красивия си стил на изкуство и аудио. Играта се вписва перфектно в нашия списък с най-добрите стелт игри.

Кланът Хисому е старомодна група нинджи, които оцеляват сред съвременното общество. Група бойци с модерни оръжия решават да атакуват клана и това означава война. Нинджа без име се заема да отмъсти и да спаси честта на клана. Той е татуиран със специално мастило, което го прави по-силен. Това има само недостатък, защото той също бавно полудява с това мастило. Стига това да работи.

Mark of the Ninja се предлага за PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch и PC.

Image
Image

8. Thief II: The Metal Age

Thief II: The Metal Age е класика от 2000 г. Играта е разработена от Looking Glass Studios и публикувана от Eidos Interactive. Хората, които мислят за стелт жанра, често мислят за Thief. Следователно много игри са вдъхновени от тази игра, като Metal Gear Solid и Hitman. Точно поради тази причина той е в нашия списък с най-добрите стелт игри.

Историята следва Гарет, крадец, който работи в град в стил стиймпънк, наречен Градът. Играете като Гарет и разкривате всякакви тайни, свързани с нова религиозна секта. Вие участвате в различни мисии, като например проникване в локации. В това е наложително да не изпъквате и да не позволявате на охраната и допълнителната охрана да ви видят. Така че да си подъл е изключително важно в Thief II: The Metal Age.

Thief II: The Metal Age се предлага за компютър.

Image
Image

7. Tom Clancy's Splinter Cell: Черен списък

Следващата в нашия списък с най-добрите стелт игри е Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist. Играта е разработена от Ubisoft Toronto и публикувана от Ubisoft. Черният списък е шестата част от поредицата и продължението на Splinter Cell: Conviction. Играта получи много положителни отзиви от фенове и критици и беше особено похвален за дизайна, историята, битките и саундтрака на играта.

В Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist вие играете като супер шпионин Сам Фишър и целта ви е да спрете The Blacklist, група терористи в Съединените щати. Тази група терористи се готви да атакува икономиката на Съединените щати. Сам трябва да проследи и спре всички терористи, за да предотврати атаката. Играта е подобна на предишните игри от поредицата. Трябва да изпълнявате мисии и да побеждавате врагове.

Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist се предлага за PlayStation 3, Xbox 360, Wii U и PC.

Image
Image

6. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain е разработена от Kojima Productions и публикувана от Konami. Това е деветата част от поредицата Metal Gear Solid и получи много положителни отзиви за геймплея. Фактът, че играчите имаха толкова много свобода, се хареса на много фенове. В играта изпълнявате всякакви мисии в голям отворен свят, където вие решавате как да ги изпълнявате.

Историята се развива девет години след събитията от Ground Zeroes и десетилетие преди оригиналния Metal Gear. Мисиите могат да се изпълняват по различни начини. Трябваше да извадим радарни антени в мисия и това може да стане, като унищожим отделните антени или се промъкнем покрай тежко въоръжени руснаци и унищожим дънната платка. Поради всички възможности, всеки играч има различно изживяване. Някои фенове смятат това за една от най-добрите стелт игри досега.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain се предлага за PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 и PC.

Image
Image

5. Alien: Isolation

Докато в повечето стелт игри се промъквате срещу врага си и след това го убивате, Alien: Isolation е различно. Вашата цел тук не е да убиете врага си, а по-скоро да избягате от него. Трябва да продължите да се движите като играч, за да сте сигурни, че извънземното няма да ви хване. Играта е разработена от Creative Assembly и публикувана от Sega.

В Alien: Isolation вие сте на космически кораб, който не е добре осветен навсякъде и има доста страшна атмосфера. Играете като Аманда Рипли и срещате различни врагове в играта, като хора, андроиди, които приличат на хора и разбира се Ксеноморфа. Да се промъкнеш и да се държиш умно е единственият начин да ги заобиколиш.

Най-добрите стелт игри досега

Ксеноморфът се учи от вашите действия и се адаптира съответно. Ако често повтаряте едно и също действие, като например скриване в шкаф или посягане към огнехвъргачка, когато извънземното се появи, Ксеноморфът ще измисли други начини да ви убие. Затова е важно винаги да бъдете нащрек и изобретателни, за да останете живи. В нашия преглед на Alien: Isolation дадохме на играта деветка. Бяхме много доволни от играта и затова тя определено се вписва в нашия списък с най-добрите стелт игри у дома.

Alien Isolation се предлага за PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 и PC.

Image
Image

4. Dishonored 2

Dishonored 2 също е в нашия списък с най-добрите стелт игри. Играта е разработена от Arkane Studios и издадена от Bethesda Softworks. След излизането на оригиналния Dishonored, играта спечели много фенове. Dishonored 2 получи като цяло положителни реакции както от феновете, така и от критиците.

Играта се развива 15 години след събитията в Dishonored. Емили Калдуин, дъщерята на Джесамин, е във влака с баща си Корво като лоялно протеже. Скоро последва следващият преврат. Те се опитват да си върнат трона със свръхестествени способности. Като играч можете да избирате между Corvo Attano или Emily Kaldwin. Има няколко мисии с безброй начини за изпълнението им. Можете да бъдете агресивни и поразителни, но играта може да бъде завършена и без да убивате никого.

Dishonored 2 се предлага за PlayStation 4, Xbox One и PC.

Image
Image

3. Hitman (2016)

Hitman е една от най-известните стелт игри до момента и също така се счита за една от най-добрите. Агент 47, професионален убиец, пътува по света, за да убива цели възможно най-ефективно. Той е разпознаваем по плешивата си глава с татуиран баркод на тила. Агент 47 работи за Международната договорна агенция (ICA). Тази компания урежда убийства по целия свят. ICA също си сътрудничи с полицейски мрежи, като ФБР и ЦРУ.

Въпреки факта, че игрите Hitman са известни със своите стелт елементи, като играч можете да решавате как да изпълнявате мисии. Това може да бъде много тихо и хитро, или агресивно и забележимо. Освен това има различни средства, които можете да използвате, за да унищожите цели. Можете да мислите за упойки, но и за оръжия. Можете също така да се маскирате, за да станете едно цяло с околната среда.

Hitman се предлага за PlayStation 4, Xbox One и PC.

Image
Image

2. Assassin's Creed Origins

Assassin's Creed е известен със смесването на истински събития с измислица. Това е отразено и в Assassin's Creed Origins. Историята се развива в периода на Македонски Египет и империята на Птолемеите в Древен Египет. Играта получи положителни отзиви и беше особено похвален за историята и гласовата игра.

Origins следва принципите на конфликта между Братството на асасините и Ордена на древните (предшественици на Ордена на тамплиерите). Този многовековен конфликт започна следвайки главния герой Байек. Байек е в центъра на усилията за сваляне на новия фараон.

Всички опции на Bayek по време на битка могат да се персонализират чрез умения. Когато преминете на по-високо ниво или завършите специални куестове, получавате Ability Point като награда, която можете да инвестирате в три различни клона. Бяхме много положителни за играта и й дадохме деветка в нашия преглед на Assassin's Creed Origins. Ето защо играта не може да бъде пропусната от нашия списък с най-добрите стелт игри.

Assassin's Creed Origins се предлага за PlayStation 4, Xbox One и PC.

Image
Image

1. Обезчестен

На първо място е Dishonored, предшественикът на Dishonored 2. Историята се фокусира върху Corvo Attano, който преди е бил бодигард на императрица Jessamine Kaldwin. Тази императрица е убита, а дъщеря й Емили е отвлечена от убийци. Корво е обвинен за убийството, хвърлен в затвора и осъден на смърт. Той бяга от затвора и се опитва да намери виновниците.

В тази стелт игра вие използвате редица сили като играч, които са активни само за определено време. Има 40 колекционерски талисмана от кости, всеки от които има свой собствен бонус. До четири костни талисмана могат да бъдат активни едновременно. Играта първоначално излезе през 2012 г., но беше преработена през 2015 г. Поради всички положителни реакции, Dishonored не може да бъде пропуснат от нашия списък. Коя е вашата любима от нашия списък с най-добрите стелт игри? Кажете ни в коментарите.

Dishonored се предлага за PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 и PC.

Популярна тема