Рецензия на режисьорската версия на Ghost of Tsushima – време е за завръщане?

Съдържание:

Рецензия на режисьорската версия на Ghost of Tsushima – време е за завръщане?
Рецензия на режисьорската версия на Ghost of Tsushima – време е за завръщане?
Anonim

Ghost of Tsushima Director's Cut е нова, разширена версия на най-новата игра Ghost of Tsushima на Sucker Punch. Тази разширена версия съдържа нов сюжет на новия остров Ики. Също така, PS5 версията на играта (която играхме) включва нови функции, като пълна поддръжка на DualSense, 3D аудио и японски дублаж.

Обратно към Цушима

Ghost of Tsushima Director's Cut носи със себе си напълно нов остров като най-голямото допълнение. Остров Ики е мястото, където се развива новото приключение на Джин Сакай. За нови играчи островът се отключва след първото действие на основната игра, докато играчи, които вече са завършили играта и се връщат само за остров Ики, могат да започнат незабавно с разширението.

Новият сюжет отвежда Джин на остров близо до Цушима, който също е атакуван от монголите. По стечение на обстоятелствата това е и островът, от който Джин има доста лоши спомени. От всички страни е ясно, че Джин не обича да е на острова и вътрешната битка, която води срещу миналото, е най-готиният аспект на историята.

Голям враг Орелът не знае как да остави много запомнящо се впечатление. Орелът, както се нарича великият злодей, действа добре като ново зло, но се появява твърде спорадично в четиричасовата история, за да остави трайно впечатление. Вътрешните демони на Jin, които се връщат към предишната история, всъщност остават с вас.

Image
Image

Не е за начинаещи

За щастие, историята на остров Ики все още е много интересна по други начини. Точно както в по-ранната история на Jin Sakai, има много второстепенни герои, които разведрят историята и ви карат страстно да извадите катаната си, за да накълцате монголци. Този път просто трябва да се направи по-тактически.

На остров Ики враговете са малко по-умни. Ясно е, че Sucker Punch е взел някои отзиви присърце, тъй като вражеският AI сега сменя позицията на меча, за да удари Jin в пищялите. В допълнение, новите врагове под формата на шамани са меко казано пикантни.

Шаманите, например, правят враговете много по-агресивни и отговарят по-добре на вашите атаки. Това прави разширението доста пикантно, особено по време на дуели, защото за мнозина ще мине известно време, откакто са взели катаната на Джин в ръцете си. Допълнителното предизвикателство също ви кара да мислите тактически за стила си на игра и да извлечете пълния арсенал на Ghost of Tsushima, за да победите врагове.

Image
Image

Достойна за рисуване среда

Не само новите врагове правят остров Ики да се откроява от останалата част от играта. Както при различните биоми на Цушима, остров Ики също има собствено усещане поради разнообразието си в природата. Iki се чувства още по-цветен благодарение на набор от дървета, води и планини, които ви изкушават да активирате Photo Mode отново и отново.

Всеки път, когато галопирате през цветните полета, все едно гледате жива картина. Това отчасти се дължи на графичното великолепие, което е възможно благодарение на PlayStation 5. The Director's Cut носи 4K резолюция на конзолата от следващо поколение на Sony.

Освен това времето за зареждане е съкратено още повече. Докато те вече бяха недостатъчни за PS5, когато само версията за PS4 все още беше налична, разликата с Director's Cut все още е значителна. Играта вече се зарежда в рамките на три секунди, след което можете да стартирате играта като чар, ако изберете 60 fps кадрова честота.

Image
Image

Смес

Трябва да се каже, че режисьорската версия на Ghost of Tsushima е по специален начин. Начинът, по който етикетът с цената виси върху играта, е доста специален. Можете да вземете играта за PlayStation 5 за 79,99 евро.

За нови играчи това е абсолютно задължително. В края на краищата получавате игра, в която можете да отделите повече от 70 часа, ако искате да направите всичко, докато играчите, които искат само да преживеят историята, са около 35 до 40 часа. Проблемът е само в платения ъпгрейд за тези, които са взели играта на PS4 миналата година.

Една от най-добрите функции на Ghost of Tsushima's Directors Cut е зад допълнителна стена за плащане от 10 евро. Ghost of Tsushima Director's Cut струва 20 евро, след което получавате достъп само до остров Ики и запазвате PS4 версията на играта. Ако след това хвърлите още десет евро над бара, ще получите PS5 версията на Director's Cut.

Общата цена от 30 евро е много по-трудна за оправдаване. Общата цена за лоялни фенове, които първоначално са закупили играта на 17 юли 2020 г., е 90 евро и това е малко прекалено добро нещо. 30 евро допълнително за максимум 15 часа допълнително съдържание просто не е правилно от гледна точка на пропорцията.

Image
Image

Тайно оръжие

Това, което прави това особено жалко, е, че тайното оръжие на Ghost of Tsushima Director's Cut може да бъде намерено в ексклузивна функция за PS5. Става въпрос за интеграцията на DualSense. Например, можете да почувствате всеки удар на меч чрез тактилната обратна връзка, докато ритмичното галопиране на вашия четириног приятел винаги се чувства специално.

Добавете към това фантастичния ефект на адаптивните тригери, които добавят допълнително измерение към стрелбата с лък и стрела. Ясно е, че Sucker Punch е вложил много време и усилия в специалните функции на PS5. Същото може да се каже и за 3D аудиото, защото то също ви кара да се чувствате още повече, сякаш се разхождате на Iki. Всеки полъх на вятъра лети около ушите ти.

Рецензия на режисьорската версия на Ghost of Tsushima - достойно завръщане

Като цяло, режисьорската версия на Ghost of Tsushima е най-добрият начин да изживеете приключението на Jin Sakai. Вече съществуващото приключение изглежда и се играе по-добре от всякога на PlayStation 5 и добавянето на остров Ики е повече от добре дошло. Това ви дава много допълнителни причини да се насладите на приключението на Jin още по-дълго, въпреки че допълнителната сюжетна линия е от късата страна.

По-специално DualSense блести в това издание на играта, защото всеки аспект на контролера се използва оптимално. Повече от всякога се чувствате като самурай. Ето защо е много разочароващо, че Sony има скапан ценови модел за най-верните си фенове. Те си плащат съвестно, докато умните играчи, които са гледали котката от дървото за една година, печелят максимално.

Плюсовете и минусите

  • Разкош на остров Ики
  • Миналото на Джин
  • Интегриране на DualSense
  • Безумни времена за зареждане
  • Предизвикателни нови врагове
  • Кратка история
  • Верните фенове плащат най-много

Популярна тема