Mate X2 е най-новият сгъваем смартфон на Huawei

Съдържание:

Mate X2 е най-новият сгъваем смартфон на Huawei
Mate X2 е най-новият сгъваем смартфон на Huawei
Anonim

Huawei Mate X2 има дизайн „Falcon Wing“. Рамката на смартфона е изработена от стомана и въглеродни влакна. Когато отворите мобилния телефон, устройството е с диагонал от 8 инча. Mate X2 също има резолюция от 2480 на 220 пиксела. Устройството съдържа OLED екран от вътрешната страна, а отпред на смартфона също има екран с размер 6,5 инча. Разделителната способност на този екран е много по-висока, а именно 2700 на 1160 пиксела.

Целият смартфон се поддържа от чип Kirin 9000 с 8 GB RAM и минимум 256 GB вътрешна памет. Huawei Mate X2 има общо 5 камери и, както при предишните устройства, отново работи с производителя на обективи Leica. Основната камера е с резолюция 50 мегапиксела и има оптична стабилизация на изображението. Смартфонът има и 16-мегапикселов широкоъгълен обектив.

Специално за увеличени снимки, Mate X2 разполага с два вида камери за вас. Първата камера с увеличение може да използва до три пъти оптично увеличение. Има резолюция от 12 мегапиксела. Вторият има 10 пъти оптично увеличение. Освен това разполагате и с цифрово увеличение, с което можете да приближите различни неща до 100 пъти. Всички вариообективи на устройството имат и оптична стабилизация на изображението. Можете да правите селфита с 16-мегапикселовата предна камера.

Други услуги

Mate X2 има вграден 5G модем в чипа Kirin за бърз интернет. Освен това в устройството има стерео високоговорители и скенер за пръстови отпечатъци. Чрез USB-C порта в долната част устройството се зарежда със светкавична скорост с максимум 55 вата. Не че това се налага твърде често, защото батерията на Mate X2 е с капацитет 4500 mAh, който би трябвало да издържи поне ден и половина до два.

Mate X2 ще се предлага в черно, бяло, синьо и розово. За съжаление в момента смартфонът се предлага само в Китай, на цена от около 2300 евро. Все още не е известно кога Huawei Mate X2 ще бъде пуснат в Европа. Често устройство от производителя трябва да изчака няколко месеца, преди да се появи версия за Европа.

Популярна тема