T-Mobile премахва цялото оборудване на Huawei от клетъчните кули

Съдържание:

T-Mobile премахва цялото оборудване на Huawei от клетъчните кули
T-Mobile премахва цялото оборудване на Huawei от клетъчните кули
Anonim

В последното съобщение стана ясно, че T-Mobile е сключила дългосрочно партньорство с Ericsson. Ericsson е голяма шведска телекомуникационна компания, която се фокусира върху интернет операции, главно 5G и 6G. T-Mobile избра Ericsson главно заради качеството на техните продукти и заради новите им иновации.

T-Mobile допълнително подчертава, че компанията е и иска да остане номер едно доставчик на мобилен интернет в Холандия. Освен това твърди, че е световен лидер в мобилните мрежи. Следователно Ericsson ще изпълни всички изисквания на T-Mobile.

Кога трябва да е готов преходът не е съвсем ясно. Изглежда, че това може да отнеме няколко години. Ето защо говорител на T-Mobile казва на RTL Nieuws, че се очаква две или три години, докато Huawei бъде премахнат от оборудването.

Защо T-Mobile спира да си сътрудничи с Huawei?

За съжаление нищо не се знае за цената на сделката между двете компании и T-Mobile е избрала да запази разходите в тайна. Също така не е ясно защо T-Mobile се отдалечава от оборудването на Huawei, след като Huawei е едно от големите имена в развитието на 5G технологията.

Huawei преди това беше обвинен в събиране на данни чрез технологията в клетъчните кули и препращането им на тайните служби на Китай. Компанията също е в черния списък от Съединените щати, което оказва голямо влияние върху продажбите на Huawei.

Популярна тема