Огромен спад в продажбите на Huawei поради черния списък на САЩ

Съдържание:

Огромен спад в продажбите на Huawei поради черния списък на САЩ
Огромен спад в продажбите на Huawei поради черния списък на САЩ
Anonim

В новогодишно съобщение Гуо Пинг, председател на борда на Huawei, няма добри новини. Ping казва, че китайската технологична компания е имала оборот от 634 милиарда юана през 2021 г., конвертирани около 88 милиарда евро. Това е значително намаление спрямо 2020 г. с не по-малко от 29 процента. Това съобщава WTVB. Според Ping спадът в доходите е в съответствие с очакванията.

Спадът до голяма степен се дължи на международните проблеми, пред които Huawei се изправи поради забраната за търговия със Съединените щати. През 2019 г. Доналд Тръмп постави китайската компания в черния списък, тъй като се предполага, че Huawei е виновна за шпионаж. В резултат на това Huawei вече не може да търгува с важни компании като Google за софтуера за Android.

Операционна система без приложения на Google

Оттогава Huawei е заета с пускането на собствен софтуер за своите нови смартфони и смарт часовници. В резултат на това тези устройства нямат само функции, с които много потребители са свикнали, като приложения на Google като YouTube и достъп до Play Store. Продажбите в Китай също намаляха поради коронавируса.

За да компенсира по-ниските продажби на смартфони, Huawei търси други начини за генериране на приходи. Например, компанията работи усилено върху здравни технологии и също така излезе с първия си монитор за игри, Huawei MateView GT.

Популярна тема