Представени носители на Оскар 2018 - големи филми, много награди

Съдържание:

Представени носители на Оскар 2018 - големи филми, много награди
Представени носители на Оскар 2018 - големи филми, много награди
Anonim

Формата на водата

Когато най-новият проект на режисьора Гилермо дел Торо събра доста номинации за Златен глобус (и впоследствие ги осребри), не беше изненада, че филмът ще бъде хит и на Оскарите. И с тринадесет номинации, филмът беше отличен на панаира.

В The Shape of Water нощен чистач развива специална връзка със същество в специален и таен комплекс. Това, което започва като безобиден интерес, бързо се развива в опасна връзка, в която съветски шпиони (историята се развива по време на Студената война) също проявяват интерес към новия любовник на чистачката Елиза.

От тринадесетте номинации, тези за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добра оригинална музика и най-добра продукция бяха осребрени от The Shape of Water. Така че, ако искате да видите добър, но донякъде необичаен филм (точно като по-ранна работа на Дел Торо, например Лабиринтът на Пан), можете да сте сигурни, че Формата на водата си заслужава.

Три билборда извън Ебинг, Мисури

Има актьори, които почти винаги имат ролята на гадняр. Вземете например Робърт Непър от Бягство от затвора (T-Bag), който винаги играе страшен тип. Друг пример спечели първия си Оскар вчера за поддържащата си роля във филма Три билборда извън Ебинг, Мисури. Сам Рокуел най-накрая получи първата си статуя.

Рокуел също спечели награди на церемонията за Златен глобус по-рано тази година. Още тогава става дума за статуетката за най-добра поддържаща мъжка роля като Диксън. По собствените му думи, той не може да се насити на ролите на селски скитник, въпреки че цял живот е живял в големите градове. Той е сърдечно награден!

Най-мрачният час

Независимо дали това е ролята му във филмите за Батман (Джим Гордън), тази в Хари Потър (Сириус Блек) или превъплъщението му в образа на маниака Карнеги в Книгата на Илай. Актьорът Гари Олдман е човек с много лица и в Darkest Hour той се дегизира изключително добре като Уинстън Чърчил.

Както прогнозирахме в навечерието на Златните глобуси, комбинацията между Олдман и професионалистите по грим на снимачната площадка на „Най-мрачният час“е хит. Като две капки вода Олдман изведнъж има хлътнали пухкави бузи, дълбоко намръщено чело и бръчки в десните гънки. Следователно не е изненада, че и Олдман, и гримьорите бяха възнаградени и могат да се присъединят към победителите на Оскар 2018.

Дюнкерк

С осем номинации, военната драма Dunkirk също беше един от големите претенденти да стигне до победителите в Оскар 2018. Две от номинациите минаха през носа на режисьора Кристофър Нолан, а именно тези за най-добър филм и най-добър режисьор. И двете фигурки отидоха при колегата (и конкурент) Гилермо дел Торо за „Формата на водата“.

Дюнкерк взе Оскарите за най-добър монтаж, най-добър звук и най-добри звукови ефекти. Най-добрата музикална статуетка също трябваше да види как филмът на Кристофър Нолан преминава пред него към „Формата на водата“.

Скъпи баскетбол

Баскетболистът Коби Брайънт може и да се е оттеглил от спорта за известно време, но това не му попречи да печели трофеи. Вчера той спечели Оскар за най-добър късометражен анимационен филм с продукцията си Dear Basketball.

Във филма животът на спортиста е прегледан въз основа на прощалното му стихотворение от 2015 г. В него Брайънт описва как спортът е повлиял на живота му и как се сбогува с натежало сърце. Dear Basketball може да се присъедини към носителите на Оскар 2018 за най-добър късометражен анимационен филм за сметка на Garden Party, Lou, Negative Space и Revolting Rhymes.

Кои според вас бяха най-заслужените победители в Оскар 2018?

Вкусът е спорен и затова след всяка церемония по връчването на Оскар е под въпрос дали най-добрите филми са спечелили награди. Затова нашият въпрос към вас е дали смятате, че победителите в Оскар 2018 са оправдани. Кажете ни в коментарите!

Препоръчано: