Златен телец

Съдържание:

Златен телец
Златен телец
Anonim

На 27 септември бяха обявени номинациите за Златния телец. Най-много номинации спечели холандският филм De Veroordeling. Този получи не по-малко от десет!

De Slag om De Schelde дойде малко след това с девет номинации. Друг известен в списъка за най-добри филми е De Oost. Това означава, че има два холандски военни филма в списъка тази година.

Het Gouden Kalf ще бъде малко по-различен тази година. Един Златен телец се присъжда за най-добра главна мъжка роля, но също и един за най-добра поддържаща мъжка роля. Същото важи и за категорията драматичен сериал. Новината също е, че най-добрата главна мъжка роля в късометражен филм има шанс да спечели Златен телец. Представянето на телетата ще е на 1 октомври.

Ще има ли какво да каже публиката?

В допълнение към номинациите имате и възможности от публиката. Претендентите вече са обявени и публиката може да гласува за един от трите най-посещавани кино филма до 29 септември. Това са Bon Bini: Judeska In The House, De Luizenmoeder и Slag om De Schelde. Разбира се, тази церемония, както и останалите, може да се види на живо на 1 октомври.

През 2020 г. наградата за най-добър филм отиде при BULADÓ. Този филм добре показва огромната разлика между суринамската и холандската култура. Филмът има много добра операторска работа и хубава форма на магически реализъм. Но кой ще бъде наследникът на наградата за най-добър филм през 2021 г.? Ще го видим на 1 октомври.

Популярна тема