Топ 5 причини, поради които трябва да гледате Vikings

Съдържание:

Топ 5 причини, поради които трябва да гледате Vikings
Топ 5 причини, поради които трябва да гледате Vikings
Anonim

Светът на викингите е съживен от „История“и следва историята на първия викинг, който е влязъл в историческите книги от скандинавските легенди. Vikings разказва историята на най-великия герой на своето време: Рагнар Лотброк и неговата група от братя Викинги, семейството му и издигането му като крал на земята. Рагнар е запечатан като безстрашния воин и легендата разказва, че той е син на Один, бог на войната.

Vikings е ирландско-канадски сериал от 2013 г., базиран на историята на викингите. Сериалът се излъчва по и от History Channel и вече е в своя четвърти сезон. Главният герой Ragnar Lothbrok се играе от Travis Fimmel, който вече е известен и от Warcraft The Beginning. Искате ли да знаете дали историята на този "полубог" си заслужава да бъде проследена? Вижте нашите топ 5 причини, поради които трябва да гледате Vikings.

5. Въз основа на история

Vikings е базиран на реална история. Ние не следим ежедневието на викингите, които ловят риба или тренират по цял ден. Можем да видим най-големите събития и драмата, която води животът във викингското общество.

Можем да видим навиците и традициите на викингите отблизо и как викингите си взаимодействат помежду си. Това е много интересна история, която е добре декорирана със специални ефекти, ожесточени битки и войни. И преди всичко много кръв!

Да кажем, че Игра на тронове е страхотен сериал, например, но има нещо специално в сериала, който се основава на истината. Тези викинги действително са ходили по земята и имат невероятно наследство.

4. Епични битки

Добре известно е, че викингите забогатяват чрез грабежи, кражби и трафик на хора. Има няколко лагера и села, които бяха нападнати от Рагнар и неговата викингска армия, но тези села определено не останаха настрана за битка. Армията на Рагнар продължи да расте и сега виждаме тези интензивни войни по телевизията.

Екшън сцените са много добре развити, не са онези досадни скокове, при които дори не виждате някой да се бие. Специалните ефекти и невероятните каскадьори са добре обработени, за да се създаде невероятно зрелище.

Според легендата викингите първо стигнали до Англия с една лодка, а по-късно се върнали със стотици. Така че предлага много място за мащабни битки и тежки действия.

3. Навици и религия

В хода на сериала научаваме много и за навиците на викингите, но всъщност техните навици, а не това, което ни казва Холивуд. Например научаваме, че викингите изобщо не са носили шлемове с рога. И че техните татуировки имат определени значения, главно в знака на боговете като Один, Тор, Фреа и много други.

Сериалът също успява да намери баланс между скандинавската вяра и християнството по онова време. Майкъл Хърст, директор на Vikings, внимателно проучи какво правят викингите за своята вяра.

Помислете за жертвите, които правят под формата както на животни, така и на хора. Покварата в името на християнството се случва и също така се разказва по безпристрастен начин. Също така виждаме как тези религии в крайна сметка се събират и как това разделя хората.

2. Героите и тяхното развитие

В "Викинги", разбира се, не всичко се върти около Рагнар Лотброк. Съпругата му Лагерта също играе важна роля. Тя влезе в историята като първата девица на щита, която отиде на война във войните на Рагнар.

След това има брат му Роло, брутален войн, който винаги се чувства като в сянката на брат си. Това води до интересна битка между двамата и много развитие на характера.

Освен това има Флоки, актьорът, който лесно би могъл да изиграе Жокера и служи като брилянтен инженер, построил бойните лодки на викингите. И накрая, синът на Рагнар играе водеща роля, в която виждаме как едно дете израства в брутален викинг, който няма да остане настрана за никого.

1. Рагнар Лотброк е човекът

Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel) е много интересен персонаж и формира основата на сериала. Проследявате развитието му от обикновен фермер, особено в началото, до безмилостен воин, до човек, ръководещ армия от хиляди брутални викинги.

В допълнение, Fimmel показва изключително добра актьорска игра. От сезони 1 до 4 не е имало момент, в който той да не е изглеждал толкова убедителен, нито е имало момент, в който да не сте го обичали. Изражението на лицето му говори много и когато е ядосан, трябва да се махнеш оттук.

Vikings могат да се видят в Холандия по FOX. Предишните сезони вече са излезли на DVD и Blu-ray.

Популярна тема