Най-евтините 8K телевизори в момента

Съдържание:

Най-евтините 8K телевизори в момента
Най-евтините 8K телевизори в момента
Anonim

LG 65NANO956LA (2020)

Когато става дума за разработване на нови телевизионни технологии, LG е правилното място за вас. Южнокорейският производител винаги е в челните редици, когато става дума за телевизионни революции. Компанията е отговорна и за OLED, който мнозина смятат за най-добрия тип екран за телевизори.

Няма лесно да намерите 8K телевизор с OLED под 2000 евро, но в този ценови диапазон можете да намерите доста други добри опции, като например LG 65NANO956LA. Това е доста хапка, но телевизорът от Life's Good има остър като бръснач 8K екран с технология Nanocell. Въпреки че тази технология не е толкова цветна в сравнение с OLED, Nanocell телевизорите ще бъдат значително по-цветни от нормалните LED екрани. Dolby Vision IQ също настройва цветовете въз основа на условията на осветление в стаята.

LG 65NANO956LA също е хубав и голям с размер от 65 инча и тънки рамки. Филмите и сериалите също оживяват благодарение на HDR. Единственият недостатък на телевизора е, че има честота 50Hz и време за реакция 10ms. Но трябва да платите забележително малко за този 8K телевизор.

Image
Image

LG 55NANO956NA (2020)

В допълнение към LG 65NANO956LA, технологичният гигант направи още повече 8K телевизори през 2020 г. LG 55NANO956NA също слезе от производствената линия във фабриките на южнокорейската компания. Със своите 55 инча този е малко по-малък от другия модел, който обсъждахме, но за малко повече можете да поръчате и 65 инчов модел.

Голямата разлика между 956LA и 956NA е процесорът A9 Gen 4. Този чип гарантира, че когато гледате филми, сериали или други програми, които не са записани в 8K, резолюцията автоматично се мащабира до 8K. В резултат цялото съдържание ще изглежда остро като бръснач.

LG 55NANO956NA също има Full-Array локално затъмняване HDR. За разлика от нормалните LED телевизори, този модел може напълно да изключи LED светлините, което осигурява по-дълбоки стойности на черното и още по-висок контраст с HDR. За съжаление, този модел от LG също трябва да се задоволява само с честота на опресняване от 50Hz, но за останалото можете да поставите топ телевизор в хола си.

Image
Image

Samsung 65Q700T (2020)

Въпреки че LG често е революционер в областта на телевизорите, компанията не е сама в постигането на големи крачки. Конкурентът Samsung често е само зад LG или дори с няколко стъпки напред. И това важи и за 8K телевизорите, тъй като двете компании отново са най-големите си конкуренти.

Точно като достъпните 8K модели на LG, Samsung няма OLED телевизори в този ценови диапазон. Вместо това южнокорейският производител има своя собствена подобрена версия на LED дисплеи, наречена QLED. На теория той използва същата технология като LED екран, но между LCD слоя и подсветката има така наречения „слой с квантови точки“, който филтрира светлината и осигурява по-добри и по-естествени цветове.

В допълнение към острото като бръснач изображение, Samsung отива и крачка напред в областта на звука с 65Q700T. Звукът за проследяване на обект трябва да осигурява 3D съраунд звук, с който можете точно да поставите всеки звук в стаята. В резултат на това ще трябва да платите малко повече за него в сравнение с телевизорите LG.

Image
Image

LG 55NANO966PA (2021)

Въпреки целия недостиг на полупроводникови чипове и друг хардуер, LG продължи да произвежда нови телевизори през 2021 г. Един от тях е новият LG 55NANO966PA, наследникът на евтините 8K телевизори, пуснати на пазара през 2020 г.

По отношение на хардуера, не очаквайте твърде големи промени. Например, новият модел е много подобен на същата версия от 2020 г. по отношение на спецификациите, с изключение на процесора. Той е надстроен до процесор Alpha 7 Gen 4.

Промените са основно във външния вид. Рамките на модела 2021 са изключително тънки и LG дори твърди, че можете да окачите телевизора на стената и да го оставите да служи като произведение на изкуството извън нормалната употреба. Така че, ако искате 8K телевизор, който не само изглежда остър като бръснач, но и тънък като пластина, тогава сте попаднали на правилното място с LG 55NANO966PA.

  • Поръчайте LG 55NANO966PA (2021) сега за 1399 евро!

Препоръчано: