„Microsoft купи приоритет на чипове за повече Xbox Series X инвентар“

Съдържание:

„Microsoft купи приоритет на чипове за повече Xbox Series X инвентар“
„Microsoft купи приоритет на чипове за повече Xbox Series X инвентар“
Anonim

От известно време има голям недостиг на чипове, което допринася за недостига както на Xbox Series X, така и на PS5. Но през последните шест месеца акциите на Xbox Series X често са малко по-добри. Според хората от подкаста XboxEra Microsoft би платил пари за това.

Microsoft щеше да плати на производителите на чипове, за да получат приоритет при доставката на чипове. По този начин можеше да осигури разумни запаси от Xbox Series X и S през втората половина на 2021 г. Дори днес все още виждаме, че конзолите на Microsoft са по-лесни за получаване от PS5.

През февруари 2022 г. конзолите на Microsoft надминаха продажбите на PS5 за първи път. По това време също се предполагаше, че това не означава, че Xbox изведнъж е станал по-популярен от конзолата на Sony. Конзолите Xbox Series, особено Series S, бяха просто по-лесни за намиране.

Доставките от следващо поколение е по-вероятно да бъдат странни

Ако Microsoft наистина купи приоритет от производителите на чипове, това щеше да е необичаен ход. Но с голямото търсене на конзоли и малко чипове, често виждаме отделни тактики. Sony, например, достави конзоли PlayStation 5 в Обединеното кралство по въздух, докато обикновено се избира много по-евтиният вариант на кораб.

Препоръчано: