Ето как Valve премахва скалптърите от играта при предварителна поръчка на Steam Deck

Съдържание:

Ето как Valve премахва скалптърите от играта при предварителна поръчка на Steam Deck
Ето как Valve премахва скалптърите от играта при предварителна поръчка на Steam Deck
Anonim

Това е добре известен и досаден феномен: ако някъде има налични наличности за новата PlayStation 5 или Xbox Series X|S, те ще бъдат разпродадени за нула време. След това тези конзоли се появяват отново на Marktplaats или сенчести уеб магазини на изнудващи цени, което означава, че много геймъри все още нямат нова конзола. Никой не чака това и всеки търси решения.

Valve взе предвид това и направи уговорки за началото на предварителните поръчки за Valve Steam Deck, което започва днес в 19:00 часа. Тези, които искат да направят предварителна поръчка, ще трябва да го направят на специалната страница на Steam Desk в Steam. Ако искате да направите предварителна поръчка, трябва да влезете в Steam: само собствениците на акаунт в Steam могат да направят предварителна поръчка. броят на предварителните поръчки е ограничен до една.

Но акаунтът в Steam, разбира се, е направен така. За да възпрепятствате допълнително скалперите, не е възможно да направите предварителна поръчка с чисто нов акаунт през първите 48 часа, през който период трябва да сте направили поне една покупка в Магазина преди юни. Това позволява на обикновените потребители на Steam да правят предварителни поръчки.

Като последна „възпираща“мярка, Valve иска малък депозит. Това допълнително възпира потребителите, които просто произволно правят предварителна поръчка.

Резервирайте и изчакайте Steam Deck

След като направите предварителна поръчка, ще бъдете в списъка с чакащи за Steam Deck. Ще научите само по-късно дали и кога ви е разпределено тесте: към декември ще получите покана да завършите процеса на продажба.

Следователно Valve изглежда са се поучили от проблемите с продажбите около Xbox и PlayStation. Дали е достатъчно, за да възпира наистина скалперите и дали ще има достатъчно запаси към декември, вероятно ще разберем едва до края на годината. Дотогава имаме избор между трите различни варианта на Steam Deck!

Препоръчано: