Списъкът с чакащи за предварителни поръчки на Steam Deck вече работи до Q2 и Q3 на 2022 г

Съдържание:

Списъкът с чакащи за предварителни поръчки на Steam Deck вече работи до Q2 и Q3 на 2022 г
Списъкът с чакащи за предварителни поръчки на Steam Deck вече работи до Q2 и Q3 на 2022 г
Anonim

Миналата седмица Valve представиха Steam Deck като гръм от ясно небе. Тази ръчна конзола прилича много на Nintendo Switch, но трябва да стартира компютърни игри в целия им блясък. Ден по-късно предварителните поръчки бяха отворени на собствения уебсайт на Valve с редица правила за предотвратяване на скалперите.

Въпреки правилата, не след дълго имаше много проблеми на официалния уебсайт на Steam Deck в петък вечер - моментът, в който беше възможно да започнете предварителна поръчка. На мнозина отне много време, за да получат депозита си. Всеки, който вече не е искал да преминава през тълпите или има нов акаунт в Steam, вече може да получи своята предварителна поръчка. Просто трябва да бъдете търпеливи.

На страницата на Steam Deck Valve посочва очакваната наличност. За базовия модел от 419 евро и SSD модела от 549, компанията очаква да може да изпълнява поръчки, направени през второто тримесечие на 2022 г. За топ модела самите ентусиасти ще трябва да изчакат до третото тримесечие на 2022 г.

Кризата с чипове засяга и Steam Deck

Фактът, че списъците с чакащи са толкова дълги, вероятно не се дължи само на многото предварителни поръчки, които бяха направени веднага в петък вечерта. В момента все още има глобална криза на полупроводниковите чипове. Тези чипове са необходими не само за PS5 и Xbox Series X - които все още имат проблеми с доставката месеци след пускането на пазара - но също и за видео карти, процесори и дори автомобили. За съжаление, ще мине много време, преди да се върнете към нормалното, за да можете да поръчате нов хардуерен елемент в деня на стартиране.

Препоръчано: