Преглед на Yakuza 3 Remaster - Не се препоръчва за начинаещи

Съдържание:

Преглед на Yakuza 3 Remaster - Не се препоръчва за начинаещи
Преглед на Yakuza 3 Remaster - Не се препоръчва за начинаещи
Anonim

По време на gamescom беше изстреляна ракета, ето колко мощни бяха новините от SEGA. След успеха на Yakuza Kiwami 1, 2 и 6, можем да се подготвим за преработки на 3, 4 и 5! Пакетът е известен като „The Yakuza Remastered Collection“и може да бъде закупен чрез PSN за 60 евро. По-късно играта ще бъде пусната и физически дори с включена отделна кутия от част 5. Това е единствената игра само за изтегляне, предлагана ни преди, докато 3 и 4 бяха пуснати физически на PlayStation 3.

Женени за земя

В част 3 (оригиналът, който излезе в Европа през 2010 г.) ние поемаме ролята на Kazuma Kiryu, който отговаря за сиропиталище (Morning Glory) на Окинава с девет деца. Една от тях е Харука, която хората познават, когато са се присъединили към Yakuza 6, например. Кирю очевидно не е загрижен да води живот на Yakuza от самото начало, но всъщност го е грижа за децата. Всичко е мирно. Малките сирачета са щастливи, навън грее слънце, небето е синьо, а на пешеходно разстояние има плаж. Не изглежда като рай на земята, въпреки че децата вече нямат родители.

Този красив живот изглежда само "отнет", защото скоро започва дърпане на въже за парчето земя, върху което се намира сиропиталището. Например, изглежда има някой висш човек, който иска да построи военна база, докато друг иска да построи красив курорт. Когато възникнат търговски интереси, в поредицата Yakuza това винаги е придружено от някой, чиито ръце са окървавени. Скоро някой е прострелян и тук спокойният живот на Кирю и децата му е сериозно нарушен. Той ще направи всичко възможно, за да напусне Окинава необезпокояван, да защити децата и да разбере какво точно се случва.

Играта е същата като версията за PlayStation 3 и се състои от 12 глави плюс пролог. Прекарахме 27,5 часа, за да завършим играта, въпреки че може да бъде по-кратко, ако оставите различни странични мисии такива, каквито са. Така че фокусирането върху основната история не е проблем. Все пак трябва да имате предвид, че въпреки че играта изглежда по-добре, ще трябва да се справите с много елементи, които са абсолютно остарели.

Преглед на Yakuza 3 Remaster
Преглед на Yakuza 3 Remaster

Отхвърлени елементи

Първо трябва да запазите ръчно. Това може да стане на няколко места, включително телефонни кабини, в сиропиталището, кръчма и още няколко места. Ако сте играли Yakuza Kiwami, сте свикнали с това, така че не е най-лошото. Дразнещото е, че инерцията на играта се губи веднага щом враговете ви щурмуват, което е важен елемент от поредицата. Докато сте на мисия и се разхождате из Kamarocho или Ryukyu, някой или група редовно ще идва при вас, за да се биете. Тези врагове присъстват във всички части, тъй като основен елемент на Yakuza е, че Кирю се бие и печели точки опит, за да подобри уменията си.

Въпросът е, че в Yakuza 3 това започва с глупав предговор, който почти винаги включва някой, който иска портфейла ви. В предишните римейкове на Yakuza играта винаги преминаваше направо в действие. След това в един момент видяхте Кирю да върви някъде и след това видите „Улични бандити“(или нещо друго) на големия екран, след което можете да се биете веднага. В Yakuza 3 има още една стъпка между тях и това е досадно, защото воденето на едни и същи глупави разговори през цялото време изобщо не е интересно.

Освен това е досадно, че картата, особено в началото на играта, е много остаряла. Можете да отидете на картата чрез меню и след това да увеличите малко, но не е много ясно. Всъщност смеем да кажем, че като опитен играч на Yakuza ще намерим своя път, но че един новодошъл няма да разбере няколко аспекта. В моменти като тези забелязвате, че играта е много стара.

Преглед на Yakuza 3 Remaster
Преглед на Yakuza 3 Remaster

Не е най-силната история

В останалата част историята не е най-добрата в поредицата. Докато другите игри на Yakuza крият повече изненади, историята на Yakuza 3 е доста ясна. Вярно е, че емоциите се изиграват много накрая, но въпросът е дали всеки ще трябва да пророни сълза. Предварителната конструкция е твърде бавна и не винаги се прави свързване с героите.

Това не променя факта, че историята е достатъчно интересна за проследяване. Във всеки случай, ако сте луди по игрите на Yakuza, част 3 е задължителна за игра отново. Кирю е шеф и начинът, по който той взаимодейства с децата, е за удоволствие. Мафиот със сърце, който не се топи?

Преглед на Yakuza 3 Remaster
Преглед на Yakuza 3 Remaster

Преглед на Yakuza 3 Remaster – Чиста фен услуга

Играта за новодошли ли е? Не наистина. Играта има твърде много стари елементи за това. Ако сте играли предишни части и искате да научите повече за миналото на Харука и връзката й с Кирю, това е интересно, но честно казано, това може просто да е играта Yakuza от поредицата, на която можете да се насладите с увереност. пропуснете.

Този ремастер е услуга за фенове и нищо повече, въпреки че смятаме, че е добра услуга за фенове. Но ние също трябва да сме критични и това означава, че повечето хора могат да пренебрегнат играта тук.

Плюсовете и минусите

  • Remaster
  • Кирю е и си остава шеф
  • Достатъчно часове за помпане
  • Мръсно евтино (3 игри за 60 евро)
  • Битките ускоряват играта
  • Не е най-добрата история в поредицата
  • Твърде много стари елементи

Препоръчано: