Рецензия на Call of Cthulhu - Приключение за подлудяване

Съдържание:

Рецензия на Call of Cthulhu - Приключение за подлудяване
Рецензия на Call of Cthulhu - Приключение за подлудяване
Anonim

Едуард Пиърс е частен детектив и ветеран от Първата световна война, който е изпаднал в безпорядък в Бостън поради алкохола и явната липса на нови случаи. Това приключва, когато му предлага бизнес от богат индустриалец, чиято дъщеря Сара Хокинс загина при пожар преди няколко седмици, заедно със съпруга и сина си. Полицията казва, че това е трагичен инцидент, но бащата на Сара не иска и да чуе за това и подозира, че има нещо повече.

Пиърс решава да поеме случая и да резервира лодка до остров Даркуотър, островът, на който са живели Сара и нейното семейство. След като пристигнете в Darkwater, веднага се чудите защо някой би продължил да живее там, защото от него не е останало много. Местните рибари са до голяма степен безработни, откакто китовете са напуснали, а пристанищният град е в окаяно състояние. Единствените хора, които изглеждат щастливи на острова, са престъпниците контрабандисти на алкохол.

Скоро по време на разследването откривате, че в смъртта на семейство Хокинс наистина има нещо повече, отколкото разкрива полицията. В стария дом на семейството изплуват тайни, които не само заплашват Пиърс, но могат да имат последствия за целия остров.

Преглед на Call of Cthulhu
Преглед на Call of Cthulhu

Извадете детектива в себе си

Тъй като Пиърс е частен детектив, голяма част от Call of Cthulhu се състои от разследване на среда и разпит на хора. Всяка глава се състои от полуотворен свят, където трябва да изпълните една или повече задачи, за да напреднете в историята. Само че често решаването на задачите е пъзел и понякога се изисква много мислене.

Например, в първата глава Пиърс трябва да получи достъп до стария склад на семейство Хокинс. Единственият проблем е, че полицията охранява един вход, а друг вход е блокиран от гангстери, които не искат да шпионирате там. Има няколко начина да заобиколите препятствията, но вашият успех ще зависи от уменията, които сте надградили, и всички тайни предмети, които сте намерили. Например, един от начините да влезете е да убедите полицая, че сте на негова страна и сте на острова, за да разрешите случая.

За да успеете, вашето умение Красноречие трябва да е достатъчно високо, едно от шестте умения, в които Пиърс може да се специализира. Проблемът е, че в началото можете да изберете да разделите точките си и да бъдете наистина добри в нищо, или можете да хвърлите всичките си точки в едно умение, за да превъзхождате в него. За щастие получавате повече точки, докато играете за изпълнение на куестове и намиране на тайни местоположения или обекти.

Преглед на Call of Cthulhu
Преглед на Call of Cthulhu

Към правилното заключение

След като получите достъп до склада, можете да реконструирате сцената. Подобно е на игрите Batman Arkham, където можете да разгледате определени части от местоположението, за да разберете какво точно се е случило. Това често са моментите, които са пълни с полезна информация, така че е полезно да се внимава внимателно какво казва Пиърс.

Каква информация получавате, от друга страна, също зависи от вашите умения. Например, ако има обект, който се отнася до езически бог, това зависи от това колко сте добри в окултизма. Също така може да бъде много решаващо за окончателното заключение, което ще направите от реконструкцията. Така че помислете добре в кои умения се специализирате.

Преглед на Call of Cthulhu
Преглед на Call of Cthulhu

Справяне с фобии

Докато напредвате през главите, Call of Cthulhu се превръща в нещо повече от симулатор на детективи. По време на историята ще срещнете достатъчно хора, които нямат добри намерения с вас и затова ще трябва да направите всичко възможно, за да не ви хванат. Но за разлика от много други игри на ужасите, вие нямате достъп до оръжия, с няколко изключения.

За да оцелееш, трябва да се промъкнеш покрай врагове и да се скриеш, когато не можеш да отидеш никъде. За щастие в нивата често има шкафове, в които можете да се скриете, ако враг се изпречи на пътя ви, точно както в игри като Amnesia и Alien: Isolation. Но за разлика от тези игри, има и друг аспект. Пиърс претърпява много травми в окопите по време на Първата световна война и необходимите фобии.

Така че можете да се скриете в малко пространство само за кратко време, преди клаустрофобията да стане твърде тежка за частния детектив. Това може да бъде много напрежение, като враг, който витае пред скривалището, докато чувате как сърцето на Пиърс бие по-бързо и по-бързо и дъхът му става все по-тежък и по-тежък.

Освен това, главният герой става все по-малко психически стабилен поради странните събития, които вижда. Този процес може да се засили, ако случайно влезете в стая, където има нещо, което не е предназначено за човешки очи, или чрез избор, който правите в историята. Това е аспект, който не само включва интересна динамика, но също така се вписва много добре в историите на Н. Пр. Lovecraft, където лудостта играе голяма роля повече от веднъж.

Преглед на Call of Cthulhu
Преглед на Call of Cthulhu

Страх от гъста мъгла

За съжаление, Call of Cthulhu също има редица точки, за които не сме толкова ентусиазирани. Например, играта е странна патица в графичната област. Благодарение на Unreal Engine 4, играта изглежда повече от добре в определени моменти, с локации, изпълнени с потискаща атмосфера и надвиснала гибел. Героите също имат свой собствен стил, който ни напомня на героите от Dishonored.

Само играта може внезапно да се промени по отношение на графиките, със среди, които внезапно се влошават в качеството и замъгляване на движението, което може да причини главоболия. Това се случва главно на места с гъста мъгла, което в крайна сметка ще внуши страх на самия играч.

Освен това понякога възникват странни грешки. Например, може да се случи известие да показва, че има нова информация за четене във вашия дневник, докато вие трябва да я получите само в разговора, който следва малко след това. А фактът, че ветеран от войната не може да повали нормалните врагове в безсъзнание, е меко казано малко невероятно.

Преглед на Call of Cthulhu
Преглед на Call of Cthulhu

Ревю на Call of Cthulhu – Интересен микс от хорър и детектив

Въпреки негативите, Call of Cthulhu представя интересна комбинация от детективска игра и игра на ужасите и работи добре и в двата аспекта. Добавянето на страх като механика на играта също е нещо, което обичаме да виждаме в други игри, тъй като добавя допълнителен слой напрежение. Различните умения и свързаните с тях пъзели също гарантират, че приблизително 12-часовото приключение може да се играе няколко пъти. Така че, ако искате да се потопите в луда история с няколко дребни недостатъка този Хелоуин, Call of Cthulhu е мястото, където да бъдете.

Играта се продава в Nedgame за 40 евро.

Плюсовете и минусите

  • Интересен поглед върху историята на Call of Cthulhu
  • Смес от детектив и ужас
  • Страхът като механика на играта
  • Много начини за решаване на пъзели
  • Много променлива графика
  • Странни грешки относно информация
  • Ветеран от войната, който никой не може да събори?

Препоръчано: