Ревю на Shadow Warrior 2 - Нарежете и стреляйте отново с Lo Wang

Съдържание:

Ревю на Shadow Warrior 2 - Нарежете и стреляйте отново с Lo Wang
Ревю на Shadow Warrior 2 - Нарежете и стреляйте отново с Lo Wang
Anonim

Точно както в първата част, вие взимате Lo Wang отново в обстановка от първо лице. Shadow Warrior 2 все още е шутър от първо лице (FPS) по същество, но също така прилага някои елементи от други игри. Повече за това по-късно. Що се отнася до историята на Shadow Warrior 2, тя много напомня на първата част.

Гласове в главата ви 2.0

Докато върши една от многото си кървави задачи като наемник, Ло Уанг трябва да спаси дъщерята на бос на Якудза. Пристигайки на местопрестъплението, се оказва, че организацията Zilla е експериментирала с младото момиче: тя изглежда обладана от демони. Тялото й умира и трябва да се направи лекарство. Решението не е толкова просто, защото нищо не е наред с нейния ум. Докато тялото й не бъде спасено, нейният дух е поставен в Ло Уанг, позволявайки й да види и изживее всичко през неговите очи.

Този сценарий е почти точно като първата част, където Lo Wang също е бил посетен от демон в тялото си. Като цяло, историята няма какво да предложи, но не е това, за което играете тази игра. Ако сте играли първа част, ще попаднете на някои познати лица от тази част. Shadow Warrior 2 стои и пада поради геймплея и за щастие е повече от задължителен в тази област.

Рецензия на Shadow Warrior 2
Рецензия на Shadow Warrior 2

Сеене на смърт и унищожение

В първата част имахте различни оръжия на ваше разположение, за да убиете всички демони и други лоши момчета. Там, където част 2 се различава от първата е, че вече има много повече оръжия. Арсеналът от оръжия, които можете да използвате за сечене и стрелба, е огромен. Има много различни видове пушки и оръжия за меле: от катани до пушки и от ракетни установки до верижни триони.

Красотата на всичко това е, че всички оръжия се усещат различно. Почти можете да почувствате как моторният трион преминава през враговете и кълцането с катана продължава да създава еуфорично усещане. Моментът, в който сте нарязали или разстреляли огромна планина от врагове на стотици парчета, се чувства фантастично. Вече можете също така да направите оръжията си още по-силни с различните надстройки.

Рецензия на Shadow Warrior 2
Рецензия на Shadow Warrior 2

Събирайте, докато тежите една унция

Враговете вече оставят плячка под формата на подобрения, които можете да използвате за вашите оръжия. Помислете за допълнителни щети, допълнителни критични щети или промяна на щетите на оръжието ви, например, щети от огън или лед. Някои врагове също са по-чувствителни към определени елементи, така че ако искате да нанесете допълнителни щети, добра идея е да използвате правилните надстройки за вашите оръжия. Можете да използвате три на оръжие.

Имате ли само лоши надстройки в инвентара си? Тогава имате късмет, защото от определен момент в играта можете да обедините надстройките си в нова надстройка. Избирате три надстройки и с добавяне на малка сума пари получавате нова надстройка за вашите оръжия. Моля, имайте предвид, че това не гарантира по-добри надстройки, защото често резултатът е малко разочароващ.

Събирането на надстройките е елемент от Shadow Warrior 2, който може да е взет направо от Borderlands. В Borderlands също искате да съберете възможно най-много плячка, но в Shadow Warrior 2 искате и това! Различните елитни врагове, които са например устойчиви на електрически или отровни атаки, също много напомнят на Borderlands или например Diablo. Това увеличава значително издръжливостта на играта, но дори и да преминете само през историята, вече сте заети за добри единадесет часа.

Рецензия на Shadow Warrior 2
Рецензия на Shadow Warrior 2

Да бъдем самураите заедно

За щастие, не е нужно да играете сами, ако не искате, защото вече можете да играете с други в кооперативния режим на играта. Да, правилно прочетохте. В допълнение към режима за един играч, Shadow Warrior 2 има и онлайн кооперативна функция за до четирима души, за разлика от първата част, която можете да играете само сами.

Какво може да бъде по-забавно от избиването на орди от демони заедно и събирането на най-добрата плячка и оръжия? Точно така, има малко по-забавни неща от това. Следователно е фантастично да изпълнявате сюжетната линия и страничните мисии заедно с други. За съжаление, не всичко е розово и лунна светлина, когато става дума за кооперация.

Например, зареждането на кооперативна сесия отнема доста време. Ако искате да влезете в игра на приятел, това също не е лесно. След като получите покана, трябва да натиснете join game в самата игра. При други игри в Steam често е достатъчно да приемете поканата и автоматично ще влезете в играта.

Това, което е може би най-разочароващото е, че не работи много гладко в самата игра. Например, изглежда, че домакинът на играта е по-често преследван от врагове, отколкото тези, които също са в играта, така че те често имат свободна игра. Друго разочароващо нещо е, че само хостът може да взаимодейства с обекти или превключватели и други подобни. Така че, ако също сте в игра, не можете да отворите врата или да деактивирате нещо: само домакинът може да направи това.

Anno 2016 бихте очаквали това да работи малко по-гладко. Това, от което вие като недомакин също страдате от време на време, е, че не можете да видите пунктираната линия към целите. В това отношение вие също сте зависими от домакина, по начина, по който той ви насочва в правилната посока.

Последното нещо, което също намалява потока от играта, е, че от време на време можете да заседнете в анимация на смъртта. Можете да излезете от тук само като излезете от играта и след това се върнете обратно. Жалко, че това все още е там, но това не прави играта невъзможна за игра.

Рецензия на Shadow Warrior 2
Рецензия на Shadow Warrior 2

Красива среда и много сарказъм

Въпреки че кооперацията все още не е напълно гладка, тя не влошава цялостното изживяване на Shadow Warrior 2. Преминавате през красиви среди в играта, вариращи от японски села на фона на заснежени планински върхове към неофутуристичните градове. От време на време искате да направите пауза между цялото това убийство, защото сте изумени. Не забравяйте да направите хубава или забавна снимка със специално предназначения фото режим в играта.

Нивата се генерират на случаен принцип, така че никога няма да срещнете едни и същи врагове. Дизайнът на нивата също трябва да е случаен според Flying Wild Hog, но това е малко разочароващо на практика. По-често започвате от различно място, само за да разберете по средата на нивото, че сте преминали през това ниво преди. За щастие, вие забравяте всеки момент на дежавю веднага щом се наложи да се смеете отново на някой саркастичен или забавен коментар от Ло Уанг.

В Shadow Warrior 2 няма недостиг на хумор. Играчите, които са играли първата част, знаят много добре, че Lo Wang е почти въплъщение на думата сарказъм. Кумът е най-саркастичният човек, когото някога ще срещнете, което води до забавни ситуации, разговори и едноредови думи.

Някои текстове и елементи в играта също правят препратки към други игри или филми и това е забавно. Ще срещнете препратки от Breaking Bad, Star Wars и много други. Още в началото на играта можете да кажете, че играта не се приема напълно на сериозно или от факта, че един невинен заек може да се превърне в мега силен господар на зайчета. Shadow Warrior 2 поставя хумора в комбинация с хубав геймплей на първо място и играта успява твърде добре.

Рецензия на Shadow Warrior 2
Рецензия на Shadow Warrior 2

Стани и ти боец

Shadow Warrior 2 се превърна в изключително забавен FPS, който съчетава купища оръжия със силен геймплей, сарказъм, хумор и стойност за преиграване чрез събиране на надстройки и оръжия. Въпреки че кооперацията все още не работи напълно, страхотно е да преминете през играта с други.

Харесвате ли да убивате орди от врагове с много готини оръжия и не сте ли против малко сарказъм? След това купувате Shadow Warrior 2 на сляпо, защото кой не би искал да бъде нинджа като Lo Wang?!

Плюсовете и минусите

  • Силна и засищаща игра
  • Много оръжия
  • сарказъм и хумор
  • Събирайте надстройки
  • Референции
  • Кооперативна поддръжка
  • Красиви и разнообразни среди
  • Кооперативната игра все още не работи много добре
  • Историята все още няма много работа
  • Нивата понякога са подобни

Препоръчано: