Топ 5 римейка на ужасите - Заслужава си да се преиграе

Съдържание:

Топ 5 римейка на ужасите - Заслужава си да се преиграе
Топ 5 римейка на ужасите - Заслужава си да се преиграе
Anonim

5. Evil Dead (2013)

Започваме този списък с римейкове на ужасите със Злите мъртви. Римейк на The Evil Dead, появил се през 1981 г. Оригиналният филм е класически, режисиран от Сам Рейми (който по-късно ще режисира известната трилогия за Спайдърмен). И все пак този нов Evil Dead успя да ужаси ново поколение.

Evil Dead следва история, подобна на оригинала. Петима приятели отиват на къмпинг в отдалечена хижа в гората и намират мистериозна книга. Предупрежденията показват, че нямате право да четете книгата на глас. Когато това стане, се появява зла самоличност, която завладява Миа (Джейн Леви).

Evil Dead съдържа галони кръв и е ужасяващо за всеки, който не понася насилието. Ръцете се режат и дори езикът се разполовява с нож. Evil Dead е шокиращ, но по всички правилни начини. Филм, който със сигурност заслужава своето място във франчайза на Evil Dead.

4. Мухата (1986)

Първата класика, която ще срещнете в нашия списък с римейкове на ужасите. Режисиран от Дейвид Кроненбърг, Мухата е римейк на едноименния филм от 1958 г. Оригиналният филм вече се смяташе за успешен, но фактът, че Мухата (1986) успя да надмине този филм, е забележително постижение.

В The Fly следваме учения Сет Брандъл (Джеф Голдблум). Brundle е изобретил машина, която може да телепортира обекти от едно място на друго. Когато един от експериментите му се обърка, Брандъл се превръща в някакво чудовище човек-муха.

Тази актуализирана версия на Мухата се възприема от мнозина като най-добрата версия на историята и истинска класика. Това отчасти се дължи на практическите ефекти, които все още изглеждат достоверни след всички тези години! Вече се носят слухове, че Холивуд иска да направи още един римейк на Fly. Можете да прочетете всичко за това в нашия списък с осемте римейка, които са напълно ненужни.

3. Зората на мъртвите (2004)

Започваме тези три най-добри римейка на ужасите със Зората на мъртвите. Римейк на едноименната класика от легендата на ужасите Джордж А. Ромеро. Този римейк на Dawn of the Dead включва имена, които вече са известни в жанра на супергероите. Например, филмът е режисиран от Зак Снайдер (Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта), а филмът е написан от Джеймс Гън (Пазители на галактиката).

В Зората на мъртвите следваме група от хора, които трябва да оцелеят в епидемията от зомбита в търговски център. Тази преработена Dawn of the Dead избра да тръгне в различна посока от оригинала. Например, зомбитата в този филм са светкавични, докато зомбитата в оригинала идват бавно към вас. Зората на мъртвите съдържа няколко хубави намигвания към оригиналния филм, но изненадващо работи добре и като самостоятелен филм.

Понякога правенето на точно копие на оригинала не е добра посока за избор. Това показва Dawn of the Dead перфектно. Филм, който показва уважение към оригинала, но въпреки това се осмелява да взема нови решения. Смел избор.

2. Пръстенът (2002)

Пръстенът е специален случай в този списък с римейкове на ужасите. Например „Пръстенът“не е римейк на американски филм, а на японски. Оригиналният японски филм носи името Ringu и излиза през 1998 г. Режисьорът Гор Вербински (Карибски пирати) се заема да направи американска версия на историята.

The Ring е за журналистката Рейчъл Келър (Наоми Уотс), която е помолена да разследва мистериозните обстоятелства около смъртта на момиче. В крайна сметка всичко може да бъде проследено до един обект: забележителна видеокасета. Когато изгледате видеозаписа, ще ви се обадят и ще ви кажат, че ще умрете след седем дни. Самара идва да те вземе…

Пръстенът е верен на оригинала и внимателно създава напрежение. Зловещата атмосфера, която се създава, е централна. Комбинирайте това с мистерия, която напълно завладява интереса ви и имате всички съставки за ужасяващ филм на ужасите.

1. The Thing на Джон Карпентър (1982)

Затваряме нашия списък с римейкове на ужасите с The Thing на Джон Карпентър. Този филм е в сива зона, когато става дума за римейкове, но не можахме да го оставим извън нашия списък. Нещото е отделен римейк на филма Нещото от друг свят от 1951 г. И двата филма са базирани на книгата Кой отива там? от автор Джон У. Кембъл.

В The Thing извънземно прониква в изследователска станция в Антарктика. Това същество може да приеме формата на всеки жив организъм. Това кара всички членове на екипажа да станат параноични и всички започват да си нямат доверие. Защото кой е „Нещото“в момента?

The Thing е много по-верен на събитията от книгата и се възприема като култова класика. Благодарение на успеха на The Thing, ние получихме предистория през 2011 г. Наричан още The Thing, този филм се развива преди събитията от The Thing от 1982 г.

Благодарение на грима и практичните ефекти, които все още впечатляват, и на добрия актьорски състав, включително Кърт Ръсел, The Thing е римейкът на ужасите, който трябва да видите.

Кои според вас са най-добрите римейкове на ужасите?

Това беше нашият списък с римейкове на ужасите. Чудехме се на кой римейк на ужасите сте фенове? Или римейкът никога не може да съвпадне с оригинала? Кажете ни в коментарите!

Препоръчано: