10 най-добри филми за слашъри - все още ли се осмелявате да спите сами?

Съдържание:

10 най-добри филми за слашъри - все още ли се осмелявате да спите сами?
10 най-добри филми за слашъри - все още ли се осмелявате да спите сами?
Anonim

The Burning (1981)

Група деца решават да се пошегуват със своя съветник в лагера, но шегата се обърква и лидерът на лагера е сериозно ранен. Той е тежко обгорен и се озовава в болница.

Пет години по-късно водачът на лагера се възстанови, но се заема да отмъсти за децата, които са го наранили. Едно по едно той успява да намери децата, които вече са млади възрастни и този път се опитва да ги набие, както някога те направиха с него.

Черна Коледа (1974)

По време на Коледа братство, пълно с момичета, е тероризирано от ахване по телефона. Отново и отново само непознат се обажда в къщата, който само започва да се задъхва през телефона.

Когато едно от момичетата изчезне от къщата, останалите започват издирване, но намират различно тяло от това на момичето. Издирването на убиеца продължава съвместно с полицията, но за съжаление има още жертви.

Image
Image

Психо (1960)

Слугинята Марион Крейн няма много пари, но би искала да живее с приятеля си Сам, но и той няма достатъчно пари. Един ден шефът й нарежда на Марион да й донесе голяма част от парите, но в отчаянието на собствената си ситуация Марион решава да дари парите на себе си.

Марион бяга и прекарва нощта в мотел Бейтс, след като не може да продължи да шофира поради силната буря, в която се намира. Тук тя среща Норман Бейтс, младият, но мистериозен собственик със специална мания за майка си.

Маниак (1980)

В Маниака проследяваме историята на лудия Франк Зито, който живее сам и работи като портиер в малък жилищен комплекс. Франк изглежда като нормален човек оттам, но има друга страна на Франк, за която едва ли някой знае.

Франк е шизофреник сериен убиец, който следва няколко жени до дома им всяка вечер и ги убива. Лудият убиец скалпва скалповете на жените и поставя жертвите си като кукли. Взема и дрехите им като украса.

Image
Image

Алис, сладка Алиса (1976)

Алис е проблемно 12-годишно момиче, което живее с майка си и сестра си Карън. Карън получава по-голямата част от вниманието на майка им, а Алис е напълно игнорирана от майката.

Когато нещо се случи с Карън на Първо причастие, всички погледи са насочени към Алис и тя е заподозряна в убийството на Карън. Би ли го направила?

Image
Image

Scream (1996)

След като един от съучениците на Сидни Прескот е убит, тя става мишена на убиеца. Журналист и водещ е очарован от историята и иска да разбере кой е този, който е убил едновременно съученика и майката на Сидни и сега стои зад самата Сидни.

Докато въпросите за мистериозния убиец се трупат, тримата търсят отговори. Гаджето на Сидни става един от главните заподозрени по случая

Image
Image

Петък 13-ти (1980)

След поредица от ужасяващи, неразкрити убийства, извършени в лагера „Кристално езеро“, той е изоставен от двадесет години. Млад мъж е купил земята и иска да я отвори отново, но това ще наложи лагерът да бъде обновен.

Той наема седем младежи от селото да свършат работата, но селският идиот Ралф предупреждава младежите за „смъртното проклятие“, което лежи там. Отначало никой не слуша селския идиот, но скоро групата млади хора разбира, че изявлението на Ралф не е нищо друго освен реалност.

Image
Image

Кошмар на улица Елм (1984)

В съня на Тина тя е преследвана от осакатен мъж с ножове на дясната си ръка, докато тичат през тунел към котелна. Тя се събужда точно преди да бъде разкъсана на парчета в съня си.

Тина забелязва разкъсванията по нощницата си, но в началото не се стряска от това. Когато чува, че нейната приятелка Нанси има същите сънища, тя започва да се тревожи.

Image
Image

Тексаско клане с верижен трион (1974)

Сали Хардести научава, че гробът на дядо й е претърсен, затова незабавно привлича помощта на няколко приятели и семейство. Групата решава да разследва и разследва.

По пътя карат странен мъж, който се порязва в ръката си в колата, групата веднага изхвърля човека от колата и бързо бягат. Те продължават, но за тяхна изненада колата им се поврежда, принуждавайки ги да звъннат на вратата на ужасяваща къща за помощ.

Image
Image

Хелоуин (1978)

На Хелоуин 1963 г. 6-годишният Майкъл Майърс се качва горе с голям кухненски нож и убива сестра си. Оттогава момчето е затворено в клиника. Сега Майкъл е на 21 години и се определя дали може да бъде освободен или не, лекарят, който се е занимавал с Майкъл, смята, че той никога не трябва да бъде освободен, но разследването показва, че той може да бъде освободен. Майкъл се завръща у дома и започва да убива отново на Хелоуин.

Не ви стигат най-добрите слешър филми?

Ако вече сте гледали тези най-добри слешър филми, ето списък с най-добрите филми на ужасите на Netflix. Търсите ли нещо по-реалистично? Тогава ето най-страшните документални филми на ужасите.

Препоръчано: